Placinta cu umplutura cremoasa de dovleac si ghimbir

Nu puteam sa las toamna sa treaca fara sa pregatesc o reteta cu un dovleac grasut, frumos si portocaliu! Si cum nu mai este mult din aceasta toamna, m-am grabit putin sa va povestesc putin despre reteta mea de placinta cu umplutura cremoasa de dovleac si ghimbir.

Placinta cu umplutura cremoasa de dovleac si ghimbir

Ingrediente blat:

-25 g drojdie

-50 g unt

-2 galbenusuri

-3 linguri de zahar brun

-10 linguri faina

-vanilie

Ingrediente umplutura:

-1 kg dovleac copt

-4 linguri zahar

-1 lingurita pudra de ghimbir

-4-5 biscuiti

-vanilie

-nucsoara, cuisoare, scortisoara (mix condimente)-optional

Ingrediente bezea:

-4 albusuri

-4 linguri de zahar

De vedete ne ocupam prima data, nu-i asa? Adica de umplutura de dovleac.

Am copt dovleacul taiat in jumatati si curatat de samburi, in cuptor, timp de 2 ore sau 2 ore jumatate (nu mai stiu exact-l-am incercat cu furculita ca sa vad daca e copt).

Cand dovleacul s-a copt, l-am pus pe o tava la racorit. Odata racit, il curatam de coaja, il taiem bucati si-l punem intr-un bol cu peretii inalti. Apoi il pasam cu un mixer vertical.

Pasta de dovleac obtinuta se amesteca cu zahar, ghimbir si biscuitii zdrobiti pe post de pesmet (optional mai macinati si putin mix de nucsoara, cuisoare, scortisoara). Umplutura este gata. Ne putem apuca de coca.

Probabil ca va intrebati de ce am scris fix 1 kg de dovleac copt. Nu pot sa aproximez cam cat de mare trebuie sa fie dovleacul vostru! Poate mai vreti sa faceti si alte bunatati si astfel veti sti cat sa opriti dupa ce l-ati copt.

Ingredientele pentru coca se pun intr-un bol si se framanta bine. Vom obtine o coca elastica pe care o ambalam in folie de plastic si o bagam la frigider unde o vom lasa 30 de minute.

Apoi coca se pune pe masa pudrata cu faina si se intinde cu o vergea si se pune in forma de copt. Adaugam umplutura si se baga in cuptorul preincalzit, la temperatura medie, pentru 10 minute.

Intre timp se prepara bezeaua din cele 4 albusuri de oua. Se mixeaza la viteza mare pana obtinem o spuma densa dupa care adaugam zaharul si continuam sa mixam. Se obtine o bezea pufoasa care nu se desprinde de pe paletele mixerului.

Cu un pos decoram placinta dupa care reintroducem forma de copt in cuptor pentru inca 20 de minute(atentie-timpul de coacere depinde de tipul de cuptor pe care-l aveti!).

Placinta se serveste rece.

Pofta buna !

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Life and Coffee Beans!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura