Azi am sa va reamintesc o reteta extrem de simpla si tare gustoasa pe care eu am modificat-o pentru a profita din plin de plantele aromatice pe care le-am crescut cu atata drag si care ne plac tare mult. Si cum este sezonul tomatelor m-am gandit ca probabil vreti si voi sa gatiti rosii/tomate umplute.

Iata ce am folosit:
- 10-12 tomate
- 500 g carne tocata amestec (vita si porc sau pui)
-2 oua
-cimbru
-frunze de busuioc
-sare
-piper

Am primit de la prietena mea, Simona, niste tomate galbene extraordinare. Sunt perfecte pentru umplut deoarece sunt carnoase insa miezul este destul de mic si nu trebuie scobite mult.

Cum procedam?
Spalam bine rosiile, le taiem un capacel si scobim cu ajutorul unei lingurite.
Dupa ce am terminat de pregatit rosiile, ne apucam sa pregatim umplutura.
Carnea tocata se pune intr-o tigaie. Nu adaugati ulei deoarece carnea va lasa propriul suc si putina grasime.
Adaugam cimbrul, frunzele de busuioc tocate si sarea. Amestecam compozitia si punem tigaia pe foc. Temperatura nu trebuie sa fie mare; vom fixa intensitatea flacarii la minim. Amestecam incet compozitia timp de 5-10 minute dupa care luam tigaia de pe foc.



Compozitia se lasa la racit timp de 15 minute. Apoi adaugam cele doua oua si omogenizam. In sfarsit ne putem apuca sa umplem rosiile!
Apoi se asaza frumos intr-un vas termorezistent. Daca doriti puneti si capacelele pe care le-am decupat mai devreme.
Se adauga apa pana la jumatatea vasului si se acopera cu un capac. Apoi punem vasul in cuptor si lasam rosiile umplute sa fiarba la foc mic o ora si jumatate (sau mai putin-in functie de cuptor).

Cand sunt gata fie preparati un sos usor de rosii, ceapa si busuioc sau le serviti cu un pic de smantana, asa cum am facut si noi.
Daca va plac rosiile umplute, cele clasice cu orez, puteti sa modificati putin reteta. Insa nu renuntati la cimbru si busuioc-dau un gust atat de bun!
Pofta buna!

Mai multe reţete gustoase găsiţi pe blogul Boabe de Cafea.


Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Blidaru Diana, 16 iulie 2013

    Interesanta reteta.

  • Fara foto

    Virginica Boeru, 15 iulie 2013

    Daca avem compozitia doar carne (vita si porc) fara nici un picture de grasime (corect) si mai adaugam si 2 oua o sa fie la sfarsit o compozitie ff tare. In acest caz nu sunt bine venite si cateva boabe de orez?

  • Fara foto

    Iordachescu Narcis-vasile, 14 iulie 2013

    minunate!

  • Fara foto

    Nica Manole, 13 iulie 2013

    SUPER RETETA

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2011

    O bunatate de care nu te mai saturi...