autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
5 kg de rosii, 1 kg de ardei gras sau gogosari, 10 legaturi de patrunjel si leustean la un loc, un pahar de 200 g cu zahar, o lingura de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Opariti rosiile, asezandu-le cate 8-10 intr-un castron si turnati apa fierbinte peste ele. Decojiti-le, taiati-le in felii potrivite si puneti-le la fiert. Lasati-le sa clocoteasca o jumatate de ora. Taiati ardeiul in rondele subtiri, puneti-l peste rosii si mai lasati sa clocoteasca 10 minute. Adaugati verdeata tocata, sarea si zaharul. Mai lasati la fiert inca 10 minute. Separat, incalziti bine ½ l de ulei. Zarzavatul fierbinte puneti-l in borcane mici, insa nu le umpleti cu varf (lasati un spatiu gol de 3-4 cm). Deasupra puneti cu lingura ulei fierbinte, legati borcanele cu celofan si puneti-le in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zarzavat pentru ciorbe

Zarzavat pentru ciorbe

Legumele si verdeturile se spala bine. Ardeii curatati de seminte se toaca marunt (eu le-am dat prin

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zarzavat pentru ciorbă (foarte bun)

Zarzavat pentru ciorbă (foarte bun)

Se taie toate cubuleţe. Rosiile se decojesc. Se pune sare. Se pun pe foc sa se moaie puţin. La

2 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • 5 kg de rosii
  • 1 kg de ardei gras sau gogosari
  • 10 legaturi de patrunjel si leustean la un loc
  • un pahar de 200 g cu zahar
  • o lingura de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de afine