Desertul Prinţesei Diana

E imposibil să te gândeşti la istoria recentă a Marii Britanii fără să îţi aminteşti de cea mai graţioasă şi iubită figură regală a secolului XX: Diana.

Desertul Prinţesei Diana

Lady Di, cum era poreclită cu drag de presă, şi-a croit drumul în sufletul englezilor prin naturaleţe şi simplitate şi a lăsat un gol imens în inima întregii Lumi când a plecat. Faimoasă pe tot globul pentru actele de caritate pe care le susţinea, dar şi pentru faptul că nu a fost niciodată acceptată în întregime de Familia Regală Britanică, Diana a fost cea mai fotografiată femeie a secolului trecut.

Amintirea ei rămâne însă şi astăzi vie, iar noi vrem să vă prezentăm una dintre micile bucurii ale Prinţesei, felul ei de mâncare preferat: Budinca cu Pâine şi Unt. Dianei îi plăcea să comande acest desert de fiecare dată când avea o zi proastă sau nu se simţea bine, aşa că vă îndemnăm să îi urmaţi sfatul, pentru că într-adevăr este foarte simplu de făcut şi foarte gustos. Iată reţeta.

Ingrediente:

- 100 grame stafide

- 12 felii de pâine albă, fără coajă

- 120 grame de unt, topit

- 9 gălbenuşuri de ouă

- 2 linguriţe de praf de vanilie

- 180 g zahăr

- 120 ml lapte

- 450 ml smântână

- 2 linguri de zahăr granulat

- 100 grame migdale

- 2 linguriţe de zahăr pudră

Preparare:

1. Stafidele se pun într-un castron cu Amareto, se acoperă cu folie de plastic şi se lasă peste noapte.

3. Se taie 4 felii de pâine în cubuleţe mici, se pun într-un vas de yena, iar deasupra se pun stafidele.

4. Se taie celelalte 8 felii de pâine în jumătate, pe diagonală, iar jumătăţile se mai taie o dată pe diagonală până se obţin 4 triunghiuri egale din fiecare felie.

5. Se înmoaie triunghiurile în unt şi se aşează peste stafide în vasul yena; dacă rămâne, se pune restul de unt deasupra.

6. Se bat gălbenuşurile într-un vas mare, se adaugă vanilia şi zahărul.

7. Laptele şi smântâna se fierb pe foc mic.

8. După fierbere se toarnă peste gălbenuşuri, amestecând constant.

9. Se pune amestecul final peste pâinea din vasul yena, acoperind uniform.

10. Se lasă 20 de minute ca să se pătrundă bine.

11. Se pune vasul de yena într-o cratiţă plină cu apă fierbinte (până la jumătatea vasului de yena).

12. Se dă la cuptor timp de 35-40 de minute.

13. Se presară zahărul granulat, migdalele şi zahărul pudră deasupra.

14. Se serveşte călduţă cu smântână şi fructe de pădure.

Poftă bună!

Sursă imagini.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura