Top 5 bauturi de sezon

Hidrateaza-te si pastreaza-ti sanatatea intregului corp, inclusiv a dintilor! In timpul acestor zile caniculare e obligatoriu sa ne racorim cu cat mai multe bauturi, iar daca acestea sunt si unele delicioase, preparate chiar la noi acasa, cu atat mai bine. Fie ca optam pentru smoothie-uri, limonade, sucuri naturale din fructe, ceaiuri sau cafele reci, e important sa avem grija si de igiena si sanatatea danturii noastre. Atat ceaiul, cat si cafeaua si fructele pot lasa urme pe dintii nostri si le pot degrada starea.   

Top 5 bauturi de sezon

Cristina Toth, food blogger (divainbucatarie.ro), ne-a dezvaluit ca incearca sa-si pastreze dintii sanatosi cat mai mult si, in acest scop, consulta medicul dentist cel putin de doua-trei ori pe an. In plus, ea tine cont de cateva dintre recomandarile pentru prevenirea erodarii smaltului: reduce timpul de contact dintre substantele acida si dantura, consuma bauturile carbogazoase cat mai rapid, foloseste intotdeauna un pai atunci cand consuma bauturi care ii pot pata dintii si cauta in permanenta noi produse cu rol de reminalizare pentru ingrijirea dintilor.
Iata 5 bauturi de sezon pe care divainbucatarie.ro ni le recomanda cu drag. Retetele pot fi citite accesand linkurile:

Consumul frecvent de alimente şi băuturi cu conţinut acid poate determina eroziunea acidă, una dintre principalele cauze ale uzurii dentare. Eroziunea acidă este ireversibilă şi numai medicul dentist poate identifica cele cinci semne incipiente ale acesteia asupra dinţilor: smalţ vulnerabil, subţiere, aspect translucid sau transparent, îngălbenire şi aspect lipsit de strălucire.
Eroziunea acidă era în general considerată o problemă a persoanelor vârstnice, problemă care se agravează o dată cu înaintarea în vârstă, însă, un studiu ⃰ recent, efectuat la persoane cu vârsta între 18 şi 35 de ani, a constatat în mod surprinzător faptul că aproximativ 30% dintre persoanele din această categorie de vârstă prezintă deja semnele specifice eroziunii acide.
O alimentaţie bogată în substanţe acide poate afecta dinţii mai mult decât s-ar crede. Chiar şi numai patru expuneri pe zi la substanţe acide pot constitui un risc pentru smalţul dentar. În mod surprinzător, nu numai băuturile carbogazoase şi vinul sunt implicate. Şi alimente considerate sănătoase ne expun la substanţe acide – fructe, sucuri de fructe şi chiar sosuri pentru salată.
*Bourgeois, D. et al. Is Dental Erosion and dental hipersensibility: a Public Health Problem: Rationale of the European Collaborative Study. Presented at 101st FDI Annual World Dental Congress, 28 – 31st August 2013, Istanbul, Turkey.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise