Zeama de corcoduse

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Zeama de corcoduse

Ingrediente

  • Pentru ca acum este vremea corcoduselor verzi, pentru ca zeama lor contine foarte multa vitamina C si pentru ca se pot acri o multime de ciorbite cu aceasta zeama m-am gandit sa fac si eu cateva sticle pentru mai tarziu.
  • - 5 kg corcoduse verzi;
  • - apa.

Mod de preparare

1. Se spala corcodusele bine si li se indeparteaza coditele.

2. Se pun la fiert intr-o oala incapatoare si se adauga apa astfel incat sa le depaseasca cam cu o palma.

3. Se fierb corcodusele bine la foc mic, mestecand din cand in cand, pana observam ca s-au inmuiat.

4. Se lasa sa se raceasca, iar apoi se freaca bine intr-o strecuratoare mare sa indepartam samburii si pielita.

5. Se aseaza din nou la foc mic, se mai fierbe 5-10 minute si se toarna fierbinte in sticle curate care se inchid imediat. Se pot acoperi cu un prosop gros si lasate pana a doua zi sa vedem daca s-au vidat. Pentru siguranta se pot steriliza 30 minute.

Se pot acri cu aceasta zeama ciorbite de fasole, de legume si chiar si de carne.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor