Un desert iubit de copii: biscuiţii scoţieni

Un desert preferat în special de copii, biscuiţii scoţieni (sau "shortbread" cum le spun englezii) au o tradiţie de sute de ani pentru că nu necesită ingrediente scumpe sau greu accesibile. Pot fi serviţi şi la ceai sau cafea.

Un desert iubit de copii: biscuiţii scoţieni

Ingrediente
 
-455gr unt
-200gr zahăr alb
-500gr făină
-340gr dulceaţă de zmeură
-950gr zahăr pudră
-120ml lapte

 

Metodă de preparare:

1.Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade.
2.Într-un vas mare se freacă bine untul cu zahărul. Treptat se adaugă făina până se amestecă bine.
3. Pe o suprafaţă cu puţină făină se întinde aluatul rezultat. Se taie forme rotunde de biscuiţi.
4.Se dau la cuptor biscuiţii timp de 8 - 10 minute. Se scot şi se lasă la răcit.
5.După ce s-au răcit se ung cu gem şi se fac “sandvişuri”.
6.Într-un vas se pune zahărul pudră şi se adaugă laptele treptat, amestecând constant până când se obţine o glazură de consistenţă grosă.
7.Biscuiţii se ung cu glazura.
8.Peste micile “sandvişuri” se pune câte o jumătate de cireaşă când glazura nu este încă întărită.
 
Poftă bună!

Sursă fotografie.

 
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise