Un desert japonez face furori in lumea intreaga. Se numeste prajitura "Strop de ploaie" si arata intocmai ca o picatura imensa de apa.

Saptamana trecuta, acest desert a fost prezentat de Chef Darren Wong la targul culinar de la Smorgasburg, iar internetul s-a indragostit imediat de el. 
 
 
In Japonia poarta numele de mizu shingen mochi si picatura este facuta din agar, o substanta gelatinoasa obtinuta din alge, si apa minerala. 

Chiar daca da impresia ca se va sparge daca o intepi, prajitura are consistenta unui jeleu si poate fi mancata cu lingurita. 

Cei care au incercat-o spun ca nu are niciun gust sau ca are gust de apa. Insa, de aceea se serveste cu sirop de zahar brun si faina de soia prajita, o combinatie delicioasa.

Acest tip de mancare transparenta este destul de raspandita in cultura japoneza, alte delicatese fiind facute cu ingrediente similare. 

Iata si o reteta video: 


Sursa foto si articol: mashable.com

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto