Vara avem motive în plus ca să ne schimbăm pe cât posibil dieta. Renunţăm la mâncarea grea şi ne reorientăm spre legume şi verdeţuri. Nu am spus că în totalitate ci fiecare cum şi cât poate.
Însă de fiecare dată este dificil să găsim reţete pe gustul nostru. De aceea am să vă propun o reţetă gustoasă. În plus este de post şi nu are foarte multe calorii.
Iată de ce avem nevoie:
1.5 kg cartofi
1 kg vinete
2-3 dovlecei
2 cepe
3 linguri de ulei
3-4 roşii
200 ml suc de roşii
oregano
cimbru
piper
boia dulce
sare
Fierbem cartofii în coajă după care îi lăsăm să se răcească şi îi curăţăm. Se taie în felii potrivite.
Apoi curăţăm, tăiem in cubuleţe şi opărim dovleceii. Cu vinetele putem să procedam la fel ca şi cu dovleceii sau putem să le coacem ca şi pentru salată. Eu am preferat să le coc deoarece gustul este mult mai bun.
Într-o crăticioară se pune uleiul, ceapa tăiată mărunt şi roşiile tăiate în cubuleţe potrivite. Se călesc timp de 2-3 minute după care vom adăuga dovleceii bine scurşi de apă şi vinetele coapte şi tocate. Se lasă câteva minute la foc moderat pentru ca sucul lăsat de legume să se evapore iar aromele să se combine. În final adăugăm condimentele şi sarea.
Crăticioara se ia de pe foc şi amestecul se lasă la răcorit.
Într-un vas pentru gratinat sau o tavă unsă cu puţin ulei se aranjează feliile de cartofi. Peste aceste felii se pune un strat de amestec de legume. Vom continua să punem cartofi şi amestec de legume, asigurându-ne că ultimul strat va fi unul de cartofi. Se toarnă apă - cca 300 ml - şi se pune la cuptor pentru 20-25 de minute.
Dacă doriţi ca în final cartofii aflaţi deasupra să aibă o culoare frumoasă şi să fie bine rumeniţi, preparaţi un amestec de 1 linguriţă de boia dulce şi 2 linguri de ulei şi ungeţi-i cu ajutorul unei pensule.
Serviţi acest fel de mâncare cu salate de legume sau verdeţuri.
Poftă bună!
Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postCeapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,
Bors de dovlecei cu stevieDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii