Sărbătorile Pascale au trecut. Vremea a ţinut cu noi şi am putut să profităm de timpul liber aşa cum ne doream.
Luna mai ce tocmai a început este potrivită pentru drumeţii, petreceri în aer liber şi de ce nu, grătare cu prietenii. Aşa că am să vă ofer o sugestie pentru o masă în aer liber.  Totul se pregăteşte rapid şi uşor, fiind la îndemâna oricui.

Iată de ce avem nevoie pentru grătar:
4 bucăţi de vrăbioară de viţel
2 linguri de sos Worcestershire
2 linguri de miere
50 ml apă
cimbru
piper
boia iute

Pentru salată vom avea nevoie de:
400 g fasole uscată fiartă
2 cepe roşii
100 ml bulion
4-5 castraveciori muraţi
3 linguri de ulei
2 linguri de oţet balsamic
1 linguriţă de oregano
sare

Preparăm o marinată din sos Worcestershire, miere, apă şi condimente. Carnea se pune în această marinată şi se lasă 2-3 ore (chiar mai mult dacă aveţi timp). Odată carnea marinată nu ne rămâne decât să punem grătarul pe cărbune şi să o pregătim.
Carnea de viţel trebuie gătită cu grijă pentru a nu se întări. Multe persoane o preferă în sânge. Cum eu nu mă număr printre ele, am să las la latitudinea fiecăruia timpul de gătire al cărnii la grătar.

Salata se prepară rapid. Punem într-un bol mare fasolea împreună cu ceapa roşie tăiată rondele. Apoi adăugăm castraveciorii tăiaţi feliuţe. Se amestecă uşor cu o spatulă. Apoi se adaugă condimentele şi în final uleiul, bulionul şi oţetul balsamic. Se amestecă şi se lasă timp de 10 minute pentru ca aromele să se îmbine.
Carnea se serveşte calduţă alături de salata rece.

Vă doresc o săptămână minunată - însorită, călduroasă şi evident, poftă bună!

Mai multe reţete găsiţi pe blogul Boabe de Cafea.


Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

    Super B!