Sărbătorile pascale se apropie cu paşi repezi iar primăvara şi-a intrat în drepturi. Meniul nostru începe să fie alcătuit preponderent din mâncăruri uşoare cu multe legume.

Am să vă propun o reţetă care nu iese din această tendinţă deoarece şi nouă ne plac mâncărurile gustoase de post şi uşoare. Şi cum un criteriu la fel de important este şi timpul de pregătire al mâncării, cea mai potrivită reţetă este cea de paste integrale cu sos de legume şi gălbiori.

Vom avea nevoie de următoarele ingrediente:

300 g spaghete integrale
400 g roşii decojite
1 ceapă uscată
2 fire de ceapă verde
4 căţei de usturoi
50 g gălbiori deshidrataţi
1 ardei gras roşu
3 linguri de ulei de măsline
busuioc
piper
sare

Gălbiorii se fierb într-o crăticioară cu apă timp de 5-7 minute. Apoi se pun într-un vas cu apă rece pentru a reveni la forma iniţială.
Ceapa, ardeiul şi usturoiul se curăţă şi se taie în bucăţele mici şi se pun într-un vas în care am adăugat cele trei linguri de ulei de măsline. Se călesc timp de câteva minute până când devin sticloase. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă roşiile decojite tăiate cubuleţe, condimentele şi 200 ml de apă.
Sosul se va pune la fiert. Când acesta a început să dea în clocot se adaugă şi gălbiorii. Sosul se lasă la fiert încă 15 minute, timp în care amestecăm constant.
Fierbem spaghetele aşa cum scrie în instrucţiunile de pe pachet şi le servim cu sos cald peste care am presărat verdeaţă.

O săptămână însorită şi călduroasă vă doresc!

Mai multe retete gasiti pe blogul Boabe de Cafea.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    Borbely Romulus, 07 octombrie 2014

    e ok !!!!]