Sushi - beneficii si pericole

Sushi-ul este un preparat japonez foarte iubit nu doar in tara sa de provenienta, Japonia, ci si in alte parti ale lumii. Iata niste lucruri foarte importante pe care e bine sa le stii despre acest preparat.

Sushi - beneficii si pericole

Sushi e preparat din peste crud si orez, ca ingrediente principale. O caracteristica importanta a orezului japonez este ca nu se lipeste atunci cand e gatit, ceea ce il face perfect pentru sushi. De obicei, se mai adauga la pestele crud si orez si alte ingrediente, precum alte tipuri de peste sau carnuri sau legume si se imbiba in sos de soia sau wasabi.

Beneficii pentru sanatate

Sushi este un preparat sanatos, fiind compus din peste si orez, care sunt o sursa buna de proteine, carbohidrati, vitamine si minerale si, cel mai important, e sarac in grasimi. Nivelul ridicat de proteine se gaseste in peste, iar legumele care i se mai adauga contin vitamine si minerale, in vreme ce orezul e o sursa excelenta de carbohidrati.

Pericole pentru sanatate

Pentru ca un ingredient-cheie al sushi este pestele, exista si anumite riscuri, pe langa beneficiile sus-mentionate. Tonul, spre exemplu, contine niveluri ridicate de mercur si, daca e consumat in cantitati mari, poate impune probleme pentru sanatate. De asemenea, daca sushi nu e preparat ca la carte, pot interveni anumite probleme digestive, pentru ca se transmit foarte usor anumiti paraziti. In plus, fiind un preparat destul de sarat, poate fi periculos pentru oamenii hipertensivi sau cu probleme renale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise