Chiar dacă este vară şi la modă sunt deserturile cu fructe, iată că îşi mai face loc printre ele şi câte o prăjiturică de ciocolată. În fond cui nu-i place ciocolata?Dacă mai adăugăm şi câteva fructe proaspete sau congelate avem parte de un desert pe cinste.
Pentru 4-6 prăjiturele (în funcţie de mărimea formei) avem nevoie de:
- 200 g ciocolată
- 125 g unt
- 125 g zahăr
- 5 ouă
- 1 lingură de făină
- 50 g cacao
Batem ouăle cu zahărul - nu e neapărat necesar să folosim mixerul. Apoi topim ciocolata şi untul şi le amestecăm.
Adăugam apoi acest amestec peste ouă şi omogenizăm. Se adaugă apoi făina şi cele 50 g de cacao şi se amestecă bine.
Atenţie - untul şi ciocolata nu trebuie să fie prea calde.
Compoziţia obţinută se pune în frigider timp de 10-15 minute.
Pentru coacere vom folosi ramequins sau forme de silicon. Ramequins vor trebui unse cu unt şi pudrate cu cacao. Apoi se pun câteva minute în frigider după care se vor umple 2/3.
Dacă folosim formele din silicon ele nu necesită ungere. Eu am folosit ambele tipuri.
Cuptorul se încălzeşte la 180 de grade Celsius. Se baga formele şi se lasă cel mult 10 minute.
Este indicat să încercaţi decât cu o formă pentru început pentru a vedea cât de repede se coace. Timpul se ajustează în funcţie de acest test.
Dacă vă place combinaţia cald-rece, puteţi să serviţi aceste delicioase prăjiturele cu îngheţată.
Poftă bună!
Mai multe reţete găsiţi pe blogul Boabe de Cafea.


Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii