Intotdeauna a existat o diferenta de pret intre ouale albe si cele maro, cele maro fiind mai scumpe.

De asemenea, se spunea ca ouale maro au galbenusul mai mare, sunt de o calitate mai buna, sunt mai sanatoase etc.

Dar, oare chiar e justificata diferenta de pret? Chiar exista o diferenta reala intre ouale albe si cele maro?
 
Ei bine, singura diferenta intre cele doua tipuri de oua este faptul ca ouale maro sunt facute de gaini cu penaj maro sau de alta culoare, iar cele albe sunt facute de gainile de culoare alba. Atat. 

Culoarea cojii este singura diferenta intre cele doua tipuri de oua. Daca o gaina cu pene maro si una cu pene albe au fost crescute in aceleasi conditii, ouale lor vor avea aceeasi calitate si aceeasi valoare nutritiva, chiar daca culoarea cojilor difera.

Duritatea cojii:

Ouale maro nu au coaja mai tare decat cele albe. Factorul care influenteaza duritatea cojii unui ou este varsta gainii. Daca gaina este tanara, coaja va fi tare. Daca este batrana, coaja oualelor pe care le depune va fi mai subtire.
 
Culoarea galbenusului: 

Ouale cu coaja maro nu au galbenusul mai galben. Atat culoarea galbenusului, cat si a carni, este data de cantitatea de porumb pe care gainile o mananca. Astfel ca, daca o gaina mananca mai mult porumb, va face oua cu un galbenus mai galben si va pielea usor galbuie.

Explicatia pentru diferenta de pret intre ouale albe si cele maro:

Gainile albe sunt mai mici decat cele maro, ceea ce inseamna ca intretinerea lor este mai putin costisitoare si se va reflecta in pret, chiar daca un ou alb nu este mai mic sau mai putin bun decat un ou maro.

Sursa foto si articol: huffingtonpost.com

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii