autor:

Ady

» » Conserve si muraturi

Zacusca satmareana de dovlecei cu ardei

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2011

Ingrediente
(pentru 4-5 borcane de 800 ml), , 1 kg dovlecei, 1 kg ardei gras rosu, 1/2 kg ceapa, 1,5 l bulion de rosii, 250 ml ulei de floarea-sparelui, sare, piper, boia iute (sau praf chilli)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Dovleceii curatati de coaja si cavitatea semintelor se dau pe razatoarea mare. Ardeii si ceapa se taie fasii inguste. Toate ingredientele se pun intr-un vas emailat si lasam la foc mic, amestecand din cand in cand. Dupa circa o ora se obtine consistenta dorita. Gustam si, daca dorim mai picant, suplimentam cantitatea de boia iute/chilli. Borcanele sterilizate le clatim cu apa fierbinte si imediat le umplem cu zacusca calda. Capsam si intoarcem borcanele, exact ca si la gemuri, lasandu-le cu fundul in sus pentru circa 5 minute. Apoi le acoperim cu paturi si lasam cel putin doua zile la temperatura camerei. Nu necesita conservant!!!



Sfaturi: alegeti dovlecei cat mai marunti, gen zucchini, fara multe seminte si foarte carnosi. Daca doriti, puteti inlocui ardeiul gras rosu cu capia sau gogosari.



Recomandari: daca preferati un gust mai picant, puteti sa renuntati la boia iute/chilli si sa inlocuiti cu ardei iute (curatat de tije si seminte) tocat marunt. Pentru o savoare suplimentara, puteti sa innobilati cu 3-4 linguri de mustar clasic.



Sugestii: aceasta zacusca se poate servi atat in mod traditional, pe felii de paine prajita (gen bruschette sau crostini), dar si ca sos pentru gratare, fripturi, carnaciori de casa, pilaf de orez, paste...
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca satmareana de dovlecei cu ardei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Pasta de rosii

Pasta de rosii

Spalam bine rosiile. Intr-o oala punem apa la fiert. Cand aceasta da in clocot punem rosiile si

5 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Puneti rosiile taiate in jumatati in tava, pe hartie de copt, iar peste ele presarati sare, piper

1 vot    0 comentarii
12h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4-5 borcane de 800 ml)
  • 1 kg dovlecei
  • 1 kg ardei gras rosu
  • 1/2 kg ceapa
  • 1,5 l bulion de rosii
  • 250 ml ulei de floarea-sparelui
  • sare
  • piper
  • boia iute (sau praf chilli)

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Castraveciori dupa reteta bulgareasca