autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Zacusca pentru iarna

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
10 vinete mari, , 10 gogosari, , 15 ardei grasi, , 4 kg rosii, , 1 kg ceapa, , ½ l ulei, , sare.

Dificultate: Medie Timp: 2h

170 voturi

Mod de preparare

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si toate semintele de la ardei si gogosari si se taie ca taiteii. Vinetele se toaca. Ceapa taiata pestisori, se pune la prajit cu uleiul pina incepe sa se moaie. Se adauga vinetele tocate, gogosarii si ardeii taiati, precum si zeama de la cele 4 kg de rosii fierte si strecurate. Se sareaza. Se lasa sa se prajeasca amestecind continuu cu lingura pina scade tot bulionul.



Se umplu borcanele (numai trei sferturi), se acopera cu celofan dublu, se leaga si se fierb in baie de apa 25 minute din clipa cind incepe sa clocoteasca apa. Se lasa sa se raceasca borcanele in apa in care au fiert, apoi se asaza la loc uscat si racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca pentru iarna

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata

10 voturi    7 comentarii
4h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • felicia (Maestru bucatar):

    am facut ieri si mi-a iesit foarte buna, sunt foarte incantata. bravo si felicitari :-*

  • 15 comentarii

  • Oxana Cretu , 10 februarie 2014

    vrem si noi

  • Snijec Cely , 06 octombrie 2013

    Ma intreb de unde o fi copiata reteta, caci imaginea e de la zacusca mea ,,zacusca de toamna'',postata pe GUSTOS.RO

  • Snijec Cely , 05 octombrie 2013

    Apetisanta zacusca, reteta e tentanta, dar imaginea e a mea de la reteta ZACUSCA DE TOAMNA. mULTUMESC PENTRU CA MI-AI APRECIAT IMAGINEA, DAR TE ROG POZEAZA OPERA PERSONALA.

    • Veronica Cimpoi , 31 august 2013

      imi place reteta ta ovidiu

    • Neagu Ovidiu , 30 august 2013

      Voi încerca chiar azi...de reuseseste si ne place, o voi trimite si prietenilor! Multumesc.

    • Rodica Rusu , 29 august 2013

      se pun si boabe de piper, ienibahar si frunze de dafin. :)

    • Farkas Lucretia , 28 august 2013

      minunata

    • Silvana Dangesti , 05 august 2013

      SUPER BUNA INCERCATI SI VOI.

    • Gabita Mandroc , 26 iulie 2013

      IMI PLACE

    • Cristian Ionut , 07 iulie 2013

      buna, merita incercat

    • felicia (Maestru bucatar) , 04 octombrie 2010

      foarte buna bravo :-*

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

      Imi place !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      MMM CE BUNATATE!!

    • cristina , 22 august 2009

      Cate borcane ies?

    • iuliana , 03 octombrie 2008

      Reteta este extraordinara!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

170 voturi

Ingrediente

  • 10 vinete mari
  • 10 gogosari
  • 15 ardei grasi
  • 4 kg rosii
  • 1 kg ceapa
  • ½ l ulei
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

felicia (Maestru bucatar)

foarte buna bravo :-*

Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari in otet (la rece)