Află mofturile culinare ale Reginei

Fascinaţia pentru preferinţele culinare ale celebrităţilor a existat dintotdeauna poate pentru că mâncarea este un semn de normalitate şi de apropiere faţă de ceilalţi. 

Află mofturile culinare ale Reginei

Fiindcă sărbătorim Bucătăria Britanică, am adunat pentru voi amănunte „picante” despre mâncărurile preferate ale celor mai importante figuri Regale englezeşti.

Începem cu actuala Regină a Marii Britanii, Elisabeta a II-a, care nu a avut niciodată pretenţii culinare deosebite. În tinereţe servea la micul-dejun ouă (îi plăceau doar cele cu coaja mai închisă la culoare), ceai şi un pahar de suc de portocale, iar din când în când şi cârnăciori prăjiţi. În copilărie îi plăceau dulciurile, în special fursecurile cu ciocolată şi mentă.

 

Fiul Reginei si primul în succesiunea la tron, Charles, Prinţul de Wales, a arătat de mic un interes deosebit pentru gătit, când îi plăcea să îşi petreacă timpul în bucătăria Palatului. La fel ca ale mamei sale, şi gusturile lui sunt simple: mâncarea lui preferată este ... omleta.

Poate cea mai controversată Regină a Angliei, Elisabeta I (1558 - 1603), prefera să mănânce peşte şi pâine albă (o raritate pentru perioada respectivă). Dilua vinul şi berea cu apă.

 

Regele Henry al VIII-lea (1509 - 1547) a fost un excentric nu numai când a venit vorba de numărul nevestelor (6) ci şi când era vorbă de cină: îi plăcea să mănânce carne de lebădă şi carne de căprioară.

 

Celei mai longevive Regine a Regatului Unit, Victoria, (1837 - 1901) îi plăceau ouăle de struţ, pe care le mânca dintr-o farfurie de aur cu o lingură de aur.

 

Cu mici scăpări, pretenţiile Regilor şi Reginelor pe care i-am prezentat nu sunt sau nu au fost deloc „regale”. Până la urmă sunt şi ei oameni...

Sursă fotografie.

 
 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine