Vrăbioară de viţel la grătar cu salată de fasole uscată

Sărbătorile Pascale au trecut. Vremea a ţinut cu noi şi am putut să profităm de timpul liber aşa cum ne doream. Luna mai ce tocmai a început este potrivită pentru drumeţii, petreceri în aer liber şi de ce nu, grătare cu prietenii. Aşa că am să vă ofer o sugestie pentru o masă în aer liber.  Totul se pregăteşte rapid şi uşor, fiind la îndemâna oricui.

Vrăbioară de viţel la grătar cu salată de fasole uscată

Iată de ce avem nevoie pentru grătar:

4 bucăţi de vrăbioară de viţel

2 linguri de sos Worcestershire

2 linguri de miere

50 ml apă

cimbru

piper

boia iute

Pentru salată vom avea nevoie de:

400 g fasole uscată fiartă

2 cepe roşii

100 ml bulion

4-5 castraveciori muraţi

3 linguri de ulei

2 linguri de oţet balsamic

1 linguriţă de oregano

sare

Preparăm o marinată din sos Worcestershire, miere, apă şi condimente. Carnea se pune în această marinată şi se lasă 2-3 ore (chiar mai mult dacă aveţi timp). Odată carnea marinată nu ne rămâne decât să punem grătarul pe cărbune şi să o pregătim.

Carnea de viţel trebuie gătită cu grijă pentru a nu se întări. Multe persoane o preferă în sânge. Cum eu nu mă număr printre ele, am să las la latitudinea fiecăruia timpul de gătire al cărnii la grătar.

Salata se prepară rapid. Punem într-un bol mare fasolea împreună cu ceapa roşie tăiată rondele. Apoi adăugăm castraveciorii tăiaţi feliuţe. Se amestecă uşor cu o spatulă. Apoi se adaugă condimentele şi în final uleiul, bulionul şi oţetul balsamic. Se amestecă şi se lasă timp de 10 minute pentru ca aromele să se îmbine.

Carnea se serveşte calduţă alături de salata rece.

Vă doresc o săptămână minunată - însorită, călduroasă şi evident, poftă bună!

Mai multe reţete găsiţi pe blogul Boabe de Cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise