Cu totii iubim ciocolata, dar fiecare dintre noi are un tip anume de ciocolata pe care-l prefera.

De exemplu, sunt oameni carora le place mai mult ciocolata alba. Ceea ce este destul de ciudat, avand in vedere ca ciocolata alba nu are cacao, ingredientul care defineste acest desert.

Ceea ce ne aduce la intrebarea: Este ciocolata alba ciocolata?


Preturile la ciocolata depind de multe ori de procentul de cacao pe care acestea-l contin. De exemplu, o ciocolata cu 78% cacao va fi intotdeauna mai scumpa decat o ciocolata (din acelasi brand) cu 35% cacao.

Procentul reprezinta nu doar cantitatea de pudra de cacao, dar si cantitatea de unt de cacao pe care ciocolata respectiva le contine. 
 
Ciocolata alba este facuta din unt de cacao (care este alb), lapte si zahar. Pudra de cacao lipseste cu desavarsire. Acest lucru face ca din punct de vedere tehnic, ciocolata alba sa nu fie considerata ciocolata. 

Conform site-ului Fine Chocolate Industry, ciocolata este desertul care contine minim urmatoarele ingrediente: "cacao pudra sau lichior, zahar, unt de cacao, lecitina si vanilie." Cu alte cuvinte, untul de cacao este un ingredient al ciocolatei, dar nu poate fi considerat ciocolata. Deci, ciocolata alba nu este ciocolata.
 
In acelasi timp, cei de la Fine Chocolate mai spun si ca procentul mai mare de cacao continut de o ciocolata nu-i ofera automat o calitate mai buna si ca o ciocolata cu 70% cacao poate sa fie la fel de bine excelenta sau oribila.

Sursa foto: shopcade.tumblr.com
Sursa articol: livescience.com

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Marieta_Pall, 04 august 2015

    Imi place parerea d-lui Alex Varga.

  • Alexandru Varga, 03 august 2015

    Ciocolata alba s-a nventat,ca sa se murdareasca si copiii oamenilor de culoare!