Care este diferenta dintre ouale albe si cele maro

Intotdeauna a existat o diferenta de pret intre ouale albe si cele maro, cele maro fiind mai scumpe. De asemenea, se spunea ca ouale maro au galbenusul mai mare, sunt de o calitate mai buna, sunt mai sanatoase etc. Dar, oare chiar e justificata diferenta de pret? Chiar exista o diferenta reala intre ouale albe si cele maro?  

Care este diferenta dintre ouale albe si cele maro

Ei bine, singura diferenta intre cele doua tipuri de oua este faptul ca ouale maro sunt facute de gaini cu penaj maro sau de alta culoare, iar cele albe sunt facute de gainile de culoare alba. Atat.

Culoarea cojii este singura diferenta intre cele doua tipuri de oua. Daca o gaina cu pene maro si una cu pene albe au fost crescute in aceleasi conditii, ouale lor vor avea aceeasi calitate si aceeasi valoare nutritiva, chiar daca culoarea cojilor difera.

Duritatea cojii:

Ouale maro nu au coaja mai tare decat cele albe. Factorul care influenteaza duritatea cojii unui ou este varsta gainii. Daca gaina este tanara, coaja va fi tare. Daca este batrana, coaja oualelor pe care le depune va fi mai subtire.

Culoarea galbenusului:

Ouale cu coaja maro nu au galbenusul mai galben. Atat culoarea galbenusului, cat si a carni, este data de cantitatea de porumb pe care gainile o mananca. Astfel ca, daca o gaina mananca mai mult porumb, va face oua cu un galbenus mai galben si va pielea usor galbuie.

Explicatia pentru diferenta de pret intre ouale albe si cele maro:

Gainile albe sunt mai mici decat cele maro, ceea ce inseamna ca intretinerea lor este mai putin costisitoare si se va reflecta in pret, chiar daca un ou alb nu este mai mic sau mai putin bun decat un ou maro.

Sursa foto si articol: huffingtonpost.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise