Desertul Prinţesei Diana

E imposibil să te gândeşti la istoria recentă a Marii Britanii fără să îţi aminteşti de cea mai graţioasă şi iubită figură regală a secolului XX: Diana.

Desertul Prinţesei Diana

Lady Di, cum era poreclită cu drag de presă, şi-a croit drumul în sufletul englezilor prin naturaleţe şi simplitate şi a lăsat un gol imens în inima întregii Lumi când a plecat. Faimoasă pe tot globul pentru actele de caritate pe care le susţinea, dar şi pentru faptul că nu a fost niciodată acceptată în întregime de Familia Regală Britanică, Diana a fost cea mai fotografiată femeie a secolului trecut.

Amintirea ei rămâne însă şi astăzi vie, iar noi vrem să vă prezentăm una dintre micile bucurii ale Prinţesei, felul ei de mâncare preferat: Budinca cu Pâine şi Unt. Dianei îi plăcea să comande acest desert de fiecare dată când avea o zi proastă sau nu se simţea bine, aşa că vă îndemnăm să îi urmaţi sfatul, pentru că într-adevăr este foarte simplu de făcut şi foarte gustos. Iată reţeta.

Ingrediente:

- 100 grame stafide

- 12 felii de pâine albă, fără coajă

- 120 grame de unt, topit

- 9 gălbenuşuri de ouă

- 2 linguriţe de praf de vanilie

- 180 g zahăr

- 120 ml lapte

- 450 ml smântână

- 2 linguri de zahăr granulat

- 100 grame migdale

- 2 linguriţe de zahăr pudră

Preparare:

1. Stafidele se pun într-un castron cu Amareto, se acoperă cu folie de plastic şi se lasă peste noapte.

3. Se taie 4 felii de pâine în cubuleţe mici, se pun într-un vas de yena, iar deasupra se pun stafidele.

4. Se taie celelalte 8 felii de pâine în jumătate, pe diagonală, iar jumătăţile se mai taie o dată pe diagonală până se obţin 4 triunghiuri egale din fiecare felie.

5. Se înmoaie triunghiurile în unt şi se aşează peste stafide în vasul yena; dacă rămâne, se pune restul de unt deasupra.

6. Se bat gălbenuşurile într-un vas mare, se adaugă vanilia şi zahărul.

7. Laptele şi smântâna se fierb pe foc mic.

8. După fierbere se toarnă peste gălbenuşuri, amestecând constant.

9. Se pune amestecul final peste pâinea din vasul yena, acoperind uniform.

10. Se lasă 20 de minute ca să se pătrundă bine.

11. Se pune vasul de yena într-o cratiţă plină cu apă fierbinte (până la jumătatea vasului de yena).

12. Se dă la cuptor timp de 35-40 de minute.

13. Se presară zahărul granulat, migdalele şi zahărul pudră deasupra.

14. Se serveşte călduţă cu smântână şi fructe de pădure.

Poftă bună!

Sursă imagini.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise