Poate unul dintre cei mai cunoscuţi şi prolifici bucătari britanici, Heston Blumenthal s-a îndrăgostit de bucătărie încă din adolescenţă.

Totul a început când părinţii lui l-au dus la masă la un restaurant de trei stele din Franţa: Heston a fost vrăjit de mâncare, de felul în care arăta aceasta şi de peisajul magic din Provence. De aici singurul drum a fost în sus.
 
Înainte să devină cunoscut, Heston şi-a luat în serios pasiunea şi a făcut sacrificii pentru asta: a lucrat la un xerox şi a fost recuperator de datorii doar ca să îşi permită să studieze Bucătăria Franceză şi a petrecut două săptămâni în Ţara lui Voltaire ca să se perfecţioneze. 
 
În anul 1995 a cumpărat în localitatea Bray din Marea Britanie un pub vechi de 450 de ani pe care l-a renovat şi transformat în restaurantul The Fat Duck (Raţa Grasă). În scurt timp a primit prestigioasa stea Michelin, (prima dintr-o serie de 3 câte numără în momentul de faţă restaurantul) iar Heston a început să se concentreze pe reţetele şi mâncarea britanică.
 
Una dintre cele mai cunoscute volume scrise de el se numeşte „O nouă perspectivă asupra gătitului” şi prezintă reţete britanice clasice reinventate. Ideile lui au schimbat o felie de pâinea prăjită cu brânză dintr-o gustare banală, într-un deliciu, iar show-urile lui de televiziune de la Discovery Science sau BBC au fost urmărite de milioane de oameni.
 
Este unul dintre pilonii „Gastronomiei Moleculare”, o metodă de gătit care foloseşte ingrediente în funcţie de compatibilitatea lor chimică. În 2004 şi-a deschis chiar propria „bucătărie - laborator” şi a primit multiple premii pentru descoperirile sale culinare.
 
Astăzi Heston Blumenthal are o carieră de peste 20 de ani şi este extrem de popular în rândul englezilor. Şi-a mai deschis un restaurant în Londra şi are un nou show de televiziune pe Channel 4. Lucrează împreună cu alţi bucătari de renume la o carte nouă şi schimbă în continuare faţa Bucătăriei Mondiale.
 
Nu am putut rezista să nu vă pregătim o reţetă semnată de celebrul bucătar: Sos de ciocolată şi cafea!
 
Ingrediente:

-340gr zahăr
-570 ml de apă
-40 de boabe de cafea
-180gr cacao
-60gr ciocolată amară
-Un pic de sare
 
Metodă de preparare:

1.Într-o tigaie la foc mediu se pune zahărul. Marginile tigăii se ung cu o pensulă cu apă rece continuu până zahărul se caramelizează (se va folosi cam jumătate din cantitatea de apă iniţială).
2.Se adaugă restul apei, cacaoa, boabele de cafea, ciocolata şi sarea.
3.Se serveşte rece.
 
Poftă bună!

Sursă imagine.
 

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

 • 2 comentarii
 • constanta proca

  constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

  Articolul este foarte interesant iar sosul de ciocolata si cafea trebuie sa il testez deoarece cred ca este foarte bun...

 • Lucica

  Lucica (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

  PUNCTUL 2 SE TINE PE FOC.....SAU DOAR SE AMESTECA CU PUNCTUL UNU SI SE TRAGE DE PE FOC....CRED CA TRE SA NE DEA MAI MULTE AMANUNTE, MAI ALES CA ZICE CA ESTE BUCATARIE MOLECULARE SI NU PREA STIM CE INSEAMNA ASTA.