Cativa cercetatori de la laboratorul militar din Massachusetts au lucrat de zor in ultimii ani, incercand sa creeze o pizza care sa reziste cat mai mult fara sa fie refrigerata si care sa-si pastreze si gustul. Ei au reusit in cele din urma sa faca un astfel de produs alimentar hranitor si rezistent in timp. Proiectul a inceput ca urmare a cererilor insistente ale soldatilor din armata americana. 
 
 
La inceput, oamenilor de stiinta le-a fost destul de greu sa-si dea seama cum sa pastreze in timp textura si aroma branzei, dar si pe cea a sosului de rosii, insa, in final, ei au gasit o solutie. Au facut numeroase modificari si au decis sa scoata apa din compozitia acestor ingrediente. De asemenea, ei au redus aciditatea acestor alimente si au oprit patrunderea bacteriilor in produsul final. Cercetatorii au folosit miere, zahar si sare pentru a pastra textura pizzei intacta. Rezultatul? O pizza-minune care rezista pana la trei ani fara sa fie tinuta la frigider.
 
"Poti sa iei pur si simplu pizza, sa o lasi pe masa in ambalajul sau timp de trei ani, iar dupa tot acest timp, ea tot va fi buna de mancat", a declarat unul dintre cercetatori. 
 
Desi este comestibila, soldatii nu stiu inca daca aceasta pizza este si gustoasa, ea fiind inca supusa unor teste. "Are aproape acelasi gust ca o pizza obisnuita, pe care o pregatesti acasa si o scoti din cuptor", a declarat directorul laboratorului de cercetari, Jill Bates.
 
Voi ce parere aveti? Vi se pare o solutie buna pentru meniul soldatilor plecati timp de mai multi ani in misiuni?

sursa stire si sursa foto

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Aurora Stancu, 20 februarie 2014

    :))) de accord cu Sorin!

  • Mihail Sorin, 19 februarie 2014

    Daca mananci asa ceva nu te mai descommpui dupa moarte, ramai mumie !