Sarea de mare si sarea de masa: exista vreo diferenta?

Dupa cum stim de veacuri intregi, nimic nu se compara cu sarea in bucate. Sarea este un ingrediente esential in bucatarie, ajutand la potentarea gusturilor, neutralizarea gustului amar si la conservarea mancarurilor si putem spune cu siguranta, ca mancarurile nu ar mai fi la fel de gustoase fara sare. In timp ce in unele retete trebuie sa folosim sare de mare, altele presupun folosirea sarii de masa - asta ne face sa ne intrebam care este diferenta dintre cele doua tipuri de sare.  

Sarea de mare si sarea de masa: exista vreo diferenta?

Ambele tipurile de sare sunt, de fapt, clorura de sodiu si toate provin din apa marii - chiar si sarea de masa.
1. Sarea de masa

Sarea de masa este, de obicei, extrasa din depozite de sare si din resturi de organisme din apa de mare. Aceste depozite de sare sunt spalate cu apa pentru a ca sarea sa se dizolve, formand o solutie din sare care este evaporata prin vacuum pentru a forma cristale. Sarea de masa este procesata pentru a se purifica, dupa care i se adauga alte suplimente, precum aluminosilicat de sodiu, dioxid de siliciu, carbonat de magneziu si, dupa caz, iod.

2. Sarea de mare

Sarea de mare este obtinuta prin cristalizarea apei de mare, fiind mai bogata in minerale decat sarea de masa. Sarea de mare poate fi atat rafinata, cat si nerafinata. Sarea de mare nerafinata este supusa unui proces de curatare mai bland, astfel incat sa isi pastreze intacte mineralele. Culoarea sa poate fi de la gri pana la roz, in functie de continutul de minerale, alge sau chiar bacterii marine (acestea contribuie la un gust mai intens al preparatelor).
Sursa articol: www.thekitchn.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise