Dupa cum stim de veacuri intregi, nimic nu se compara cu sarea in bucate. Sarea este un ingrediente esential in bucatarie, ajutand la potentarea gusturilor, neutralizarea gustului amar si la conservarea mancarurilor si putem spune cu siguranta, ca mancarurile nu ar mai fi la fel de gustoase fara sare. In timp ce in unele retete trebuie sa folosim sare de mare, altele presupun folosirea sarii de masa - asta ne face sa ne intrebam care este diferenta dintre cele doua tipuri de sare.
 
Ambele tipurile de sare sunt, de fapt, clorura de sodiu si toate provin din apa marii - chiar si sarea de masa. 
 
1. Sarea de masa
 
Sarea de masa este, de obicei, extrasa din depozite de sare si din resturi de organisme din apa de mare. Aceste depozite de sare sunt spalate cu apa pentru a ca sarea sa se dizolve, formand o solutie din sare care este evaporata prin vacuum pentru a forma cristale. Sarea de masa este procesata pentru a se purifica, dupa care i se adauga alte suplimente, precum aluminosilicat de sodiu, dioxid de siliciu, carbonat de magneziu si, dupa caz, iod.

2. Sarea de mare
 
Sarea de mare este obtinuta prin cristalizarea apei de mare, fiind mai bogata in minerale decat sarea de masa. Sarea de mare poate fi atat rafinata, cat si nerafinata. Sarea de mare nerafinata este supusa unui proces de curatare mai bland, astfel incat sa isi pastreze intacte mineralele. Culoarea sa poate fi de la gri pana la roz, in functie de continutul de minerale, alge sau chiar bacterii marine (acestea contribuie la un gust mai intens al preparatelor). 
 
Sursa articol: www.thekitchn.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Mirela Drajneanu, 12 iulie 2015

    Screti mai multe despre suplimentele care se adauga sarii de masa si ce rol au!!