Una dintre tartele pe care le-am facut a fost foarte apreciata de cei ce au gustat-o, asa ca m-am gandit ca poate fi inspiratie si pentru altii.
Am facut aceasta reteta acum cateva saptamani. Merele au fost de la mama din gradina. Din cauza ca nu am stropit pomii cu nimic, merele au trebuit sa fie consumate rapid. Si am facut sosuri, placinte, tarte si le-am impartit cu prietenii si familia.
Iata ce ingrediente am folosit:
Blat
- 250-300 g faina
- 5 galbenusuri
- 150 g unt
- 10 g praf de copt
Umplutura
-1.5 kg mere
- 100 g nuca macinata
- scortisoara pudra
- 2 linguri de ulei
- 3 linguri de zahar
Bezea
- 5 albusuri
- 7 linguri de zahar
Merele se spala, se curata si se taie in bucatele. Apoi se pun intr-o cratita impreuna cu cele doua linguri de ulei, zaharul si scortisoara. Se calesc pana se inmoaie putin. Cand sunt gata cratita se ia de pe foc si merele se lasa sa se racoreasca.
Untul moale se amesteca bine cu galbenusurile pana cand se formeaza o spuma. Apoi se adauga praful de copt si in final faina. Atentie - faina se pune treptat si se framanta bine.
Apoi aluatul se modeleaza frumos intr-o forma de tarta. Se inteapa din loc in loc cu o furculita pentru a ne asigura ca se coace frumos.
Asezam merele iar apoi presaram nuca macinata peste acestea si o nivelam. In final o sa punem si bezeaua.
Tarta se baga in cuptorul preincalzit si se coace la foc mediu pana cand bezeaua devine aurie.
Dupa ce s-a racit, tarta se va taia frumos si usor. Feliile trebuie sa fie tare generoase la cat de gustoasa este!
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Life and coffee beans.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii