Zacusca pentru iarna

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie
Zacusca pentru iarna

Ingrediente

  • 3 kg vinete
  • 1.5 kg ceapa
  • 2 kg ardei capia rosu
  • 500 ml ulei
  • 500 g pasta de rosii (de preferat bulion din comert)
  • 1 lingura piper boabe
  • 5-6 foi dafin
  • sare

Mod de preparare

Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata si se lasa sa se scurga.

Se curata ceapa si se taie ceva mai mare(nu foarte marunt). Se pune la prajit in uleiul incins, pana se aureste.

Se taie ardeii cubulete marunte si se toaca vinetele, apoi se pune totul peste ceapa.

Se adauga pasta de rosii, sare, piper, foi de dafin.

Se lasa sa fiarba la foc mic circa 2 ore. Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.

Ca sa tina bina peste iarna, se pune zacusca fierbinte in borcane si se dau intr-o tava la cuptor pentru inca 20-25 minute. Se scot din cuptor, se pun capacele, si se lasa borcanele acoperite pana a doua zi.

Din ingredientele de mai sus se obtin 8-9 borcane de 400g.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...

Chiftele in aluat de bere
Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor