Toate legumele-radacinoase- se dau pe razatoare, sau se toaca marunt; ardeii si gogosarii se taie fideluta.
Ceapa se opareste in apa clocotita, apoi fie se da prin masina de tocat, sau cu mixerul- fie se taie marunt.
Se pune mai intii in ulei la calit ceapa-foarte putin, apoi morcovii, patrunjelul, telina, apoi se adauga ardeii.
Se lasa sa fiarba la mic, se amesteca cu grija din cand in cand, sa nu se prinda, apoi dupa cca. 10 minute se pun si rosiile (si acestea se oparesc mai intii, si se indeparteaza coaja). Dupa citeva clocote, se poate pune cratita in cuptor, sau se poate continua pe aragaz fierberea, inca 10 min. La sfirsit se pun frunze de patrunjel si telina tocate, si se mai dau un clocot.
Eu pun aceasta compozitie fierbinte in borcanele pregatite dinainte-adica le spal si le usuc in cuptor, pentru a inlatura orice urma de apa.
Apoi se pune capacul sau se leaga cu celofan si se da un dunst de cca 30 min. Dupa ce le-am fiert, borcanele se acopera cu paturi pana a doua zi.
Din aceste legume se poate folosi iarna, in cazul in care nu ai la indemina legume proaspete, sau camara, sau frigiderul...(cazul meu - cind locuiam la camin...)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii