Crap oglinda la gratar cu garnitura de couscous si legume

A trecut ceva vreme de cand nu am mai scris nimic pe aici! Dar am un motiv bine intemeiat. Am revenit la timp ca sa va povestesc putin despre o reteta numai buna pentru zilele de post ce urmeaza: crap oglinda la gratar cu garnitura de couscous si legume.

Crap oglinda la gratar cu garnitura de couscous si legume

Cum eu am alta profesie decat cea de bucatar, m-am vazut nevoita sa pun pe primul loc cariera si sa las pe altcineva sa se ocupe de bucatarie. Si pot sa ma declar foarte multumita ! Soacra mea (despre dansa este vorba) s-a intrecut pe sine cu retete care mai de care mai gustoase.

Ingrediente:

- 1 crap oglinda (aprox. 1 kg)

- 300 g couscous

- 50 g unt

- 1 ceapa

- 1 gogosar

- 1 morcov mare

- 1 pastarnac

- 2 linguri de ulei

- 500 ml vin alb dulce

Se curata si se taie pestele. Daca va place borsul de peste nu aruncati capul; il veti putea folosi pentru a prepara bors delicios cu legume.

Pregatim gratarul. Il ungem cu putin ulei si-l incingem. Apoi punem bucatile de peste. Nu va dura prea mult pana cand acestea vor fi gata - in cazul meu au fost suficiente 15 minute.

Dupa aceea fierbem couscous folosind indicatiile de pe cutie. Am pus la fiert cam 500 ml de apa cu un pic de sare si o lingurita de ulei. Cand apa a inceput sa clocoteasca, am tras cratita de pe foc si am adaugat couscous-ul. Apoi l-am lasat sa se umfle 3-4 minute. Dupa aceea am pus cratita din nou pe foc timp de 1-2 minute si am amestecat in continuu. Am stins focul dupa care am adaugat bucatica de unt si am amestecat incet. Couscous-ul se va umfla in continuare (este exact principiul orezului, al pastelor, etc).

Urmeaza sa preparam sosul de legume. Le curatam si le tocam sau le razuim (eu am razuit morcovul). Punem uleiul intr-o cratita si-l incingem putin. Adaugam apoi legumele si le sotam 3-4 minute.

Apoi vom adauga 500 ml de vin alb dulce si lasam sosul sa fiarba cam 20-25 de minute. Am folosit Tamaioasa Romaneasca de la Cotnari ; daca nu aveti folositi un alt vin alb, dulce.

Cand sosul este gata, asezam frumos pe o farfurie pestele si couscous-ul. Peste acesta vom pune sos si legume. Serviti cu un pahar de vin alb.

Pofta buna !

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Life and coffee beans.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise