Cu o seara inainte se fierbe ceapa curatata, se coc vinetele si se curata si se lasa la scurs, se coc ardeii si gogosarii si se curata(nu se lasa la scurs, pentru ca zeama lor da gust bun zacustii), se fierb rosiile si se strecoara. Trebuie avut grija ca in zacusca sa nu apara samburi de ardei, gogosari sau rosii, si nici pielite de rosii.
A doua zi, se pun intr-o cratita mare cei 2 litri de ulei, foile de dafin si ceapa fiarta tocata prin masina de tocat carne, si se lasa la prajit, amestecand continuu sa nu se prinda, pana cand ceapa devine mai sticloasa. Se adauga ardeii si gogosarii dati si ei prin masina de tocat carne. Se las si ei la prajit cel putin 45 minute. Se adauga apoi vinetele tocate prin masina de tocat carne. Se lasa pe foc cam 2-3 ore amestecand continuu sa nu se prinda si sa nu sara pe pereti. Se poate adauga sarea, zaharul, boabele de piper. Dupa ce au fiert bine si vinetele, se pun rosiile fierte si strecurate. Se mai fierbe o jumatate de ora. se potriveste de sare si de iutime( cu piper).
Apoi fierbinte se pune in borcane, care se tin in paturi pana a doua zi.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii