autor:

I. Mircescu

» » Conserve si muraturi

Zacusca pentru iarna

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 septembrie 2009

Ingrediente
3 kg vinete, 1.5 kg ceapa, 2 kg ardei capia rosu, 500 ml ulei, 500 g pasta de rosii (de preferat bulion din comert), 1 lingura piper boabe, 5-6 foi dafin, sare

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata si se lasa sa se scurga.
Se curata ceapa si se taie ceva mai mare(nu foarte marunt). Se pune la prajit in uleiul incins, pana se aureste.
Se taie ardeii cubulete marunte si se toaca vinetele, apoi se pune totul peste ceapa.
Se adauga pasta de rosii, sare, piper, foi de dafin.
Se lasa sa fiarba la foc mic circa 2 ore. Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.
Ca sa tina bina peste iarna, se pune zacusca fierbinte in borcane si se dau intr-o tava la cuptor pentru inca 20-25 minute. Se scot din cuptor, se pun capacele, si se lasa borcanele acoperite pana a doua zi.
Din ingredientele de mai sus se obtin 8-9 borcane de 400g.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Visine pentru prajituri

Visine pentru prajituri

Dupa ce au fost scosi samburii de la visine,se adauga zaharul si aspirina maruntita bine,chiar pisata

1 vot    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Zacusca

Zacusca

Vinetele,gogosarii si ardeiul capia le-am copt si curatat si le-am lasat la scurs. Ceapa curatata

3 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Foarte gustoasa!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

    Foarte buna pe iarna!

  • Fara foto

    Sidy , 28 februarie 2010

    Minunata zacusca ! Dar in locul pastei de tomate sau a bulionului din comert, eu il prefer ...pe cel de casa !!!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Buna iarna tare de tot.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Foarte buna. Si mie imi place mult.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Prezentare impecabila.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Un deliciu...Imi place foarte mult atat zacusca cu ciuperci cat si fara...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 3 kg vinete
  • 1.5 kg ceapa
  • 2 kg ardei capia rosu
  • 500 ml ulei
  • 500 g pasta de rosii (de preferat bulion din comert)
  • 1 lingura piper boabe
  • 5-6 foi dafin
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

6 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

34 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Castraveti bulgaresti