Cum se face prajitura Strop de ploaie - desertul care face furori in toata lumea

Un desert japonez face furori in lumea intreaga. Se numeste prajitura "Strop de ploaie" si arata intocmai ca o picatura imensa de apa. Saptamana trecuta, acest desert a fost prezentat de Chef Darren Wong la targul culinar de la Smorgasburg, iar internetul s-a indragostit imediat de el.     

Cum se face prajitura Strop de ploaie - desertul care face furori in toata lumea

In Japonia poarta numele de mizu shingen mochi si picatura este facuta din agar, o substanta gelatinoasa obtinuta din alge, si apa minerala.

Chiar daca da impresia ca se va sparge daca o intepi, prajitura are consistenta unui jeleu si poate fi mancata cu lingurita.

Cei care au incercat-o spun ca nu are niciun gust sau ca are gust de apa. Insa, de aceea se serveste cu sirop de zahar brun si faina de soia prajita, o combinatie delicioasa.

Acest tip de mancare transparenta este destul de raspandita in cultura japoneza, alte delicatese fiind facute cu ingrediente similare.

Iata si o reteta video:

Sursa foto si articol: mashable.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta