O reţetă tradiţională care este foarte populară în Oltenia şi s-a răspândit şi prin alte colţuri ale ţării. Delicioasă şi uşor de preparat, este foarte bună în orice anotimp. 

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Rețeta ”Mâncare de castraveți murați” a fost oferită și preparată de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai – iunie 2013.
 
Ingrediente:
1 kg de castraveti murati (în saramură);
1 kg de carne (de porc, mânzat, miel);
3 cepe;
1 pahar de bulion de rosii ingroșat cu făină;
2 linguri ulei;
cimbru uscat;
mărar;
piper.
 
Mod de preparare:
Se toacă ceapa peștișori și se pune la călit în ulei.
Când s-a înmuiat, se adaugă carnea, iar cand aceasta a prins coajă, se stinge cu apă caldă și se lasă să fiarbă o jumătate de oră.
Castraveții se taie bucățele, se spală bine (să nu fie prea sărați) și se pun în mâncare, cu piper și cimbru.
După ce se înmoaie, se toarnă bulionul îngroșat cu făina și se mai lasă pe foc înca jumătate de oră.
La sfârșit, se presară mărarul tocat.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Silvia Mudava, 11 iunie 2015

    foarte gustoasa se poate prepara cu orice fel de carne si chiar de post

  • Fara foto

    Elena Tamba, 28 martie 2015

    Tamba Elena se prepara foarte usor si este deosebit de gustoasa

  • Fara foto

    Gigea Ilie, 23 octombrie 2014

    cred ca este foarte buna ,dar fara faina !

  • Fara foto

    Costache Mariana, 13 iulie 2013

    O sa o fac si eu!

  • Fara foto

    Georgiana Popa, 12 iulie 2013

    n-am mai mancat de mult, cred ca o sa mai fac si eu zilele urmatoare.

  • Fara foto

    Dragoi Valerica, 12 iulie 2013

    Super, am sa incerc si eu acest preparat.

  • Fara foto

    Gabriella Balducci, 09 iulie 2013

    bravissima cuoca ...............

  • Fara foto

    Franz Schneider, 09 iulie 2013

    Daaaaaaaaaaa... neaparat trebuie incercata reteta. Pare simpla si sper sa iasa si gustoasa pe masura ingredientelor care se adauga in ea.

  • Fara foto

    Ciuculin Adriana, 09 iulie 2013

    mai in tinerete faceam destul de des aceasta mancare deosebit de buna, o voi face see you siguranta see you prima ocazie.

  • Fara foto

    Maria Iancu, 09 iulie 2013

    excelentaaaaaaaaa!; si eu o fac, dar in mod deosebit iarna, cand ma rasfat see you castraveti murati pusi din timp... la borcan; cel mai mult imi place aceasta mancarica see you carne de porc, impanata see you putina "grasiciune" (ha); un deliciu!

  • Fara foto

    Aldea Rodica, 09 iulie 2013

    Cred ca o sa-mi placa!

  • Fara foto

    Jim Jack, 09 iulie 2013

    am sa o incerc.....

  • Fara foto

    Voiculet Luiza, 09 iulie 2013

    ffff.buna

  • Fara foto

    Radu Racheriu, 09 iulie 2013

    Tre sa fie interesanta..dupa continutul retetei.. :)

  • Fara foto

    Neag Adrian, 09 iulie 2013

    O mancarica de vara!