Chiar dacă este vară şi la modă sunt deserturile cu fructe, iată că îşi mai face loc printre ele şi câte o prăjiturică de ciocolată. În fond cui nu-i place ciocolata?Dacă mai adăugăm şi câteva fructe proaspete sau congelate avem parte de un desert pe cinste.


Pentru 4-6 prăjiturele (în funcţie de mărimea formei) avem nevoie de:
- 200 g ciocolată
- 125 g unt
- 125 g zahăr
- 5 ouă
- 1 lingură de făină
- 50 g cacao

Batem ouăle cu zahărul - nu e neapărat necesar să folosim mixerul. Apoi topim ciocolata şi untul şi le amestecăm.
Adăugam apoi acest amestec peste ouă şi omogenizăm.  Se adaugă apoi făina şi cele 50 g de cacao şi se amestecă bine.
Atenţie - untul şi ciocolata nu trebuie să fie prea calde.
Compoziţia obţinută se pune în frigider timp de 10-15 minute.
Pentru coacere vom folosi ramequins sau forme de silicon. Ramequins vor trebui unse cu unt şi pudrate cu cacao. Apoi se pun câteva minute în frigider după care se vor umple 2/3.
Dacă folosim formele din silicon ele nu necesită ungere. Eu am folosit ambele tipuri.
Cuptorul se încălzeşte la 180 de grade Celsius. Se baga formele şi se lasă cel mult 10 minute.
Este indicat să încercaţi decât cu o formă pentru început pentru a vedea cât de repede se coace. Timpul se ajustează în funcţie de acest test.
Dacă vă place combinaţia cald-rece, puteţi să serviţi aceste delicioase prăjiturele cu îngheţată.

Poftă bună!

Mai multe reţete găsiţi pe blogul Boabe de Cafea.


Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    rux_80 (Bucatar) , 31 iulie 2011

    Delicioase prajiturile :) Multumim mult pentru reteta! Dar sunt incepatoare, iar formele de silicon la mine au forme mai complicate...iepurasi..pisicute..etc etc si cand le scot din forme..nu arata prea..frumoase... Ma intreb daca o fi vreun "secret" la mijloc.. Sau mai bine ar fi sa folosesc forme simple..precum cele din poze..

  • Cristina Tamaian

    Cristina Tamaian (Maestru bucatar) , 25 iunie 2011

    Multumesc pentru atentionare, Constanta! Imi cer scuze pentru omiterea zaharului. Eva, intr-adevar am omis un ingredient. Cred totusi ca reactia ta spune multe despre ce fel de om esti. Nu e nevoie sa mai adaug nimic.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iunie 2011

    La ingrediente ai omis zaharul ...

  • Fara foto

    eva (Bucatar) , 19 iunie 2011

    cica "batem ouale cu zaharul"; care zahar? nu e trecut la ingrediente.