Budinca de rubarba cu apa de trandafiri

Sunt sigura ca v-au ramas de multe ori bucatele de pandispan de care nu mai aveati nevoie. Si mie mi s-a intamplat. De multe ori. Acum cateva saptamani insa am gasit o modalitate de a folosi si aceste bucatele pentru a prepara un desert delicios. Daca nu aveti pandispan ramas de la alta prajitura nu-i nici o problema: coaceti unul special pentru budinca aceasta minunata. Nu am sa repet cum se face pandispanul deoarece sunt convinsa ca ati vazut in retetele mele anterioare.  

Budinca de rubarba cu apa de trandafiri

Iata ce ingrediente am folosit:
Pandispan (daca nu aveti resturi de la o alta prajitura)
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de faina
- vanilie
- 5 g praf de copt
 
Crema
- 400 ml smantana lichida (dulce)
- 3 oua
- 3 linguri de zahar
- vanilie
 
- 3 tulpini de rubarba
- 3 linguri de zahar
- 2 linguri de apa de trandafir
- vanilie
- cateva lingurite de zahar pentru caramel si frunzulite de menta pentru decor

Mod de preparare:

Curatam rubarba si o taiem cubulete. Apoi o punem intr-o cratita si adaugam zahar si 150 ml de apa. Punem cratita pe foc si o lasam 5 minute amestecand usor, pana cand rubarba se va inmuia si va incepe sa fiarba in sirop. Apoi o luam deoparte, adaugam apa de trandafiri si punem un capac peste ea.

Dupa aceea vom prepara crema. Se pun cele trei oua impreuna cu zaharul intr-o cratita si se bat cu un tel. Apoi se adauga smantana si se omogenizeaza. Cratita se pune pe foc si se amesteca in continuu pana crema se leaga (devine vascoasa). Se adauga vanilia si se amesteca usor. Cratita se ia de pe foc si se lasa la racorit 5-10 minute.

Se pregatesc vasele in care se pune budinca. Prima data vom pune bucatelele de rubarba si cele de pandispan. Apoi se adauga crema calduta. Este preferabil sa folosim ramequins sau vase rezistente la caldura.

Vasele cu budinca se pun intr-o tava umpluta pe jumatate cu apa si se baga in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute (cam atat a durat pana cand budinca a devenit ferma). Presarati zahar in fiecare ramequin cu budinca si faceti o crusta delicioasa de caramel cu ajutorul unui pistol cu gaz. Apoi se lasa sa se raceasca dupa care se pun in frigider pana la servire.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Life and coffee beans.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi