Desertul Prinţesei Diana

E imposibil să te gândeşti la istoria recentă a Marii Britanii fără să îţi aminteşti de cea mai graţioasă şi iubită figură regală a secolului XX: Diana.

Desertul Prinţesei Diana

Lady Di, cum era poreclită cu drag de presă, şi-a croit drumul în sufletul englezilor prin naturaleţe şi simplitate şi a lăsat un gol imens în inima întregii Lumi când a plecat. Faimoasă pe tot globul pentru actele de caritate pe care le susţinea, dar şi pentru faptul că nu a fost niciodată acceptată în întregime de Familia Regală Britanică, Diana a fost cea mai fotografiată femeie a secolului trecut.

Amintirea ei rămâne însă şi astăzi vie, iar noi vrem să vă prezentăm una dintre micile bucurii ale Prinţesei, felul ei de mâncare preferat: Budinca cu Pâine şi Unt. Dianei îi plăcea să comande acest desert de fiecare dată când avea o zi proastă sau nu se simţea bine, aşa că vă îndemnăm să îi urmaţi sfatul, pentru că într-adevăr este foarte simplu de făcut şi foarte gustos. Iată reţeta.

Ingrediente:

- 100 grame stafide

- 12 felii de pâine albă, fără coajă

- 120 grame de unt, topit

- 9 gălbenuşuri de ouă

- 2 linguriţe de praf de vanilie

- 180 g zahăr

- 120 ml lapte

- 450 ml smântână

- 2 linguri de zahăr granulat

- 100 grame migdale

- 2 linguriţe de zahăr pudră

Preparare:

1. Stafidele se pun într-un castron cu Amareto, se acoperă cu folie de plastic şi se lasă peste noapte.

3. Se taie 4 felii de pâine în cubuleţe mici, se pun într-un vas de yena, iar deasupra se pun stafidele.

4. Se taie celelalte 8 felii de pâine în jumătate, pe diagonală, iar jumătăţile se mai taie o dată pe diagonală până se obţin 4 triunghiuri egale din fiecare felie.

5. Se înmoaie triunghiurile în unt şi se aşează peste stafide în vasul yena; dacă rămâne, se pune restul de unt deasupra.

6. Se bat gălbenuşurile într-un vas mare, se adaugă vanilia şi zahărul.

7. Laptele şi smântâna se fierb pe foc mic.

8. După fierbere se toarnă peste gălbenuşuri, amestecând constant.

9. Se pune amestecul final peste pâinea din vasul yena, acoperind uniform.

10. Se lasă 20 de minute ca să se pătrundă bine.

11. Se pune vasul de yena într-o cratiţă plină cu apă fierbinte (până la jumătatea vasului de yena).

12. Se dă la cuptor timp de 35-40 de minute.

13. Se presară zahărul granulat, migdalele şi zahărul pudră deasupra.

14. Se serveşte călduţă cu smântână şi fructe de pădure.

Poftă bună!

Sursă imagini.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel: o reteta simpla si gustoasa. Descopera cum sa prepari cartofi crocanti,...

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa
Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Descopera reteta rapida de limonada cu capsuni, perfecta pentru zilele calduroase. Racoritoare si delicioasa, aceasta bautura...

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise