Cantitatea de legume se pune dupa ochi, nu dupa o masura exacta.
Gogosarii, ardeii galbeni si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa.
Le curatam cotoarele si toate semintele.
Ii taiem rand pe rand cubulete mici (sau mai mari...mie imi place zarzavatul taiat cat mai mic).
Ceapa se curata, se spala si se toaca.
Morcovul il radeti de coaja, il spalati si il dai pe razatoarea cu ochiuri mici.
Patrunjelul si frunzele de telina le spalati apoi le tocati maruntel.
Pastarnacul il curatati, il spalati si incercati sa il taiati cat mai micut.
Intr-un lighean mare amestecati toate legumele taiate.
Peste puneti sare mare (eu la 5 kg de zarzavat am pus 1 punga de sare mare de 1 kg).
Il lasati asa in lighean circa o ora pentru a lasa zeama.
Dupa acest timp spalati un borcan mare(sau borcane mai mici), luati cate o mana de zarzavat,il stoarceti apoi il puneti in borcan.
Deasupra puneti putin conservant, acoperiti borcanul la gura si il dati la loc racoros.
Este foarte bun in cirbe, supe, tocanite.....iarna!!!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii
Elena Socoteala • 12 August 2024, 20:20 La toată cantitatea de legume cit conservant ati pus?