Tomate (rosii) umplute

Azi am sa va reamintesc o reteta extrem de simpla si tare gustoasa pe care eu am modificat-o pentru a profita din plin de plantele aromatice pe care le-am crescut cu atata drag si care ne plac tare mult. Si cum este sezonul tomatelor m-am gandit ca probabil vreti si voi sa gatiti rosii/tomate umplute.

Tomate (rosii) umplute

Iata ce am folosit:

- 10-12 tomate

- 500 g carne tocata amestec (vita si porc sau pui)

-2 oua

-cimbru

-frunze de busuioc

-sare

-piper

Am primit de la prietena mea, Simona, niste tomate galbene extraordinare. Sunt perfecte pentru umplut deoarece sunt carnoase insa miezul este destul de mic si nu trebuie scobite mult.

Cum procedam?

Spalam bine rosiile, le taiem un capacel si scobim cu ajutorul unei lingurite.

Dupa ce am terminat de pregatit rosiile, ne apucam sa pregatim umplutura.

Carnea tocata se pune intr-o tigaie. Nu adaugati ulei deoarece carnea va lasa propriul suc si putina grasime.

Adaugam cimbrul, frunzele de busuioc tocate si sarea. Amestecam compozitia si punem tigaia pe foc. Temperatura nu trebuie sa fie mare; vom fixa intensitatea flacarii la minim. Amestecam incet compozitia timp de 5-10 minute dupa care luam tigaia de pe foc.

Compozitia se lasa la racit timp de 15 minute. Apoi adaugam cele doua oua si omogenizam. In sfarsit ne putem apuca sa umplem rosiile!

Apoi se asaza frumos intr-un vas termorezistent. Daca doriti puneti si capacelele pe care le-am decupat mai devreme.

Se adauga apa pana la jumatatea vasului si se acopera cu un capac. Apoi punem vasul in cuptor si lasam rosiile umplute sa fiarba la foc mic o ora si jumatate (sau mai putin-in functie de cuptor).

Cand sunt gata fie preparati un sos usor de rosii, ceapa si busuioc sau le serviti cu un pic de smantana, asa cum am facut si noi.

Daca va plac rosiile umplute, cele clasice cu orez, puteti sa modificati putin reteta. Insa nu renuntati la cimbru si busuioc-dau un gust atat de bun!

Pofta buna!

Mai multe reţete gustoase găsiţi pe blogul Boabe de Cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise