Una dintre tartele pe care le-am facut a fost foarte apreciata de cei ce au gustat-o, asa ca m-am gandit ca poate fi inspiratie si pentru altii.
Am facut aceasta reteta acum cateva saptamani. Merele au fost de la mama din gradina. Din cauza ca nu am stropit pomii cu nimic, merele au trebuit sa fie consumate rapid. Si am facut sosuri, placinte, tarte si le-am impartit cu prietenii si familia.
Iata ce ingrediente am folosit:
Blat
- 250-300 g faina
- 5 galbenusuri
- 150 g unt
- 10 g praf de copt
Umplutura
-1.5 kg mere
- 100 g nuca macinata
- scortisoara pudra
- 2 linguri de ulei
- 3 linguri de zahar
Bezea
- 5 albusuri
- 7 linguri de zahar
Merele se spala, se curata si se taie in bucatele. Apoi se pun intr-o cratita impreuna cu cele doua linguri de ulei, zaharul si scortisoara. Se calesc pana se inmoaie putin. Cand sunt gata cratita se ia de pe foc si merele se lasa sa se racoreasca.
Untul moale se amesteca bine cu galbenusurile pana cand se formeaza o spuma. Apoi se adauga praful de copt si in final faina. Atentie - faina se pune treptat si se framanta bine.
Apoi aluatul se modeleaza frumos intr-o forma de tarta. Se inteapa din loc in loc cu o furculita pentru a ne asigura ca se coace frumos.
Asezam merele iar apoi presaram nuca macinata peste acestea si o nivelam. In final o sa punem si bezeaua.
Tarta se baga in cuptorul preincalzit si se coace la foc mediu pana cand bezeaua devine aurie.
Dupa ce s-a racit, tarta se va taia frumos si usor. Feliile trebuie sa fie tare generoase la cat de gustoasa este!
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Life and coffee beans.


Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii