Petrecere irlandeza: Plăcintă cu varză şi brânză

Irlandezilor le place să petreacă cu multă bere şi whisky, dar şi cu mâncare consistentă. Mai jos găsiţi o reţetă de plăcintă tipic irlandeză, făcută în mod special de St. Patricks Day.  Sperăm să vă placă!

Petrecere irlandeza: Plăcintă cu varză şi brânză

Ingrediente:

-500gr cartofi
-400gr varză albă, tăiată mărunt
-O ceapă mare, tăiată mărunt
-120ml lapte fără grăsime
-15gr unt
-1 pachet cremă de brânză
-Un pic de sare şi piper

 

Metodă de preparare:

1.Cartofii se fierb întregi timp de 15-20 de minute. Se păstrează apa în care au fiert.
2.Se fierb varza şi ceapa în apa în care au fiert şi cartofii, timp de 5 minute.
3.Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade.
4.Se unge cu unt un vas termo-rezistent
5.Cartofii fierţi se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe; se pun într-un vas separat; se pasează împreună cu untul şi laptele.
6.Se adaugă cartofilor varza şi ceapa, iar apoi crema de brânză, sarea şi piperul şi se amestecă până se topeşte brânza.
7.Se toarnă amestecul în vasul termo-rezistent şi se dă la cuptor 30 - 35 de minute.
 
Poftă bună!

Sursă fotografie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise