Cea mai simpla modalitate de a glazura fursecurile pentru Craciun

  Cu totii ne dorim de sarbatori fursecuri deosebite pe care sa le impartim cu prietenii. Cu siguranta, sunt multi dintre noi care tanjesc dupa fursecurile cu glazuri colorate si vesele.   In acest material va vom prezenta cea mai simpla metoda de a le glazura. Fara mult efort si cu doar putina indemanare, veti avea pe masa de sarbatori cele mai simpatice fursecuri.  

Cea mai simpla modalitate de a glazura fursecurile pentru Craciun

In locul royal icing-ului obisnuit, insa mult mai dificil de pregatit, puteti folosi o glazura foarte simpla, din zahar pudra si lapte pentru a decora fursecurile.

Procesul de decorare are 2 pasi extrem de simpli:
1. Trebuie sa trasati o "bordura" de glazura pe marginile fursecurilor si chiar si in interiorul lor, daca doriti un model mai complex.

2. In mijlocul fursecurilor poti folosi glazura de orice culoare doresti. Poti folosi coloranti alimentari din comert pentru a obtine culoarea dorita sau coloranti naturali (de exemplu, cacao sau cafea).
"Bordura" va impiedica raspandirea glazurii colorate si va oferi un aspect aparte fursecurilor.

Desigur ca royal icing-ul are avantajele sale, pe care nu le putem trece cu vederea: unul dintre principalele sale avantaje este ca in cazul sau compozitia este mult mai inchegata, ramanand fixa pe fursecuri. Pe de alta parte, este mai complicat sa faci royal icing decat o glazura obisnuita din zahar si lapte pe care o poti face chiar si intr-un castron cu ajutorul unei furculite.
Pentru a realiza o glazura clasica de zahar ai nevoie doar de:

Pentru "bordura" de glazura:

140 grame zahar pudra
1/2 lingura esenta vanilie sau orice aroma va place
2 -2 1/2 linguri lapte (sau chiar apa)
Colorant alimentar (optional)

Pentru glazura din centru:
140 grame zahar pudra
1/2 lingura esenta vanilie sau orice aroma va place
2 1/2 - 3 linguri lapte (sau chiar apa)
Colorant alimentar (optional)
Instructiuni de preparare:

1. Fursecurile trebuie sa fie complet uscate pentru ca glazura sa prinda uniform. Este indicat sa le lasati cel putin 24 de ore dupa pregatire inainte de a le decora cu glazura de zahar.
2. Asezati toate fursecurile pe hartie de copt.

3. Pregatiti glazura pe care o veti folositi drept "bordura": amestecati zaharul cu laptele si cu aromele, folosind o furculita. Aceasta glazura ar trebui sa fie destul de groasa, doar atat cat sa poata fi turnata cu usurinta.

4. Turnati glazura intr-o sticluta din plastic sau intr-un con de ornat.

5. Pregatiti glazura din mijloc: amestecati zaharul, cu aromele si cu 2 1/2 - 3 linguri apa sau lapte si amestecati cu o furculita. Glazura ar trebui sa fie mai lichida, astfel incat sa se poata intinde pe fursecuri.

6. Turnati glazura intr-o sticluta din plastic sau intr-un con de ornat.

7. Trasati conturul fiecarui fursec folosind prima glazura si tinand sticluta sau conul de decorat in pozitie verticala. Lasati glazura cateva minute sa se usuce.

8. Umpleti interiorul fursecurilor cu cea de-a doua glazura si lasati la uscat fursecurile cel putin o zi.

Nu este deloc greu, nu este asa? :-)

Sursa articol si sursa foto: www.thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise