Jamie Oliver: Plăcintă cu spanac şi brânză feta

Jamie Oliver nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind vedeta bucătăriei britanice în momentul de faţă. Carismatic, talentat şi iubit de public, Jamie ne uimeşte de fiecare dată cu ideile originale şi naturaleţea de care dă dovadă.

Jamie Oliver: Plăcintă cu spanac şi brânză feta

Mai jos vă prezentăm o reţetă rapidă şi gustoasă, o plăcintă de spanac care îşi are originile pe tărâm elen, dar care a fost adoptată de britanici. Sperăm să vă placă!

 

Ingrediente:

-100g muguri de pin
-5 ouă
-300g brânză feta
-50g brânză Cheddar
-Oregano uscat şi mărunţit
-O lămâie
-50g unt
-400g de baby spanac
-1 x 270g pachet foi de plăcintă
-Piper
-Nucşoară

Metodă de preparare:

1.Mugurii de pin se prăjesc uşor într-o tigaie.
2.Ouăle se sparg într-un castron; se adaugă 300g de feta şi brânza Chedar.
3.Se adaugă piperul, două prafuri de oregano, sucul de la o lămâie şi o lingură de ulei de măsline.
4.După ce mugurii de pin sunt rumeniţi se adaugă şi ei compoziţiei.
5.Se amestecă bine toată compoziţia.
6.Într-o tigaie se topeşte untul şi se adaugă o parte din spanac.
7.Se adaugă şi restul spanacului pe măsură ce acesta se lasă; aveţi grijă să nu se lipească de tigaie.
8.Pe blatul de bucătărie se întinde o hârtie de copt de aproximativ 50cm peste care se pune un pic de ulei de măsline.
9.Peste hârtia de copt se aranjează 4 foi de plăcintă în formă dreptunghiulară, în aşa fel încât să se suprapună la margini şi să nu acopere de tot hârtia de copt.
10.Se întinde o lingură de ulei de măsline peste ele şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
11.Se repetă procedeul cu restul foilor de plăcintă până se obţin 3 straturi.
12.Când spanacul are o compoziţie densă se ia de pe foc şi se amestecă bine cu ouăle şi restul ingredientelor.
13.Cu grijă, se ia hârtia de copt cu foile de plăcintă şi se mută într-un vas de Yena.
14.Amestecul de spanac se pune în mijloc şi se distribuie egal în tigaie.
15.Marginile foilor de plăcintă se împachetează peste amestec.
16.Vasul se dă la cuptor pentru 20 de minute.

 

Poftă bună!
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise