V-am pregătiti două reţete care să vă facă să vă simţiţi ca la Palatul Buckingham: Puiul Încoronării şi Vită Wellington.
Această reţetă faimoasă de pui a fost creată de Rosemary Hume, fondatoarea Şcolii de Gătit Le Cordon Bleu, pentru banchetul dat în cinstea Încoronării Reginei Elisabeta a II-a din 1953. Reţeta este o combinaţie între condimente exotice şi ingrediente ieftine.
-2 pui medii
-1 morcov
-Cimbru, foi de dafin, pătrunjel şi 4 boabe de piper
-O linguriţă praf de curry
-O ceapă
-O lingură sos de tomate
-1 pahar de vin roşu
-Sucul de la jumătate de lămâie
-450 ml de maioneză
-1 lingură gem de caise
-3 linguri smântână
1.Se fierb cei doi pui împreună cu morcovul, cimbrul, o foaie de dafin, pătrunjelul, piperul şi un pic de vin, timp de 40 de minute
2.Se lasă la răcit în apa în care s-a fiert
3.Se îndepărtează carnea de pe oase şi se taie bucăţele
1.Într-o tigaie se căleşte ceapa tăiată mărunt timp de 3 minute.
2.Se adaugă praful de curry şi se mai lasă 2 minute.
3.Se adaugă sosul de roşii, paharul de vin roşu, jumătate de pahar cu apă, o foaie de dafin şi se amestecă până începe să fiarbă.
4.Se adaugă un praf de sare, un praf de zahăr şi un praf de piper, sucul de la jumătate de lămâie şi se fierbe la foc mic timp de 7 - 10 minute.
5.Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
6.După ce se răceşte se adaugă uşor maioneza, gemul de caise şi smântâna; se amestecă bine.
7.Puneţi sosul peste pui doar cât să îl îmbrace uşor.
8.Se poate servi cu orez sau în sandviciuri.
Numită după Ducele de Wellington, această reţetă este printe preferatele reginei.
-1.5 kg muşchi de vită
-O linguriţă praf de muştar
-O linguriţă seminţe de ţelină
-230 g pateu
-450 g ciuperci de Portobello pasate
-O ceapă
-O linguriţă sos de Worcestershire
-60 ml smântână
-60 g unt
-Un ou bătut
-500 g Aluat de foietaj
1.Se căleşte ceapa în unt cu un pic de sare.
2.Se adaugă ciupercile pasate şi se gătesc până se evaporă lichidul.
3.Se adaugă smântâna şi sosul Worcestershire, se amestecă până iese o pastă moale şi se lasă la răcit.
4.Muşchiul de vită se curăţă de pieliţe, se condimentează cu sare, piper, muştar şi seminţe de ţelină şi se prăjeşte bine pe ambele părţi; se dă la răcit.
5.Se încălzeşte cuptorul la 200 de grade.
6.Se desface aluatul de foietaj şi se întinde mixtura cu ciuperci pe toată suprafaţa lui (lăsând 2 cm în jurul marginilor).
7.Se taie pateul felii şi se aşează în straturi în centrul foietajului, iar deasupra se aşează vita.
8.Se înveleşte în foietaj şi se unge cu oul bătut.
9.Se dă la cuptor şi se lasă 10 minute la 200 de grade, iar apoi se reduce la 180 şi se mai lasă 20 de minute.
Comentarii