Budincă de portocale şi alte deserturi britanice

Deserturile britanice sunt simplu de făcut, dar sofisticate la gust, lucru de înţeles, mai ales când trebuie să satisfacă oamenii obişnuiţi, dar şi capetele încoronate. 

Budincă de portocale şi alte deserturi britanice

Am făcut o selecţie de trei delicii englezeşti, vedete ale oricărei mese!

 

1.Sufleu de clătite

Ingrediente:

-2 gălbenuşuri
-3 albuşuri
-120 ml smântână
-80g făină
-Un cubuleţ de unt
-O linguriţă de zahăr
-O linguriţă de sare
-O linguriţă de vanilie
-Fructe proaspete tăiate felii
-Zahăr pudră pentru decorat

Metodă de preparare:

1.Cuptorul se preîncălzeşte.
2.Într-un vas se bat bine gălbenuşurile împreună cu smântâna. Se adaugă treptat făina, amestecând, iar apoi untul, zahărul, sarea şi vanilia.
3.În alt vas se bat albuşurile cu mixerul până fac spumă.
4.Se unge un vas termo-rezistent cu un pic de unt şi se încălzeşte pe foc mediu timp de 1 minut. Se toarnă amestecul şi se coace sufleul 5 minute. Se adaugă bucăţi de fructe deasupra.
5.Vasul termo-rezistent se dă la cuptor timp de 2-3 minute până sufleul se umflă uşor.
6.Se scoate sufleul pe o farfurie, se decorează cu zahăr pudră şi se adaugă mai multe fructe.
 
2.Budincă de portocale

Ingrediente:

-60 ml miere
-2 portocale mari
-125gr unt
-125gr zahăr
-2 ouă
-125gr făină
-Frişcă pentru decor
 
Metodă de preparare:

1.Cuptorul se preîncălzeşte.
2.Într-o formă pentru plăcintă se toarnă mierea şi se întinde pe toată baza.
3.Se rade coaja de la o portocală şi se păstrează pentru compoziţie.
4.Se decojesc cele două portocale şi se taie felii mici.
5.Se aranjează feliile de portocale peste mierea din forma de plăcintă.
6.Se freacă untul cu zahărul până devin un amestec pufos, se adaugă ouăle pe rând cu un pic de făină, se amestecă, iar apoi se adaugă toată făina împreună cu o linguriţă de apă caldă şi cu coaja de portocală.
7.Se toarnă amestecul peste feliile de portocale în mod egal şi se lasă la copt timp de 35 - 40 de minute.
8.Se răstorană pe un platou şi se serveşte cald sau rece cu frişcă.
 
3.Tartă cu mere şi pere

Ingrediente:

-110 gr unt
-110 gr cremă de brânză
-200gr făină
-2 mere curăţate de coajă şi tăiate felii
-O pară, curăţată de coajă şi tăiată felii
-100 ml suc de portocale
-70gr zahăr brun
-O linguriţă scorţişoară
-O linguriţă nucşoară
-125gr gem de caise, încălzit
 
Metodă de preparare:

1.Se amestecă untul şi crema de brânză cu făina până când iese un aluat fărâmiţat care atunci când e strâns în mână formează o bilă. Se modelează în formă de disc, se acoperă cu folie de plastic şi se dă la frigider pentru o oră.
2.Se amestecă fructele tăiate cu sucul de portocale, zahărul brun, scorţişoara şi nucşoara.
3.Se preîncălzeşte cuptorul.
4.Se unge cu unt o formă de plăcintă.
5.Se scoate aluatul de la frigider, se întinde pe o suprafaţă presărată în prealabil cu făină şi se întinde în formă rotundă.
6.Se transfer în forma de plăcintă, iar fructele se aşează peste aluat.
7.Se coace aproximativ 30 de minute până se rumeneşte aluatul. Se scoate din cuptor şi se unge cu gem de caise.

Poftă bună!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura