autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbă (foarte bun)

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Ingrediente
3 kg de morcov, 1,5 kg de patrunjel, 1 kg de gogoşar, 1 kg de ardei gras, 1 găleată de roşii, 1 kg de sare, frunze de pătrunjel si de ţeilnă

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se taie toate cubuleţe. Rosiile se decojesc.
Se pune sare. Se pun pe foc sa se moaie puţin.
La urmă, se pune conservant.
Se pun în borcane.
Nu se sterilizează.
Se folosesc la ciorbe, e foarte gustos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru ciorbă (foarte bun)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Fasole verde la congelator

Fasole verde la congelator

Se spala curata fasolea de codite, se rupe in bucati cat mai mici, iar apoi se spala si se fierbe

5 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca mea de fasole

Zacusca mea de fasole

Fasolea se pune la inmuiat de seara.A doua zi se pune la fiert.Ardeii si gogosarii se coc si apoi

12 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

    Eu nu le mai pun la sterilizat pentru ca tin peste iarna doar cu sarea.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

    Eu puneam roşii cu ardei şi pătrunjel, la fel ca Lumi, dar de vreo doi ani n-am mai pus. Am făcut doar un suc mai grosuţ de roşii şi restul le pun preoaspete, doar se găsesc peste tot!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

    Este un zarzavat foarte bun.........mama mea facea mereu pentru iarna......eu acum cumpar mereu toate legumele pentru ca aici in Spania exista si iarna la aceleasi preturi.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Foarte bun.....

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Eu pun simplu zarzavatul: rosii ardei patrunjel verde frunze de telina si-l folosesc si la mancaruri si la ciorbe. Pentru ciorbe am vegeta facuta de mine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Bun,bun,bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 3 kg de morcov
  • 1,5 kg de patrunjel
  • 1 kg de gogoşar
  • 1 kg de ardei gras
  • 1 găleată de roşii
  • 1 kg de sare
  • frunze de pătrunjel si de ţeilnă

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

100 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

cristina i. (Chef de cuisine)

Eu nu le mai pun la sterilizat pentru ca tin peste iarna doar cu sarea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari murati