autor:

Ramona

» » Conserve si muraturi

Zarzavat conservat pentru iarna

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iulie 2009

Ingrediente
1 kg morcovi, 1 kg radacina de patrunjel, 500 g gogosari (rosii), 500 g ardei grasi (albi), 500 g telina-radacina, 500 g conopida (optional), 1 kg rosii, 500 g ceapa, 0,5 l ulei, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Toate legumele-radacinoase- se dau pe razatoare, sau se toaca marunt; ardeii si gogosarii se taie fideluta.
Ceapa se opareste in apa clocotita, apoi fie se da prin masina de tocat, sau cu mixerul- fie se taie marunt.
Se pune mai intii in ulei la calit ceapa-foarte putin, apoi morcovii, patrunjelul, telina, apoi se adauga ardeii.
Se lasa sa fiarba la mic, se amesteca cu grija din cand in cand, sa nu se prinda, apoi dupa cca. 10 minute se pun si rosiile (si acestea se oparesc mai intii, si se indeparteaza coaja). Dupa citeva clocote, se poate pune cratita in cuptor, sau se poate continua pe aragaz fierberea, inca 10 min. La sfirsit se pun frunze de patrunjel si telina tocate, si se mai dau un clocot.

Eu pun aceasta compozitie fierbinte in borcanele pregatite dinainte-adica le spal si le usuc in cuptor, pentru a inlatura orice urma de apa.
Apoi se pune capacul sau se leaga cu celofan si se da un dunst de cca 30 min. Dupa ce le-am fiert, borcanele se acopera cu paturi pana a doua zi.

Din aceste legume se poate folosi iarna, in cazul in care nu ai la indemina legume proaspete, sau camara, sau frigiderul...(cazul meu - cind locuiam la camin...)
Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat conservat pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Marar in otet

Marar in otet

Spalati bine si uscati borcanele. Spalati si zvantati mararul, indepartati partea mai groasa a tulpinii

12 voturi    12 comentarii
10 min
Conserve si muraturi
Gogosari umpluti cu struguri

Gogosari umpluti cu struguri

Gogosarii curatati de cotoare si seminte si spalati, sunt lasati sa se scurga. Boabele de struguri

1 vot    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    viky , 06 februarie 2010

    da, cu legumele asa procedez si eu, sunt excelente .. dar as dori niste pareri despre pastrare peste iarna a frunzelor !am incercat si in sare tocate marunt si uscate la umbra....Voi cum procedati?

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

    Si eu prefer zarzavatul sterilizat.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg morcovi
  • 1 kg radacina de patrunjel
  • 500 g gogosari (rosii)
  • 500 g ardei grasi (albi)
  • 500 g telina-radacina
  • 500 g conopida (optional)
  • 1 kg rosii
  • 500 g ceapa
  • 0,5 l ulei
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

viky

da, cu legumele asa procedez si eu, sunt excelente .. dar as dori niste pareri despre pastrare peste iarna a frunzelor !am incercat si in sare tocate marunt si uscate la umbra....Voi cum procedati?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia pentru ciorbite si mancaruri