Prăjitură „Lavă de ciocolată”

Chiar dacă este vară şi la modă sunt deserturile cu fructe, iată că îşi mai face loc printre ele şi câte o prăjiturică de ciocolată. În fond cui nu-i place ciocolata?Dacă mai adăugăm şi câteva fructe proaspete sau congelate avem parte de un desert pe cinste.

Prăjitură „Lavă de ciocolată”

Pentru 4-6 prăjiturele (în funcţie de mărimea formei) avem nevoie de:

- 200 g ciocolată

- 125 g unt

- 125 g zahăr

- 5 ouă

- 1 lingură de făină

- 50 g cacao

Batem ouăle cu zahărul - nu e neapărat necesar să folosim mixerul. Apoi topim ciocolata şi untul şi le amestecăm.

Adăugam apoi acest amestec peste ouă şi omogenizăm. Se adaugă apoi făina şi cele 50 g de cacao şi se amestecă bine.

Atenţie - untul şi ciocolata nu trebuie să fie prea calde.

Compoziţia obţinută se pune în frigider timp de 10-15 minute.

Pentru coacere vom folosi ramequins sau forme de silicon. Ramequins vor trebui unse cu unt şi pudrate cu cacao. Apoi se pun câteva minute în frigider după care se vor umple 2/3.

Dacă folosim formele din silicon ele nu necesită ungere. Eu am folosit ambele tipuri.

Cuptorul se încălzeşte la 180 de grade Celsius. Se baga formele şi se lasă cel mult 10 minute.

Este indicat să încercaţi decât cu o formă pentru început pentru a vedea cât de repede se coace. Timpul se ajustează în funcţie de acest test.

Dacă vă place combinaţia cald-rece, puteţi să serviţi aceste delicioase prăjiturele cu îngheţată.

Poftă bună!

Mai multe reţete găsiţi pe blogul Boabe de Cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise