Cu totii ne dorim de sarbatori fursecuri deosebite pe care sa le impartim cu prietenii. Cu siguranta, sunt multi dintre noi care tanjesc dupa fursecurile cu glazuri colorate si vesele.
 
In acest material va vom prezenta cea mai simpla metoda de a le glazura. Fara mult efort si cu doar putina indemanare, veti avea pe masa de sarbatori cele mai simpatice fursecuri.
 
In locul royal icing-ului obisnuit, insa mult mai dificil de pregatit, puteti folosi o glazura foarte simpla, din zahar pudra si lapte pentru a decora fursecurile. 
 
Procesul de decorare are 2 pasi extrem de simpli: 
 
1. Trebuie sa trasati o "bordura" de glazura pe marginile fursecurilor si chiar si in interiorul lor, daca doriti un model mai complex. 
 
2. In mijlocul fursecurilor poti folosi glazura de orice culoare doresti. Poti folosi coloranti alimentari din comert pentru a obtine culoarea dorita sau coloranti naturali (de exemplu, cacao sau cafea). 
"Bordura" va impiedica raspandirea glazurii colorate si va oferi un aspect aparte fursecurilor. 
 
Desigur ca royal icing-ul are avantajele sale, pe care nu le putem trece cu vederea: unul dintre principalele sale avantaje este ca in cazul sau compozitia este mult mai inchegata, ramanand fixa pe fursecuri. Pe de alta parte, este mai complicat sa faci royal icing decat o glazura obisnuita din zahar si lapte pe care o poti face chiar si intr-un castron cu ajutorul unei furculite. 
 
Pentru a realiza o glazura clasica de zahar ai nevoie doar de:
 
Pentru "bordura" de glazura:
 
140 grame zahar pudra
1/2 lingura esenta vanilie sau orice aroma va place
2 -2 1/2 linguri lapte (sau chiar apa)
Colorant alimentar (optional)
 
Pentru glazura din centru:
 
140 grame zahar pudra
1/2 lingura esenta vanilie sau orice aroma va place
2 1/2 - 3 linguri lapte (sau chiar apa)
Colorant alimentar (optional)
 
Instructiuni de preparare:
 
1. Fursecurile trebuie sa fie complet uscate pentru ca glazura sa prinda uniform. Este indicat sa le lasati cel putin 24 de ore dupa pregatire inainte de a le decora cu glazura de zahar.
 
2. Asezati toate fursecurile pe hartie de copt.
 
3. Pregatiti glazura pe care o veti folositi drept "bordura": amestecati zaharul cu laptele si cu aromele, folosind o furculita. Aceasta glazura ar trebui sa fie destul de groasa, doar atat cat sa poata fi turnata cu usurinta.


 
4. Turnati glazura intr-o sticluta din plastic sau intr-un con de ornat.


 
5. Pregatiti glazura din mijloc: amestecati zaharul, cu aromele si cu 2  1/2 - 3 linguri apa sau lapte si amestecati cu o furculita. Glazura ar trebui sa fie mai lichida, astfel incat sa se poata intinde pe fursecuri.


 
6. Turnati glazura intr-o sticluta din plastic sau intr-un con de ornat.
 
7. Trasati conturul fiecarui fursec folosind prima glazura si tinand sticluta sau conul de decorat in pozitie verticala. Lasati glazura cateva minute sa se usuce.


 
8. Umpleti interiorul fursecurilor cu cea de-a doua glazura si lasati la uscat fursecurile cel putin o zi. 



Nu este deloc greu, nu este asa? :-)

Sursa articol si sursa foto: www.thekitchn.com
 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Herta Anna-bella, 14 decembrie 2014

    fursecurile pentru Craciun

  • Fara foto

    Florentina Volintir, 12 decembrie 2014

    Pai in esenta, cam asta e royal icing.

  • Fara foto

    Aura Cerchez, 09 decembrie 2014

    de incercat

  • Fara foto

    Cornelia, 09 decembrie 2014

    Si eu optez pentru glazura ,albus de ou si zahar pudra , iar pentru coloranti se poate folosi :rosu = suc de sfecla rosie ,suc de la zmeura din congelator , verde =suc de spanac,cacao ,sucurile se pun cu moderatie ,marind cantitatea de zahar,iar arome solide . Acum na, fiecare cu parerea lui si cum s-a obisnuit . Mult succes .

  • Fara foto

    Cornelia Grigoras, 09 decembrie 2014

    Si eu optez pentru glazura ,albus de ou si zahar pudra , iar pentru coloranti se poate folosi :rosu = suc de sfecla rosie ,suc de la zmeura din congelator , verde =suc de spanac,cacao ,sucurile se pun cu moderatie ,marind cantitatea de zahar,iar arome solide . Acum na, fiecare cu parerea lui si cum s-a obisnuit . Mult succes .

  • Fara foto

    Sidonia Toncean, 09 decembrie 2014

    Eu stiam ca se adauga albus de ou: 1 albus , 200 g zahar praf, o lingurita zeama de lamaie

  • Fara foto

    Florentina Volintir, 09 decembrie 2014

    Este cam deplasat sa zici ca e cea mai simpla metoda. Da, cea mai simpla metoda dacă vrei glazura peste tot prin bucătărie, numai pe fursecuri nu. Va zic din experienta și în totala cunoștință de cauza. In plus, royal icing se face la fel de ușor ca și mirobolanta asta glazura și se lucrează considerabil mai bine cu ea. Dar mai bine încercați și apoi vorbim.