Mai jos vă prezentăm o reţetă rapidă şi gustoasă, o plăcintă de spanac care îşi are originile pe tărâm elen, dar care a fost adoptată de britanici. Sperăm să vă placă!
-100g muguri de pin
-5 ouă
-300g brânză feta
-50g brânză Cheddar
-Oregano uscat şi mărunţit
-O lămâie
-50g unt
-400g de baby spanac
-1 x 270g pachet foi de plăcintă
-Piper
-Nucşoară
1.Mugurii de pin se prăjesc uşor într-o tigaie.
2.Ouăle se sparg într-un castron; se adaugă 300g de feta şi brânza Chedar.
3.Se adaugă piperul, două prafuri de oregano, sucul de la o lămâie şi o lingură de ulei de măsline.
4.După ce mugurii de pin sunt rumeniţi se adaugă şi ei compoziţiei.
5.Se amestecă bine toată compoziţia.
6.Într-o tigaie se topeşte untul şi se adaugă o parte din spanac.
7.Se adaugă şi restul spanacului pe măsură ce acesta se lasă; aveţi grijă să nu se lipească de tigaie.
8.Pe blatul de bucătărie se întinde o hârtie de copt de aproximativ 50cm peste care se pune un pic de ulei de măsline.
9.Peste hârtia de copt se aranjează 4 foi de plăcintă în formă dreptunghiulară, în aşa fel încât să se suprapună la margini şi să nu acopere de tot hârtia de copt.
10.Se întinde o lingură de ulei de măsline peste ele şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
11.Se repetă procedeul cu restul foilor de plăcintă până se obţin 3 straturi.
12.Când spanacul are o compoziţie densă se ia de pe foc şi se amestecă bine cu ouăle şi restul ingredientelor.
13.Cu grijă, se ia hârtia de copt cu foile de plăcintă şi se mută într-un vas de Yena.
14.Amestecul de spanac se pune în mijloc şi se distribuie egal în tigaie.
15.Marginile foilor de plăcintă se împachetează peste amestec.
16.Vasul se dă la cuptor pentru 20 de minute.
Poftă bună!
Comentarii