autor:

ALINA BANICA

» » Conserve si muraturi

Zeama de corcoduse

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2010

Ingrediente
Pentru ca acum este vremea corcoduselor verzi, pentru ca zeama lor contine foarte multa vitamina C si pentru ca se pot acri o multime de ciorbite cu aceasta zeama m-am gandit sa fac si eu cateva sticle pentru mai tarziu., , -5 kg corcoduse verzi, -apa.

Dificultate: Redusa Timp: 4h

16 voturi

Mod de preparare

1. Se spala corcodusele bine si li se indeparteaza coditele.
2. Se pun la fiert intr-o oala incapatoare si se adauga apa astfel incat sa le depaseasca cam cu o palma.
3. Se fierb corcodusele bine la foc mic, mestecand din cand in cand, pana observam ca s-au inmuiat.
4. Se lasa sa se raceasca, iar apoi se freaca bine intr-o strecuratoare mare sa indepartam samburii si pielita.
5. Se aseaza din nou la foc mic, se mai fierbe 5-10 minute si se toarna fierbinte in sticle curate care se inchid imediat. Se pot acoperi cu un prosop gros si lasate pana a doua zi sa vedem daca s-au vidat. Pentru siguranta se pot steriliza 30 minute.

Se pot acri cu aceasta zeama ciorbite de fasole, de legume si chiar si de carne.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zeama de corcoduse" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Cherry la borcan

Cherry la borcan

Rosiile spalate,le punem intr-un vas cu apa si sare sa le oparim 10-15min;le scoatem,dupa ce s-au

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Conopida murata la borcan

Conopida murata la borcan

Se spala conopida, se curata bine de frunze si cotor si se desface in buchetele. Indesati bine buchetelele

66 voturi    22 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Multumesc pentru aprecieri celor care sunt interesati! Celor care le tine de foame gramatica si ortografia ... le doresc sa se sature cu ele... mai ales ca... nu prea sunt de gasit pe site sa primeasca mesajul personal. Pntru viitor le recomand ... sa se gandeasca ca poate... a fost doar o eroare de tastatura...

  • Fara foto

    cris , 08 iulie 2010

    "mestecam"??

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Abia astept sa fac si eu !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Cat despre zonele in care se prepara si foloseste pot sa spun ca se intinde din Oltenia si Muntenia, in Dobrogea si continua cu toata Moldova. Originea ei insa, se pare ca este la sud de Dunare, la vecinii bulgari. Dar cine stie cu siguranta...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Cred ca se poate folosi si la salate, dar trebiue avut grija cat punem pentru ca este foarte acra.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Cred ca e acreala foarte utila, fara conservanti. La salate oare nu se poate folosi?

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      O idee foarte buna!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Acrirea ciorbelor, cu zeama de corcoduse, nu se foloseste in toate zonele tarii. Bunatatea ciorbelor , acrite, astfel, poate fi confirmata de cunoscatori. Reteta de salvaaaaat !!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      Cred ca este foarte buna si cum am in curte asa ceva sigur voi pregati si eu .Felicitari pentru idee !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      Sanatate curata!!! Soacra mea pune in fiecare an si bineinteles ca-mi da si mie ...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      Minunat! natural si gustos. Felicitari !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      Toatã stima!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru ca acum este vremea corcoduselor verzi
  • pentru ca zeama lor contine foarte multa vitamina C si pentru ca se pot acri o multime de ciorbite cu aceasta zeama m-am gandit sa fac si eu cateva sticle pentru mai tarziu.
  • -5 kg corcoduse verzi
  • -apa.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Multumesc pentru aprecieri celor care sunt interesati! Celor care le tine de foame gramatica si ortografia ... le doresc sa se sature cu ele... mai ales ca... nu prea sunt de gasit pe site sa primeasca mesajul personal. Pntru viitor le recomand ... sa se gandeasca ca poate... a fost doar o eroare de tastatura...

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata din flori de salcam