autor:

» » Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 august 2013

Ingrediente
gogosari, ardei galbeni, ardei kapia, patrunjel verde, morcov, radacina de pastarnac, frunze de telina, ceapa, sare mare, putin conservant(eu pun pentru mai multa precautie sincer)

Dificultate: Medie Timp: 3h

30 voturi

Mod de preparare

Cantitatea de legume se pune dupa ochi, nu dupa o masura exacta.
Gogosarii, ardeii galbeni si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa.
Le curatam cotoarele si toate semintele.
Ii taiem rand pe rand cubulete mici (sau mai mari...mie imi place zarzavatul taiat cat mai mic).
Ceapa se curata, se spala si se toaca.
Morcovul il radeti de coaja, il spalati si il dai pe razatoarea cu ochiuri mici.
Patrunjelul si frunzele de telina le spalati apoi le tocati maruntel.
Pastarnacul il curatati, il spalati si incercati sa il taiati cat mai micut.
Intr-un lighean mare amestecati toate legumele taiate.
Peste puneti sare mare (eu la 5 kg de zarzavat am pus 1 punga de sare mare de 1 kg).
Il lasati asa in lighean circa o ora pentru a lasa zeama.
Dupa acest timp spalati un borcan mare(sau borcane mai mici), luati cate o mana de zarzavat,il stoarceti apoi il puneti in borcan.
Deasupra puneti putin conservant, acoperiti borcanul la gura si il dati la loc racoros.
Este foarte bun in cirbe, supe, tocanite.....iarna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei

Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei

Se spala rosiile, se taie in sferturi si li se indeparteaza coditele, apoi se dau prin robot si se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Zarzavat pentru iarna

Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate,

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 16 august 2019

    Multumesc mult! Cred ca multi ne inspiram de pe internet cand vine vorba de retete!

  • Maria , 16 august 2019

    Ma folosesc f mult de rețetele de pe internet

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 18 august 2014

    Asa este Maria! :)

    • Geri Sorin , 17 august 2014

      daca esti baba,da o faci de multa vreme((((

    • Boc Maria , 17 august 2014

      si eu fac aceasta reteta de multa vreme, mancarurile au o savoare aparte

    • Rocsy Ciobanu , 30 august 2013

      daca esti baba,da o faci de multa vreme((((

    • Rocsy Ciobanu , 30 august 2013

      daca esti baba,da o faci de multa vreme((((

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 30 august 2013

      Multumesc pentru apreciere. Puteti pune mai putina sare, insa din cate stiu eu, sarea ajuta la conservarea legumelor, sa tina mai bine pentru iarna. Puteti incerca sa puneti mai putina. Eu aceasta cantitate de sare am pus-o la 10 gr de zarzavat. Eu zic ca nu este mult!

    • Mircea PELEA , 30 august 2013

      Am retinut reteta dar mi se pare cam mult 1 kg de sare. Nu se formeaza un fel de saramura ? Oricum, stiu ca sarea are si ea rostul ei in bucate si fiecare va doza sarea asa cum ii place.

    • Ifrim Felicia , 28 august 2013

      Atata sare?

    • Gabriela Stefan , 27 august 2013

      daca esti baba,da o faci de multa vreme((((

    • Ioana Rosu , 27 august 2013

      stoarcem de zeama?

    • Ioana Lupu , 26 august 2013

      aceasta reteta o fac de ani de zile dar eu pun si rosii taiate feliute mai marii!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

30 voturi

Ingrediente

  • gogosari
  • ardei galbeni
  • ardei kapia
  • patrunjel verde
  • morcov
  • radacina de pastarnac
  • frunze de telina
  • ceapa
  • sare mare
  • putin conservant(eu pun pentru mai multa precautie sincer)

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc mult! Cred ca multi ne inspiram de pe internet cand vine vorba de retete!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Castraveti bulgaresti