5 mancaruri periculoase pe care le consumam zilnic

O parte din mancarurile pe care le consumam zilnic pot fi un adevarat pericol pentru sanatatea noastra, spun specialistii. Este important sa stiti ca aceste mancaruri (consumate in exces) pot duce la afectiuni grave de sanatate sau chiar moarte.  

5 mancaruri periculoase pe care le consumam zilnic

Iata care sunt 5 dintre aceste mancaruri:
1. Fasolea

Cu toate ca este considerata un aliment sanatos, fasolea contine o cantitate mare de lectina - proteine care actioneaza ca un insecticid (in cazul plantelor, cel putin). In cazul oamenilor, lectina poate cauza afectiuni mai mult sau mai putin grave.
Fasolea rosie Kidney, de exemplu,contine toxina phytohaemagglutinin, ce poate duce la aparitia starilor de ameteala, voma si dureri abdominale. Prin fierberea fasolei cel putin 10 minute, toxina va fi neutralizata.

2. Migdalele

Migdalele sunt de fapt, seminte, iar multe dintre cele pe care le gasim in comert nu sunt chiar migdale crude. Acest lucru are si o explicatie simpla: migdalele amare crude contin cianura. Consumul a patru, cinci migdale amare crude poate cauza ameteala, crampe abdominale si stari de confuzie, ne spun specialistii. In SUA, vanzarea de migdale amare este ilegala, in timp ce consumul de migdale dulci este chiar recomandat.

3. Mere, cirese, piersici si prune

Samburii acestor fructe contin cianura, nefiind recomandat consumul lor. La fel ca si in cazul migdalelor,cianura este activata atunci cand samburii sunt zdrobiti sau mestecati. Cu toate acestea, ingurgitarea unui singur sambure nu ne va afecta organismul in niciun fel.

4. Rubarba

Multe preparate nu ar mai fi la fel de bune daca nu le-am mai adauga rubarba. Frunzele nu sunt insa recomandate consumului, caci contin acid oxalic, care este toxic, cauzand ametelea, dureri de stomac si chiar aparitia pietrelor la rinichi si coma. Indepartati frunzele rapid si puneti-le departe de animalele de companie, caci acidul oxalic le poate afecta si pe acestea.

5. Cartofii

Nu cred ca ne-am putea imagina gatitul fara cartofi, nu-i asa? Ei bine, trebuie sa stiti insa ca frunzele de cartofi si tulpina contin solanina, un compus care este toxic chiar si in cantitati mici. De asemenea, trebuie sa stiti ca este recomandat sa aruncam cartofii care au culoarea verde sub coaja.

Sursa articol: www.medicaldaily.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor