E imposibil să te gândeşti la istoria recentă a Marii Britanii fără să îţi aminteşti de cea mai graţioasă şi iubită figură regală a secolului XX: Diana.

Lady Di, cum era poreclită cu drag de presă, şi-a croit drumul în sufletul englezilor prin naturaleţe şi simplitate şi a lăsat un gol imens în inima întregii Lumi când a plecat. Faimoasă pe tot globul pentru actele de caritate pe care le susţinea, dar şi pentru faptul că nu a fost niciodată acceptată în întregime de Familia Regală Britanică, Diana a fost cea mai fotografiată femeie a secolului trecut.

Amintirea ei rămâne însă şi astăzi vie, iar noi vrem să vă prezentăm una dintre micile bucurii ale Prinţesei, felul ei de mâncare preferat: Budinca cu Pâine şi Unt. Dianei îi plăcea să comande acest desert de fiecare dată când avea o zi proastă sau nu se simţea bine, aşa că vă îndemnăm să îi urmaţi sfatul, pentru că într-adevăr este foarte simplu de făcut şi foarte gustos. Iată reţeta.

Ingrediente:

- 100 grame stafide
- 60 ml Amaretto
- 12 felii de pâine albă, fără coajă
- 120 grame de unt, topit
- 9 gălbenuşuri de ouă
- 2 linguriţe de praf de vanilie
- 180 g zahăr
- 120 ml lapte
- 450 ml smântână
- 2 linguri de zahăr granulat
- 100 grame migdale
- 2 linguriţe de zahăr pudră

Preparare:

1. Stafidele se pun într-un castron cu Amareto, se acoperă cu folie de plastic şi se lasă peste noapte.
2. Cuptorul se încălzeşte la 350 de grade.
3. Se taie 4 felii de pâine în cubuleţe mici, se pun într-un vas de yena, iar deasupra se pun stafidele.
4. Se taie celelalte 8 felii de pâine în jumătate, pe diagonală, iar jumătăţile se mai taie o dată pe diagonală până se obţin 4 triunghiuri egale din fiecare felie.
5. Se înmoaie triunghiurile în unt şi se aşează peste stafide în vasul yena;  dacă rămâne, se pune restul de unt deasupra.
6. Se bat  gălbenuşurile într-un vas mare, se adaugă vanilia şi zahărul.
7. Laptele şi smântâna se fierb pe foc mic.
8. După fierbere se toarnă peste gălbenuşuri, amestecând constant.
9. Se pune amestecul final peste pâinea din vasul yena, acoperind uniform.
10. Se lasă 20 de minute ca să se pătrundă bine.
11. Se pune vasul de yena într-o cratiţă plină cu apă fierbinte (până la jumătatea vasului de yena).
12. Se dă la cuptor timp de 35-40 de minute.
13. Se presară zahărul granulat, migdalele şi zahărul pudră deasupra.
14. Se serveşte călduţă cu smântână şi fructe de pădure.

Poftă bună!


Sursă imagini.



Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Monica Dunca, 16 septembrie 2014

    yummy !

  • Fara foto

    Pop Eugenia, 07 decembrie 2013

    trebuie sa fie grozavvv, dar cam multe galbenusuri...

  • Mihaela Corciu

    Mihaela Corciu (Bucatar) , 06 ianuarie 2013

    Am inlocuit smantana cu crema de branza dietetica (0,2% grasime). Am dat prin unt doar 1/2 din paine, restul prin cafea cu rom. Intre acestea am presarat si putina nuca. Un desert minunat :)

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Tre'sa fie minunat !!! Cateodata mai ai chef si sa nu mai ti cont de toate caloriile si grasimile si sa mananci ceva bun, bun de tot ! Trebuie incercata reteta.... SILVIA mi-as dori sa incerc si retetele tale hipocalorice si fara grasimi, dar din pacate in dreptul numelui tau nu apare nici o reteta.....Pacat !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Tre'sa fie minunat !!! Cateodata mai ai chef si sa nu mai ti cont de toate caloriile si grasimile si sa mananci ceva bun, bun de tot ! Trebuie incercata reteta....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Este un desert foarte original si cred destul de bun daca il prefera si printesa Diana.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Mi se pare ceva deosebit in comparatie cu ce pregatim noi...Merita incercat...

  • Fara foto

    Silvia (Bucatar) , 06 iulie 2012

    Sunt mare amatoare de mancare buna dar sa fie si sanatoasa ori, acest desert, chiar daca era mancat de printesa Diana in momentele ei de depresie, nu mi se pare de loc sanatos. Prea multa grasime si zahar. Exista si o varianta sanatoasa la acest desert dar asta este o alta poveste.