Sarea de mare si sarea de masa: exista vreo diferenta?

Dupa cum stim de veacuri intregi, nimic nu se compara cu sarea in bucate. Sarea este un ingrediente esential in bucatarie, ajutand la potentarea gusturilor, neutralizarea gustului amar si la conservarea mancarurilor si putem spune cu siguranta, ca mancarurile nu ar mai fi la fel de gustoase fara sare. In timp ce in unele retete trebuie sa folosim sare de mare, altele presupun folosirea sarii de masa - asta ne face sa ne intrebam care este diferenta dintre cele doua tipuri de sare.  

Sarea de mare si sarea de masa: exista vreo diferenta?

Ambele tipurile de sare sunt, de fapt, clorura de sodiu si toate provin din apa marii - chiar si sarea de masa.
1. Sarea de masa

Sarea de masa este, de obicei, extrasa din depozite de sare si din resturi de organisme din apa de mare. Aceste depozite de sare sunt spalate cu apa pentru a ca sarea sa se dizolve, formand o solutie din sare care este evaporata prin vacuum pentru a forma cristale. Sarea de masa este procesata pentru a se purifica, dupa care i se adauga alte suplimente, precum aluminosilicat de sodiu, dioxid de siliciu, carbonat de magneziu si, dupa caz, iod.

2. Sarea de mare

Sarea de mare este obtinuta prin cristalizarea apei de mare, fiind mai bogata in minerale decat sarea de masa. Sarea de mare poate fi atat rafinata, cat si nerafinata. Sarea de mare nerafinata este supusa unui proces de curatare mai bland, astfel incat sa isi pastreze intacte mineralele. Culoarea sa poate fi de la gri pana la roz, in functie de continutul de minerale, alge sau chiar bacterii marine (acestea contribuie la un gust mai intens al preparatelor).
Sursa articol: www.thekitchn.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor