O reţetă tradiţională care este foarte populară în Oltenia şi s-a răspândit şi prin alte colţuri ale ţării. Delicioasă şi uşor de preparat, este foarte bună în orice anotimp. 

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Rețeta ”Mâncare de castraveți murați” a fost oferită și preparată de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai – iunie 2013.
 
Ingrediente:
1 kg de castraveti murati (în saramură);
1 kg de carne (de porc, mânzat, miel);
3 cepe;
1 pahar de bulion de rosii ingroșat cu făină;
2 linguri ulei;
cimbru uscat;
mărar;
piper.
 
Mod de preparare:
Se toacă ceapa peștișori și se pune la călit în ulei.
Când s-a înmuiat, se adaugă carnea, iar cand aceasta a prins coajă, se stinge cu apă caldă și se lasă să fiarbă o jumătate de oră.
Castraveții se taie bucățele, se spală bine (să nu fie prea sărați) și se pun în mâncare, cu piper și cimbru.
După ce se înmoaie, se toarnă bulionul îngroșat cu făina și se mai lasă pe foc înca jumătate de oră.
La sfârșit, se presară mărarul tocat.

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Iulia, 09 iunie 2019

    Hei Știe cineva cate kcal are 200 g ??

  • Silvia Mudava, 11 iunie 2015

    foarte gustoasa se poate prepara cu orice fel de carne si chiar de post

  • Elena Tamba, 28 martie 2015

    Tamba Elena se prepara foarte usor si este deosebit de gustoasa

  • Gigea Ilie, 23 octombrie 2014

    cred ca este foarte buna ,dar fara faina !

  • Costache Mariana, 13 iulie 2013

    O sa o fac si eu!

  • Georgiana Popa, 12 iulie 2013

    n-am mai mancat de mult, cred ca o sa mai fac si eu zilele urmatoare.

  • Dragoi Valerica, 12 iulie 2013

    Super, am sa incerc si eu acest preparat.

  • Gabriella Balducci, 09 iulie 2013

    bravissima cuoca ...............

  • Franz Schneider, 09 iulie 2013

    Daaaaaaaaaaa... neaparat trebuie incercata reteta. Pare simpla si sper sa iasa si gustoasa pe masura ingredientelor care se adauga in ea.

  • Ciuculin Adriana, 09 iulie 2013

    mai in tinerete faceam destul de des aceasta mancare deosebit de buna, o voi face see you siguranta see you prima ocazie.

  • Maria Iancu, 09 iulie 2013

    excelentaaaaaaaaa!; si eu o fac, dar in mod deosebit iarna, cand ma rasfat see you castraveti murati pusi din timp... la borcan; cel mai mult imi place aceasta mancarica see you carne de porc, impanata see you putina "grasiciune" (ha); un deliciu!

  • Aldea Rodica, 09 iulie 2013

    Cred ca o sa-mi placa!

  • Jim Jack, 09 iulie 2013

    am sa o incerc.....

  • Voiculet Luiza, 09 iulie 2013

    ffff.buna

  • Radu Racheriu, 09 iulie 2013

    Tre sa fie interesanta..dupa continutul retetei.. :)

  • Neag Adrian, 09 iulie 2013

    O mancarica de vara!