Sarea de mare si sarea de masa: exista vreo diferenta?

Dupa cum stim de veacuri intregi, nimic nu se compara cu sarea in bucate. Sarea este un ingrediente esential in bucatarie, ajutand la potentarea gusturilor, neutralizarea gustului amar si la conservarea mancarurilor si putem spune cu siguranta, ca mancarurile nu ar mai fi la fel de gustoase fara sare. In timp ce in unele retete trebuie sa folosim sare de mare, altele presupun folosirea sarii de masa - asta ne face sa ne intrebam care este diferenta dintre cele doua tipuri de sare.  

Sarea de mare si sarea de masa: exista vreo diferenta?

Ambele tipurile de sare sunt, de fapt, clorura de sodiu si toate provin din apa marii - chiar si sarea de masa.
1. Sarea de masa

Sarea de masa este, de obicei, extrasa din depozite de sare si din resturi de organisme din apa de mare. Aceste depozite de sare sunt spalate cu apa pentru a ca sarea sa se dizolve, formand o solutie din sare care este evaporata prin vacuum pentru a forma cristale. Sarea de masa este procesata pentru a se purifica, dupa care i se adauga alte suplimente, precum aluminosilicat de sodiu, dioxid de siliciu, carbonat de magneziu si, dupa caz, iod.

2. Sarea de mare

Sarea de mare este obtinuta prin cristalizarea apei de mare, fiind mai bogata in minerale decat sarea de masa. Sarea de mare poate fi atat rafinata, cat si nerafinata. Sarea de mare nerafinata este supusa unui proces de curatare mai bland, astfel incat sa isi pastreze intacte mineralele. Culoarea sa poate fi de la gri pana la roz, in functie de continutul de minerale, alge sau chiar bacterii marine (acestea contribuie la un gust mai intens al preparatelor).
Sursa articol: www.thekitchn.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise