Prăjitură „Lavă de ciocolată”

Chiar dacă este vară şi la modă sunt deserturile cu fructe, iată că îşi mai face loc printre ele şi câte o prăjiturică de ciocolată. În fond cui nu-i place ciocolata?Dacă mai adăugăm şi câteva fructe proaspete sau congelate avem parte de un desert pe cinste.

Prăjitură „Lavă de ciocolată”

Pentru 4-6 prăjiturele (în funcţie de mărimea formei) avem nevoie de:

- 200 g ciocolată

- 125 g unt

- 125 g zahăr

- 5 ouă

- 1 lingură de făină

- 50 g cacao

Batem ouăle cu zahărul - nu e neapărat necesar să folosim mixerul. Apoi topim ciocolata şi untul şi le amestecăm.

Adăugam apoi acest amestec peste ouă şi omogenizăm. Se adaugă apoi făina şi cele 50 g de cacao şi se amestecă bine.

Atenţie - untul şi ciocolata nu trebuie să fie prea calde.

Compoziţia obţinută se pune în frigider timp de 10-15 minute.

Pentru coacere vom folosi ramequins sau forme de silicon. Ramequins vor trebui unse cu unt şi pudrate cu cacao. Apoi se pun câteva minute în frigider după care se vor umple 2/3.

Dacă folosim formele din silicon ele nu necesită ungere. Eu am folosit ambele tipuri.

Cuptorul se încălzeşte la 180 de grade Celsius. Se baga formele şi se lasă cel mult 10 minute.

Este indicat să încercaţi decât cu o formă pentru început pentru a vedea cât de repede se coace. Timpul se ajustează în funcţie de acest test.

Dacă vă place combinaţia cald-rece, puteţi să serviţi aceste delicioase prăjiturele cu îngheţată.

Poftă bună!

Mai multe reţete găsiţi pe blogul Boabe de Cafea.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura