Tarta cu mere, nuci si bezea

Una dintre tartele pe care le-am facut a fost foarte apreciata de cei ce au gustat-o, asa ca m-am gandit ca poate fi inspiratie si pentru altii.

Tarta cu mere, nuci si bezea

Am facut aceasta reteta acum cateva saptamani. Merele au fost de la mama din gradina. Din cauza ca nu am stropit pomii cu nimic, merele au trebuit sa fie consumate rapid. Si am facut sosuri, placinte, tarte si le-am impartit cu prietenii si familia.

Iata ce ingrediente am folosit:

Blat

- 250-300 g faina

- 5 galbenusuri

- 150 g unt

- 10 g praf de copt

Umplutura

-1.5 kg mere

- 100 g nuca macinata

- scortisoara pudra

- 2 linguri de ulei

- 3 linguri de zahar

Bezea

- 5 albusuri

- 7 linguri de zahar

Merele se spala, se curata si se taie in bucatele. Apoi se pun intr-o cratita impreuna cu cele doua linguri de ulei, zaharul si scortisoara. Se calesc pana se inmoaie putin. Cand sunt gata cratita se ia de pe foc si merele se lasa sa se racoreasca.

Untul moale se amesteca bine cu galbenusurile pana cand se formeaza o spuma. Apoi se adauga praful de copt si in final faina. Atentie - faina se pune treptat si se framanta bine.

Apoi aluatul se modeleaza frumos intr-o forma de tarta. Se inteapa din loc in loc cu o furculita pentru a ne asigura ca se coace frumos.

Asezam merele iar apoi presaram nuca macinata peste acestea si o nivelam. In final o sa punem si bezeaua.

Tarta se baga in cuptorul preincalzit si se coace la foc mediu pana cand bezeaua devine aurie.

Dupa ce s-a racit, tarta se va taia frumos si usor. Feliile trebuie sa fie tare generoase la cat de gustoasa este!

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Life and coffee beans.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise