Cum sa pregatesti desertul pe care musafirii nu-l vor uita niciodata

  Sarbatorile se apropie, iar lista cu bunatati pe care dorim sa le pregatim este din ce in ce mai lunga. Insa, cu siguranta, vei face loc pentru aceasta reteta de cupcakes delicioase si tare aspectuoase, ce vor face senzatie printre cei mici si cei mari, deopotriva.  

Cum sa pregatesti desertul pe care musafirii nu-l vor uita niciodata

Bradutii de decor:

450 gr crema de branza
135 gr zahar
115 ml smantana pentru frisca
2 oua mari
1/2 lingurita extract de menta
colorant verde
Cupcakes:

200 gr faina
200 gr zahar
2 lingurite praf de copt
2 oua
100 ml apa
100 ml smantana
150 ml ulei floarea soarelui

75 gr cacao

esente
Instructiuni de preparare:

1. Amestecati crema de branza, zaharul, smantana pentru frisca, ouale si vanilia intr-un bol si mixati pana la omogenizare. Adaugati extractul de menta si colorantul pana obtineti nuanta de verde dorita.

2. Intr-o tava cu tapetata cu foaie de aluminiu turnati compozitia si lasati la cuptor pentru 16-18 minute la 160 de grade Celsius .Lasati aluatul sa se raceasca timp de 30 de minute, apoi bagati-l la congelator pentru 2 ore.

3. Cu 10 minute inainte de expirarea acestui timp, apucati-va sa faceti aluatul pentru cupcakes: faina, zaharul, cacaua, uleiul, ouale, smantana, praful de copt, apa si esentele se amesteca cu ajutorul unui mixer pana la omogenizare.

4. Scoateti aluatul verde din congelator si formati bradutii cu ajutorul unor figurine de Craciun.

5. In tavite se pune hartie speciala pentru cupcakes.

6. Se adauga cate o lingura de aluat pentru cupcakes in fiecare tavita.

7. Deasupra aluatului se pun cate 2 braduti lipiti intre ei, exact ca in poza de mai jos.

8. Peste braduti se pune si restul de compozitie.

9. Se coc la 180 de grade Celsius, timp de 18-22 minute.
Se pot decora cu crema de unt (reteta aici )

Sursa articol si sursa foto: www.tablespoon.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Friptura de porc cu legume la cuptor

Friptura de porc cu legume la cuptor

Reteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...

Friptura de porc cu legume la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise