autor:

Gustos.ro

»

Bucataria britanica

Alte sfaturi culinare
 • Micul dejun cu Nadia Comăneci

  Nadia Comăneci este unul dintre numele pe care le rostim cu mândrie, chiar şi după aproape 40 de ani de când ne-a arătat ce înseamnă perfecţiunea. Multă muncă, disciplină şi un regim de viaţă sănătos, toate au ajutat-o

  10 comentarii

 • Dieta unui sportiv din Grecia Antică

  Sportivii au avut întotdeauna un stil de viaţă strict, bazat pe principii sănătoase. Dacă atleţii olimpici moderni au în spate o întreagă echipă de nutriţionişti, antrenori şi doctori, în Grecia Antică lucrurile nu stăteau

  4 comentarii

 • Intră în spiritul de la Londra: tortul olimpic

  Londra se pregăteşte de cea mai importantă competiţie sportivă a lumii, Olimpiada, şi toţi ochii sunt asupra antrenorilor, sportivilor şi organizatorilor. Şi ca să intrăm şi noi în spirit olimpic, am pregătit un tort cu

  1 comentariu

 • Ce mănâncă un sportiv olimpic?

  Când depui zilnic efort fizic pentru că eşti un sportiv de talie mondială, trebuie să ai grijă ca alimentaţia ta să fie corectă. Chiar dacă nu creşte în mod direct forţa sau rezistenţa, dieta unui atlet trebuie să

  4 comentarii

 • Eleganţa ceaiului de la ora 5

  Ai avea senzaţia că englezii îşi beau ceaiul de la ora 5 de când lumea şi pământul, dar obiceiul este destul de recent. 

  2 comentarii

 • Petrecere irlandeza: Plăcintă cu varză şi brânză

  Irlandezilor le place să petreacă cu multă bere şi whisky, dar şi cu mâncare consistentă. Mai jos găsiţi o reţetă de plăcintă tipic irlandeză, făcută în mod special de St. Patricks Day.  Sperăm să vă placă!

  3 comentarii

 • Un desert iubit de copii: biscuiţii scoţieni

  Un desert preferat în special de copii, biscuiţii scoţieni (sau "shortbread" cum le spun englezii) au o tradiţie de sute de ani pentru că nu necesită ingrediente scumpe sau greu accesibile. Pot fi serviţi şi la ceai sau cafea.

  8 comentarii

 • Mică istorie a micului dejun englezesc

  Pe lângă fotbal, umorul specific şi Familia Regală, britanicii sunt faimoşi în toată lumea şi pentru micul dejun.

  4 comentarii

 • Heston Blumenthal reinventează Bucătăria Britanică

  Poate unul dintre cei mai cunoscuţi şi prolifici bucătari britanici, Heston Blumenthal s-a îndrăgostit de bucătărie încă din adolescenţă.

  2 comentarii

 • Cottage Pie cu bere a la Gordon Ramsay

  Pasionat de cultura culinară britanică, Gordon Ramsay a încercat să o reinventeze şi să adauge fiecărei reţete ceva personal. Astăzi ne propune o plăcintă clasică, dar cu o aromă deosebită: berea.

  5 comentarii

 • Budincă de portocale şi alte deserturi britanice

  Deserturile britanice sunt simplu de făcut, dar sofisticate la gust, lucru de înţeles, mai ales când trebuie să satisfacă oamenii obişnuiţi, dar şi capetele încoronate. 

  1 comentariu

 • Jamie Oliver: Plăcintă cu spanac şi brânză feta

  Jamie Oliver nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind vedeta bucătăriei britanice în momentul de faţă. Carismatic, talentat şi iubit de public, Jamie ne uimeşte de fiecare dată cu ideile originale şi naturaleţea de care

  2 comentarii

 • Gătind româneşte în Londra: Eileen Cusine

  Elena Şandor a deschis Eileen Cusine în anul 2009, iar de atunci îşi bucură cititorii cu reţete alese, ilustrate cu fotografii care mai de care mai îmbietoare. 

  2 comentarii

 • Află mofturile culinare ale Reginei

  Fascinaţia pentru preferinţele culinare ale celebrităţilor a existat dintotdeauna poate pentru că mâncarea este un semn de normalitate şi de apropiere faţă de ceilalţi. 

  3 comentarii

 • Reţete pentru un prânz regal

  De cele mai multe ori masa noastră de prânz poate arătă diferit decât cea a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, dar asta nu înseamnă că din când în când nu putem servi bucate regale.

  3 comentarii

 • La masă cu Regina Elisabeta a II-a

  Britanicii sunt cunoscuţi pentru petrecerile lor care ţin până dimineaţa, iar când însuşi Suveranul dă tonul, toată lumea se distrează timp de o lună.   

  4 comentarii

 • Desertul Prinţesei Diana

  E imposibil să te gândeşti la istoria recentă a Marii Britanii fără să îţi aminteşti de cea mai graţioasă şi iubită figură regală a secolului XX: Diana.

  8 comentarii

Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: