autor:

» » Conserve si muraturi

Zacusca

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
8 kg vinete, 10 kg ardei gogosari sau kapia, 2 kg ardei gras rosu, 2 kg ceapa, 1 kg morcovi(facultativ), 1 kg ulei, 4-5 rosii, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Vinetele se coc, se curata fierbinti de coja si se lasa sa se scurga cel putin 3-4 ore, apoi se toaca marunt .
Toti ardeii spalati si curatati de seminte se dau prin masina de tocat.
Ceapa se curata, se spala , se pune pe o tava si se coace in cuptor. Cand este gata se sfarama cu o furculita sau cu un dispozitiv de piure. (Poate fi folosita si tocata, presarata cu sare si inmuiata intr-o cratita de teflon de fiert la foc mic, fara a i se adauga ulei sau apa).
Morcovii se curata, se spala si se rad pe razatoarea mica, apoi se dau in cateva clocote in sucul de rosii.
Daca se folosesc rosii proaspete, acestea se oparasc, se cojesc, apoi se toaca marunt.
Se amesteca vinetele, ardeii, ceapa, morcovii si sucul de rosii astfel pregatite se pun la fiert impreuna si se mai dau in cateva clocote, apoi se adauga uleiul, se adauga sarea dupa gust si se pune zacusca in borcane.Borcanele se inchid ermetic cu capace, se aseaza sub o patura si se lasa sa se raceasca incet timp de 1-2 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de galbiori

Zacusca de galbiori

Se spala galbiorii, se scurg bine de apa. Se pune niste ulei intr-o cratita care incape in cuptor.

15 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovleac

Zacusca de dovleac

Se curata dovleacul de coaja si se da pe razatoare pe partea mare. Curatam morcovul ,pe care il

13 voturi    9 comentarii
3h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 8 kg vinete
  • 10 kg ardei gogosari sau kapia
  • 2 kg ardei gras rosu
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcovi(facultativ)
  • 1 kg ulei
  • 4-5 rosii
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Castraveti murati