O parte din mancarurile pe care le consumam zilnic pot fi un adevarat pericol pentru sanatatea noastra, spun specialistii. Este important sa stiti ca aceste mancaruri (consumate in exces) pot duce la afectiuni grave de sanatate sau chiar moarte.
 
Iata care sunt 5 dintre aceste mancaruri:
 
1. Fasolea
 
Cu toate ca este considerata un aliment sanatos, fasolea contine o cantitate mare de lectina - proteine care actioneaza ca un insecticid (in cazul plantelor, cel putin). In cazul oamenilor, lectina poate cauza afectiuni mai mult sau mai putin grave. 
Fasolea rosie Kidney, de exemplu,contine toxina phytohaemagglutinin, ce poate duce la aparitia starilor de ameteala, voma si dureri abdominale. Prin fierberea fasolei cel putin 10 minute, toxina va fi neutralizata.

2. Migdalele
 
Migdalele sunt de fapt, seminte, iar multe dintre cele pe care le gasim in comert nu sunt chiar migdale crude. Acest lucru are si o explicatie simpla: migdalele amare crude contin cianura. Consumul a patru, cinci migdale amare crude poate cauza ameteala, crampe abdominale si stari de confuzie, ne spun specialistii. In SUA, vanzarea de migdale amare este ilegala, in timp ce consumul de migdale dulci este chiar recomandat.

3. Mere, cirese, piersici si prune
 
Samburii acestor fructe contin cianura, nefiind recomandat consumul lor. La fel ca si in cazul migdalelor,cianura este activata atunci cand samburii sunt zdrobiti sau mestecati. Cu toate acestea, ingurgitarea unui singur sambure nu ne va afecta organismul in niciun fel. 

4. Rubarba
 
Multe preparate nu ar mai fi la fel de bune daca nu le-am mai adauga rubarba. Frunzele nu sunt insa recomandate consumului, caci contin acid oxalic, care este toxic, cauzand ametelea, dureri de stomac si chiar aparitia pietrelor la rinichi si coma. Indepartati frunzele rapid si puneti-le departe de animalele de companie, caci acidul oxalic le poate afecta si pe acestea.

5. Cartofii
 
Nu cred ca ne-am putea imagina gatitul fara cartofi, nu-i asa? Ei bine, trebuie sa stiti insa ca frunzele de cartofi si tulpina contin solanina, un compus care este toxic chiar si in cantitati mici. De asemenea, trebuie sa stiti ca este recomandat sa aruncam cartofii care au culoarea verde sub coaja.

Sursa articol: www.medicaldaily.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    kok miori, 12 iulie 2015

    Trebuie sa fim atenti dar nu trebuie sa renuntam la aceste fructe si legume/

  • Fara foto

    Valentino Badea, 11 iulie 2015

    Bine de stiut fain articol

  • Fara foto

    Mariana Florescu, 11 iulie 2015

    As fi apreciat articolul, dar cand am citit despre primul pericol, fasolea, ca ne omoara daca n-o fierbem cel putin 10 minute, am inceput sa am indoieli. Mananca cineva fasole cruda? Mananca cineva fasole fiarta doar 10 minute?

  • Fara foto

    Constantin Lungu, 11 iulie 2015

    @Nyku,Poti sa ne spui mai multe despre cura urmata de sotie ?

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 11 iulie 2015

    Te referi la fasolea uscata sau si cea verde?

  • Fara foto

    Daniel Igna, 11 iulie 2015

    Specialistii astia cred ca sant dusi cu pluta ....ma scuzati e parerea mea.

  • Fara foto

    Ecaterina Iosca, 11 iulie 2015

    Dar potentiatorii de gust,folositi care sunt droguri,de ce nu spuneti nimic despre ei.

  • Fara foto

    Codrut Nistor, 11 iulie 2015

    E incredibil cum inca se pune botul atit la prostia cu cianura din simburii de piersici/caise, cind adevarul e diametral opus...

  • Fara foto

    Nyku Nyku, 10 iulie 2015

    Adevarat , in tot ce scrieti,insa as vrea sa subliniez in legatura cu semintele de migdale amare si toate semintele care contin cianura,daca le introduci treptat in dieta ,maxim 8-10 samburi de migdale amare ,sunt foarte bune impotriva cancerului,lucru testat de sotia mea care chiar daca a scapat de aceasta boala nenorocita,inca le mai consuma si le consum si eu preventiv,in amestec cu sucuri de legume sau fructe si da,cum sa nu fie interzis consumul de samburi de migdale in america daca de acolo se dicteaza cum sa mancam si nu mai spun ca daca s-ar consuma,industria de medicamente ar pierde foarte mult prin eradicarea cancerului,poate stiti sau ati auzit si despre Canabis (uleiul de canabis) e bun contra cancerului si la fel e interzis..asta e explicatia,nu mai spun ca aceasta planta nu da stari de euforie sau dependenta,adica daca consumi canabis nu patesti nimic...Este vorba de Canabis Indica-canepa indiana,care are in compozitie un procent foarte mare de CANABIOL cam 70%,nu cel de la noi...