autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Zacusca

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
8 kg vinete, 10 kg ardei gogosari sau kapia, 2 kg ardei gras rosu, 2 kg ceapa, 1 kg morcovi(facultativ), 1 kg ulei, 4-5 rosii, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Vinetele se coc, se curata fierbinti de coja si se lasa sa se scurga cel putin 3-4 ore, apoi se toaca marunt .
Toti ardeii spalati si curatati de seminte se dau prin masina de tocat.
Ceapa se curata, se spala , se pune pe o tava si se coace in cuptor. Cand este gata se sfarama cu o furculita sau cu un dispozitiv de piure. (Poate fi folosita si tocata, presarata cu sare si inmuiata intr-o cratita de teflon de fiert la foc mic, fara a i se adauga ulei sau apa).
Morcovii se curata, se spala si se rad pe razatoarea mica, apoi se dau in cateva clocote in sucul de rosii.
Daca se folosesc rosii proaspete, acestea se oparasc, se cojesc, apoi se toaca marunt.
Se amesteca vinetele, ardeii, ceapa, morcovii si sucul de rosii astfel pregatite se pun la fiert impreuna si se mai dau in cateva clocote, apoi se adauga uleiul, se adauga sarea dupa gust si se pune zacusca in borcane.Borcanele se inchid ermetic cu capace, se aseaza sub o patura si se lasa sa se raceasca incet timp de 1-2 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca

Zacusca

Se coc vinetele apoi se curata. Rosiile se spala ,se taie si se fierb obtinandu-se 2,5 l bulion.Gogosarii

70 voturi    9 comentarii
3h 20 min
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci

Zacusca de vinete cu ciuperci

Vinetele se coc la flacara aragazului, se pun intr-un vas si se presara sare grunjoasa peste ele,

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 8 kg vinete
  • 10 kg ardei gogosari sau kapia
  • 2 kg ardei gras rosu
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcovi(facultativ)
  • 1 kg ulei
  • 4-5 rosii
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA FRUCTE CONGELATE -CIRESE SI VISINE