Zarzavat pentru iarna

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Zarzavat pentru iarna

Ingrediente

  • gogosari
  • ardei galbeni
  • ardei kapia
  • patrunjel verde
  • morcov
  • radacina de pastarnac
  • frunze de telina
  • ceapa
  • sare mare
  • putin conservant(eu pun pentru mai multa precautie sincer)

Mod de preparare

Cantitatea de legume se pune dupa ochi, nu dupa o masura exacta.

Gogosarii, ardeii galbeni si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa.

Le curatam cotoarele si toate semintele.

Ii taiem rand pe rand cubulete mici (sau mai mari...mie imi place zarzavatul taiat cat mai mic).

Ceapa se curata, se spala si se toaca.

Morcovul il radeti de coaja, il spalati si il dai pe razatoarea cu ochiuri mici.

Patrunjelul si frunzele de telina le spalati apoi le tocati maruntel.

Pastarnacul il curatati, il spalati si incercati sa il taiati cat mai micut.

Intr-un lighean mare amestecati toate legumele taiate.

Peste puneti sare mare (eu la 5 kg de zarzavat am pus 1 punga de sare mare de 1 kg).

Il lasati asa in lighean circa o ora pentru a lasa zeama.

Dupa acest timp spalati un borcan mare(sau borcane mai mici), luati cate o mana de zarzavat,il stoarceti apoi il puneti in borcan.

Deasupra puneti putin conservant, acoperiti borcanul la gura si il dati la loc racoros.

Este foarte bun in cirbe, supe, tocanite.....iarna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

E

Elena Socoteala • 12 August 2024, 20:20 La toată cantitatea de legume cit conservant ati pus?

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise