Trebuie să recunosc faptul că aştept cu nerăbdare primăvara şi căldura. Mă visez deja la soare chiar dacă suntem încă în toiul iernii. Acesta este şi motivul pentru care am pregătit o reţetă cu influenţe orientale pe care am denumit-o simplu: trandafiri arăbeşti. Astfel mai uităm de vremea urâtă şi friguroasă.

Ingrediente:
- 600 g făină de patiserie (plus cel puţin 150 g în plus pentru presărat pe masă, în tavă)
- 250 ml lapte
- 200 g zahăr
- 2 ouă
- 50 g unt
- 2 pliculeţe Bourbon Vanilla
- 25 g drojdie uscată
- 2 ouă pentru pensulat aluatul (opţional)

Pentru umplutură:
-200 g halva de susan
-4 linguri tahine

Pentru sirop:
-2 linguri apă de flori de portocal
-3 linguri zahăr
-150 ml apă călduţă

Mod de preparare:
Într-un bol mare se pun laptele călduţ, zahărul, ouăle, untul, vanilia, drojdia şi jumătate din cantitatea de făină. Se amestecă bine cu o lingură şi se lasă la dospit, acoperit cu un şervet de pânză.

După aproximativ 30-40 de minute amestecul işi va dubla volumul. Este momentul să adăugăm si restul de făină şi să frământăm până obţinem un aluat pe care îl lăsăm să se odihnească 10 minute.

Între timp preîncălzim cuptorul şi presărăm făină pe masa pe care vom întinde aluatul.

Aluatul se împarte în două bucăţi egale. Fiecare bucată se va întinde pe masă, obţinându-se câte o foaie. Pe fiecare foaie de aluat se va pune câte o jumatate din amestecul de tahine şi halva. Dacă doriţi ca acest amestec să fie mai dulce puteţi adăuga zahăr.

Foaia se rulează ca şi pentru cozonac şi se taie în bucăţi de aproximativ 5 cm înălţime. Aceste bucăţi trebuie sa fie aproximativ egale.
Pentru copt se foloseşte fie o formă cu inel detaşabil, fie o tavă obişnuită. Aceasta se pudrează cu făină. Aranjăm bucăţile de aluat cu umplutura în sus. În acest fel vom obţine trandafiri rumeni si frumoşi.



După ce am terminat de aranjat bucăţile de aluat în tavă, aceasta se bagă în cuptorul preîncălzit, nu înainte de a-i pensula cu ou. Trandafirii mei s-au copt in aproximativ 30 de minute, la foc mediu. Cum fiecare cuptor este diferit în funcţie de marcă, model etc, vă recomand să supravegheaţi cu atenţie trandafirii. Ei sunt gata atunci cand sunt rumeni.
Siropul trebuie să se prepare înainte de a scoate tava din cuptor, aşa că putem profita din plin de timpul de coacere.



După ce am scos trandafirii din cuptor şi sunt înca fierbinţi, îi însiropăm cu ajutorul unei pensule de patiserie; astfel suntem convinşi că nu vom avea un surplus de sirop.
Trandafirii pufoşi şi parfumaţi, cu umplutură dulce-amăruie, vor aduce cu siguranţă un pic de căldură în casele noastre, cel puţin până primăvara îşi va face în sfârşit simţită prezenţa.
Poftă bună!



Mai multe retete gasiti pe blogul Boabe de Cafea.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2011

    Chiar daca este multa munca rezultatul e super !

  • Cristina Tamaian

    Cristina Tamaian (Maestru bucatar) , 15 martie 2011

    Va multumesc mult pentru cuvintele frumoase!

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 08 martie 2011

    Felicitari pentru reteta ,reusita si munca depusa *****

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    Sper sa gasesc rabdarea necesara sa pot sa fac si eu asa o delicatesa aspectuoasa.FELICITARI!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    Sper sa gasesc rabdarea necesara sa pot sa fac si eu asa o delicatesa aspectuoasa.FELICITARI!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

    Felicitarile mele pentru pentru munca depusa la aceasta delicioasa reteta.