autor:

ELYSABETH DAIAN

» » Conserve si muraturi

Zacusca pentru iarna

Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 septembrie 2010

Ingrediente
10 kg.vinete, 50 buc.gogosari mari, 50 buc.ardei grasi sau kapia rosii mari, 2 kg.rosii, 4 kg.ceapa, 2 litri de ulei, 2-3 frunze dafin, sare mare dupa gust, boabe de piper, 1 pumn de zahar.

Dificultate: Medie Timp: 8h

3 voturi

Mod de preparare

Cu o seara inainte se fierbe ceapa curatata, se coc vinetele si se curata si se lasa la scurs, se coc ardeii si gogosarii si se curata(nu se lasa la scurs, pentru ca zeama lor da gust bun zacustii), se fierb rosiile si se strecoara. Trebuie avut grija ca in zacusca sa nu apara samburi de ardei, gogosari sau rosii, si nici pielite de rosii.
A doua zi, se pun intr-o cratita mare cei 2 litri de ulei, foile de dafin si ceapa fiarta tocata prin masina de tocat carne, si se lasa la prajit, amestecand continuu sa nu se prinda, pana cand ceapa devine mai sticloasa. Se adauga ardeii si gogosarii dati si ei prin masina de tocat carne. Se las si ei la prajit cel putin 45 minute. Se adauga apoi vinetele tocate prin masina de tocat carne. Se lasa pe foc cam 2-3 ore amestecand continuu sa nu se prinda si sa nu sara pe pereti. Se poate adauga sarea, zaharul, boabele de piper. Dupa ce au fiert bine si vinetele, se pun rosiile fierte si strecurate. Se mai fierbe o jumatate de ora. se potriveste de sare si de iutime( cu piper).
Apoi fierbinte se pune in borcane, care se tin in paturi pana a doua zi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca pentru iarna

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata

9 voturi    7 comentarii
4h 30 min
Conserve si muraturi
Hrean la borcan

Hrean la borcan

Hreanul se spala bine, se curata si se da pe razatoare. Apa si otetul se pun pe foc si se lasa sa

14 voturi    3 comentarii
5h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

8h

3 voturi

Ingrediente

  • 10 kg.vinete
  • 50 buc.gogosari mari
  • 50 buc.ardei grasi sau kapia rosii mari
  • 2 kg.rosii
  • 4 kg.ceapa
  • 2 litri de ulei
  • 2-3 frunze dafin
  • sare mare dupa gust
  • boabe de piper
  • 1 pumn de zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de ELYSABETH DAIAN
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

BLATUL:6 galbenuse se freaca spuma cu 12 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat, se adauga

27 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca mea cu ciuciuleţi sau bureţi de rouă