Cum se face prajitura Strop de ploaie - desertul care face furori in toata lumea

Un desert japonez face furori in lumea intreaga. Se numeste prajitura "Strop de ploaie" si arata intocmai ca o picatura imensa de apa. Saptamana trecuta, acest desert a fost prezentat de Chef Darren Wong la targul culinar de la Smorgasburg, iar internetul s-a indragostit imediat de el.     

Cum se face prajitura Strop de ploaie - desertul care face furori in toata lumea

In Japonia poarta numele de mizu shingen mochi si picatura este facuta din agar, o substanta gelatinoasa obtinuta din alge, si apa minerala.

Chiar daca da impresia ca se va sparge daca o intepi, prajitura are consistenta unui jeleu si poate fi mancata cu lingurita.

Cei care au incercat-o spun ca nu are niciun gust sau ca are gust de apa. Insa, de aceea se serveste cu sirop de zahar brun si faina de soia prajita, o combinatie delicioasa.

Acest tip de mancare transparenta este destul de raspandita in cultura japoneza, alte delicatese fiind facute cu ingrediente similare.

Iata si o reteta video:

Sursa foto si articol: mashable.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise