autor:

Lupu Caprian Irina Mihaela

» » Conserve si muraturi

ZARZAVAT PENTRU IARNA

Autor: Lupu Caprian Irina Mihaela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lupu Caprian Irina Mihaela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Ingrediente
3 kg ardei gras, 3 kg capia, 2 kg gogosari, 2 radacini de telina, 5-6 legaturi patrunjel, 1 kg morcov, 40 linguri sare neiodata

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Se curata legumele foarte bine, se taie in cuburi.Asezati-le intr-un vas mare, presarati sare amestecati si lasati pana a doua zi.
Se pun in borcane legumele si la urma zeama care au lasat-o. Se foloseste la orice fel de mancare toata iarna. Tocatura este sarata, nu mai adaugati sare in mancare sau spalati-o inainte de a o folosi.

Timpul de preparare depinde decat timp curatati si taiati legumele.
Daca ti-a placut reteta noastra "ZARZAVAT PENTRU IARNA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zarzavat pentru iarna

Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si , la fiecare kilogram de legume

43 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Zarzavat pentru iarna

Zarzavat pentru iarna

Cantitatea de legume se pune dupa ochi, nu dupa o masura exacta. Gogosarii, ardeii galbeni si ardeii

11 voturi    11 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia_Grecu

    Camelia_Grecu (Bucatar) , 27 august 2016

    Foarte buna rețetă.

  • Fara foto

    adrian , 15 septembrie 2013

    nu sunt cam multi ardei?

  • Fara foto

    Otilia Marinela , 05 septembrie 2013

    frumoase genti

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Super !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Asa pregatea si bunica la tara zarzavatul pentru iarna...,mi-aduc aminte de copilarie...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 3 kg ardei gras
  • 3 kg capia
  • 2 kg gogosari
  • 2 radacini de telina
  • 5-6 legaturi patrunjel
  • 1 kg morcov
  • 40 linguri sare neiodata

Raporteaza reteta

Camelia_Grecu (Bucatar)

Foarte buna rețetă.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gogosarul puturosului