Zarzavat conservat pentru iarna

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg morcovi, 1 kg radacina de patrunjel, 500 g gogosari (rosii), 500 g ardei grasi (albi), 500 g telina-radacina, 500 g conopida (optional), 1 kg rosii, 500 g ceapa
  • 0,5 l ulei
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Toate legumele-radacinoase- se dau pe razatoare, sau se toaca marunt; ardeii si gogosarii se taie fideluta.

Ceapa se opareste in apa clocotita, apoi fie se da prin masina de tocat, sau cu mixerul- fie se taie marunt.

Se pune mai intii in ulei la calit ceapa-foarte putin, apoi morcovii, patrunjelul, telina, apoi se adauga ardeii.

Se lasa sa fiarba la mic, se amesteca cu grija din cand in cand, sa nu se prinda, apoi dupa cca. 10 minute se pun si rosiile (si acestea se oparesc mai intii, si se indeparteaza coaja). Dupa citeva clocote, se poate pune cratita in cuptor, sau se poate continua pe aragaz fierberea, inca 10 min. La sfirsit se pun frunze de patrunjel si telina tocate, si se mai dau un clocot.

Eu pun aceasta compozitie fierbinte in borcanele pregatite dinainte-adica le spal si le usuc in cuptor, pentru a inlatura orice urma de apa.

Apoi se pune capacul sau se leaga cu celofan si se da un dunst de cca 30 min. Dupa ce le-am fiert, borcanele se acopera cu paturi pana a doua zi.

Din aceste legume se poate folosi iarna, in cazul in care nu ai la indemina legume proaspete, sau camara, sau frigiderul...(cazul meu - cind locuiam la camin...)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Friptura de porc cu legume la cuptor

Friptura de porc cu legume la cuptor

Reteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...

Friptura de porc cu legume la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise