Sărbătorile Pascale au trecut. Vremea a ţinut cu noi şi am putut să profităm de timpul liber aşa cum ne doream. Luna mai ce tocmai a început este potrivită pentru drumeţii, petreceri în aer liber şi de ce nu, grătare cu prietenii. Aşa că am să vă ofer o sugestie pentru o masă în aer liber. Totul se pregăteşte rapid şi uşor, fiind la îndemâna oricui.
Iată de ce avem nevoie pentru grătar:
4 bucăţi de vrăbioară de viţel
2 linguri de sos Worcestershire
2 linguri de miere
50 ml apă
cimbru
piper
boia iute
Pentru salată vom avea nevoie de:
400 g fasole uscată fiartă
2 cepe roşii
100 ml bulion
4-5 castraveciori muraţi
3 linguri de ulei
2 linguri de oţet balsamic
1 linguriţă de oregano
sare
Preparăm o marinată din sos Worcestershire, miere, apă şi condimente. Carnea se pune în această marinată şi se lasă 2-3 ore (chiar mai mult dacă aveţi timp). Odată carnea marinată nu ne rămâne decât să punem grătarul pe cărbune şi să o pregătim.
Carnea de viţel trebuie gătită cu grijă pentru a nu se întări. Multe persoane o preferă în sânge. Cum eu nu mă număr printre ele, am să las la latitudinea fiecăruia timpul de gătire al cărnii la grătar.
Salata se prepară rapid. Punem într-un bol mare fasolea împreună cu ceapa roşie tăiată rondele. Apoi adăugăm castraveciorii tăiaţi feliuţe. Se amestecă uşor cu o spatulă. Apoi se adaugă condimentele şi în final uleiul, bulionul şi oţetul balsamic. Se amestecă şi se lasă timp de 10 minute pentru ca aromele să se îmbine.
Carnea se serveşte calduţă alături de salata rece.
Vă doresc o săptămână minunată - însorită, călduroasă şi evident, poftă bună!
Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasaCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii