Zebra cake

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Zebra cake

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250g zahar
  • 250ml lapte
  • 200ml ulei de semi
  • vanilie
  • 300g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • alune prajite pt decor

Mod de preparare

Ouale intregi le mixam cu zaharul pe care-l adaugam treptat;

Separat amestecam faina,praful de copt.vanilia;

In compozitia de oua adaugam laptele caldut,uleiul ,amestecand incontinuu,iar in final faina cernuta;

Impartim compozitia in 2 parti,iar in una din acestea incorporam cacaoa;

Intr-o tava unsa si tapetata,de preferinta acelea care au deschiderea laterala,turnam 3 linguri din compozitia alba in centrul tavii,deasupra 3 linguri din compozitia neagra si tot asa pana la terminarea compozitiilor;

Nu se niveleaza,nu se bate tava de masa,se introduce in cuptorul cald 180°C timp de 40 minute;Deasupra am ornat cu alune prajite si faramitate ,inainte de-a introduce in cuptor!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor