Sushi - beneficii si pericole

Sushi-ul este un preparat japonez foarte iubit nu doar in tara sa de provenienta, Japonia, ci si in alte parti ale lumii. Iata niste lucruri foarte importante pe care e bine sa le stii despre acest preparat.

Sushi - beneficii si pericole

Sushi e preparat din peste crud si orez, ca ingrediente principale. O caracteristica importanta a orezului japonez este ca nu se lipeste atunci cand e gatit, ceea ce il face perfect pentru sushi. De obicei, se mai adauga la pestele crud si orez si alte ingrediente, precum alte tipuri de peste sau carnuri sau legume si se imbiba in sos de soia sau wasabi.

Beneficii pentru sanatate

Sushi este un preparat sanatos, fiind compus din peste si orez, care sunt o sursa buna de proteine, carbohidrati, vitamine si minerale si, cel mai important, e sarac in grasimi. Nivelul ridicat de proteine se gaseste in peste, iar legumele care i se mai adauga contin vitamine si minerale, in vreme ce orezul e o sursa excelenta de carbohidrati.

Pericole pentru sanatate

Pentru ca un ingredient-cheie al sushi este pestele, exista si anumite riscuri, pe langa beneficiile sus-mentionate. Tonul, spre exemplu, contine niveluri ridicate de mercur si, daca e consumat in cantitati mari, poate impune probleme pentru sanatate. De asemenea, daca sushi nu e preparat ca la carte, pot interveni anumite probleme digestive, pentru ca se transmit foarte usor anumiti paraziti. In plus, fiind un preparat destul de sarat, poate fi periculos pentru oamenii hipertensivi sau cu probleme renale.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure