La masă cu Regina Elisabeta a II-a

Britanicii sunt cunoscuţi pentru petrecerile lor care ţin până dimineaţa, iar când însuşi Suveranul dă tonul, toată lumea se distrează timp de o lună.   

La masă cu Regina Elisabeta a II-a

În iunie 2012 Marea Britanie a fost în sărbătoare pentru că Regina Elisabeta a II-a a împlinit 60 de ani de domnie şi nici un penny nu a fost economisit când a venit vorba de organizarea evenimentelor jubiliare: de la concerte, spectacole, focuri de artificii şi plimbări pe Tamisa, Londra a fost scena celei mai mari petreceri de anul acesta!

Dar pentru că berea nu ţine tot timpul de foame şi cârnăciorii vânduţi la tonetele din centrul oraşului nu sunt suficienţi, am vrut să vă arătăm şi ce au mâncat figurile Regale în cinstea Majestăţii Sale. Pe 5 iunie a fost organizat un Prânz Aniversar pentru Regină în Sala Westminister de la Palatul Buckingham. Printre invitaţi s-au numărat Charles, Prinţul de Wales, Camilla, Ducesa de Cornwall, dar şi William, Ducele de Cambridge însoţit de frumoasa lui soţie, Kate, Ducesa de Cambridge şi de fratele său, Prinţul Harry.

Iată din ce a fost compus meniul:

Invitaţii au fost întâmpinaţi cu:

 

- Vin Nyetimber Classic Cuvée 2007, Anglia
- Suc de mere Sandringham

Meniul Principal:

 

- Somon Marinat din Insula Uist şi Crab din Lyme Bay
- Salată de crudităţi proaspete cu Dressing din Soia şi Lămâie
- Vin Sancerre Sauvignon Blanc, Bué Loire Valley, Franţa 2011
- Perniţă de Miel de Munte cu Pulpă de Miel
- Sparanghel prăjit, Cartofi Jersey Royal (cartofi natur), Dressing Jubilee
- Vin Château Cap de Faugères, Côte-de-Castillon, Franţa 2007

Simfonia Deserturilor:

 

- Deliciu de Ciocolată
- Budincă de Pâine şi Unt
- Sos de fructe de pădure cu suc de mere Sandringham

La final invitaţii au servit:

 

- Ceai Ceylon
- Cafea Fairtrade
- Petit Fours

 

Ceaiul a fost cules din planta pe care Ducele de Edinburgh, consortul Reginei, a sădit-o în vizita sa din anul 1954 din Sri Lanka. Un meniu regal într-adevăr.

 

Şi ca să ne răsfăţăm şi noi, am găsit reţeta unui desert din meniul de mai sus: Sos de fructe de pădure. Poate fi mâncat simplu, dar merge foarte bine amestecat cu smântână sau iaurt sau ca dressing pentru prăjituri.

 

Ingrediente:

- 50 grame zahăr
- 200 grame căpşuni
- 100 de grame mure
- 100 de grame afine
- 10 ml suc de lămâie
- Sare
- 100 grame unt

 

Mod de preparare:

1. Într-o tigaie, la foc mediu, topiţi zahărul în 60 de ml de apă.
2. După 2 minute adăugaţi fructele, sucul de lămâie şi un praf de sare; amestecaţi .
3. Adăugaţi untul şi amestecaţi uşor până se topeşte
4. Desertul este gata! Se poate servi călduţ sau rece

 

Poftă bună!

Sursă fotografii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor