Musaca de cartofi cu legume (de post)

Vara avem motive în plus ca să ne schimbăm pe cât posibil dieta. Renunţăm la mâncarea grea şi ne reorientăm spre legume şi verdeţuri. Nu am spus că în totalitate ci fiecare cum şi cât poate.

Musaca de cartofi cu legume (de post)

Însă de fiecare dată este dificil să găsim reţete pe gustul nostru. De aceea am să vă propun o reţetă gustoasă. În plus este de post şi nu are foarte multe calorii.

Iată de ce avem nevoie:

1.5 kg cartofi

1 kg vinete

2-3 dovlecei

2 cepe

3 linguri de ulei

3-4 roşii

200 ml suc de roşii

oregano

cimbru

piper

boia dulce

sare

Fierbem cartofii în coajă după care îi lăsăm să se răcească şi îi curăţăm. Se taie în felii potrivite.

Apoi curăţăm, tăiem in cubuleţe şi opărim dovleceii. Cu vinetele putem să procedam la fel ca şi cu dovleceii sau putem să le coacem ca şi pentru salată. Eu am preferat să le coc deoarece gustul este mult mai bun.

Într-o crăticioară se pune uleiul, ceapa tăiată mărunt şi roşiile tăiate în cubuleţe potrivite. Se călesc timp de 2-3 minute după care vom adăuga dovleceii bine scurşi de apă şi vinetele coapte şi tocate. Se lasă câteva minute la foc moderat pentru ca sucul lăsat de legume să se evapore iar aromele să se combine. În final adăugăm condimentele şi sarea.

Crăticioara se ia de pe foc şi amestecul se lasă la răcorit.

Într-un vas pentru gratinat sau o tavă unsă cu puţin ulei se aranjează feliile de cartofi. Peste aceste felii se pune un strat de amestec de legume. Vom continua să punem cartofi şi amestec de legume, asigurându-ne că ultimul strat va fi unul de cartofi. Se toarnă apă - cca 300 ml - şi se pune la cuptor pentru 20-25 de minute.

Dacă doriţi ca în final cartofii aflaţi deasupra să aibă o culoare frumoasă şi să fie bine rumeniţi, preparaţi un amestec de 1 linguriţă de boia dulce şi 2 linguri de ulei şi ungeţi-i cu ajutorul unei pensule.

Serviţi acest fel de mâncare cu salate de legume sau verdeţuri.

Poftă bună!

Mai multe retete gasiti pe blogul Boabe de Cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise