autor:

Lia Maria

» » Conserve si muraturi

Zacusca mixta

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 noiembrie 2010

Ingrediente
Am facut aceasta zacusca in premiera, reteta imi apartine, am combinat mai multe legume si a iesit ceva foarte, foarte delicious. Familia mea e super incantata de gustul ei si deja, baietii mei, mi-au lansat comanda si pentru la anul., 1l ulei, 500g ceapa rosie (curatata si macinata), 1kg ceapa alba (curatata si macinata), 3kg morcovi (curatati si macinati), 1,5kg ciuperci (fierte si macinate), 1kg ardei gras verde (copt,curatat si macinat), 6 bucati ardei iute (fara seminte si macinati), 4kg gogosari (copti, cratati si macinati), 2kg vinete (coapte, curatate si tocate), 1l bullion de rosii, 2 linguri sare mare, 1 lingurita praf de usturoi, 1 lingurita piper alb, 1 lingurita chimen macinat

Dificultate: Medie Timp: 4h

8 voturi

Mod de preparare

Vinetele se coc, se curata si se pun pe o planseta inclinata, la scurs. Gogosarii si ardeii grasi, se spala bine, se indeparteaza coditele si se lasa la zvantat (uscat). Ceapa si morcovii se curata si se spala. Ardeii iuti, se spala si li se indeparteaza semintele si nervurii. Ciupercile se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare, pentru 20’, apoi se scot intr-o strecuratoare. Intr-o cratita mai inalta, punem ulei de palmier, in care vom coace rand pe rand gogosarii si ardeii, apoi ii curatam de piele si cotoare.
Toate legumele le macinam cu masina de carne, vinetele le tocam si le punem in boluri separate.
Intr-o oala mare(eu am pus in doua, ca nu mi-a incaput) se pune uleiul la incins si adaugam rand pe rand legumele,bulionul si asezonam,in ordinea enumerarii ingredientelor. Fierbem zacusca timp de 2h,la foc mic (decand da primul clocot), si amestecand destul de des sa nu se prinda de fundul cratitei, pana devine ca o pasta. Cand este gata, o punem in borcanele sterilizate, le infiletam si le asezam intre paturi la dinstuit pentru1-2 zile, dupa care le etichetam si le ordonam pe raft in camara.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca mixta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
ZACUSCA MIXTA

ZACUSCA MIXTA

Se curata ceapa si ciupercile, se spala toate legumele si se lasa sa se zvinte. Coacem vinetele:

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete vegetariene
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 29 mai 2015

    Bravo, felicitari, esti o gospodina desavarsita, ce camara minunata

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2010

    Raluka, multumesc pentru apreciere, cat despre munca...ai dreptate nu este prea simplu de facut, iti ia mult timp si oricat de grijulie ai fi, in bucatarie tot se face mizerie. Dar, dat fiind faptul ca o prepar o singura data pe an si pentru ca, rezultatul este cu totul si cu totul deosebit, crede-ma merita efortul.

  • raluka

    raluka (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2010

    hmm...arata foarte bine.Sfarsitul asta de saptamana asi vrea sa pregatesc si eu dar reteta mea e mai simpla,oricum nu pregatesc multa...pentru 2 persoane nu asi vrea sa ma complic atat.

Dificultate

Medie

Timp

4h

8 voturi

Ingrediente

  • Am facut aceasta zacusca in premiera
  • reteta imi apartine
  • am combinat mai multe legume si a iesit ceva foarte
  • foarte delicious. Familia mea e super incantata de gustul ei si deja
  • baietii mei
  • mi-au lansat comanda si pentru la anul.
  • 1l ulei
  • 500g ceapa rosie (curatata si macinata)
  • 1kg ceapa alba (curatata si macinata)
  • 3kg morcovi (curatati si macinati)
  • 1,5kg ciuperci (fierte si macinate)
  • 1kg ardei gras verde (copt,curatat si macinat)
  • 6 bucati ardei iute (fara seminte si macinati)
  • 4kg gogosari (copti
  • cratati si macinati)
  • 2kg vinete (coapte
  • curatate si tocate)
  • 1l bullion de rosii
  • 2 linguri sare mare
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita piper alb
  • 1 lingurita chimen macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

susu (Chef de cuisine)

Bravo, felicitari, esti o gospodina desavarsita, ce camara minunata

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
DULCEATA DE VISINE