Intră în spiritul de la Londra: tortul olimpic

Londra se pregăteşte de cea mai importantă competiţie sportivă a lumii, Olimpiada, şi toţi ochii sunt asupra antrenorilor, sportivilor şi organizatorilor. Şi ca să intrăm şi noi în spirit olimpic, am pregătit un tort cu totul şi cu totul special.

Intră în spiritul de la Londra: tortul olimpic

Ingrediente:

-120gr unt topit
-350gr zahăr brun
-O conservă ananas felii (aprox. 600 gr)
-500gr făină
-350gr zahăr
-15gr praf de copt
-120gr lapte
-3 ouă
-85gr cremă de brânză
-Bomboane colorate (M&M’s)
-Frişcă

Metodă de preparare:

1.Se unge cu unt un vas termo-rezistent
2.Se pune zahărul brun în vas şi se amestecă bine împreună cu untul.
3.Se întinde zahărul amestecat cu untul pe fundul vasului.
4.Se scurge sucul de la ananas şi se pune deoparte.
5.Se aranjează în centrul vasului 5 felii de ananas în forma cercurilor olimpice.
6.Restul feliilor de ananas se taie bucati si se aranjează pe marginea vasului.
7.Sucul de la ananas se lungeşte cu apă până se obţin 200ml de lichid.
8.Făina, zahărul, praful de copt se amestecă bine; se adaugă lichidul de la ananas, ouăle şi crema de brânză până se obţine un amestec omogen.
9.Se toarnă amestecul în vas peste ananas.
10.Se dă la cuptor timp de 35-40 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii iese curată.
11.Se lasă la răcit 5 minute şi se răstoarnă pe un platou.
12.Se aranjează bomboanele în jurul celor 5 inele olimpice din ananas.
13.Se serveşte cu frişcă.

 

Poftă bună!

Sursă fotografie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise