Campurile de lavanda din regiunea Provence sunt emblematice. Asa ca din seria Deliciilor din Provence nu putea lipsi o reteta care sa contina lavanda. 
 
Regiunea Grasse, din zona Rivierei franceze este recunoscuta drept Capitala Parfumului. Parfumurile de aici sunt recunoscute ca fiind unele dintre cele mai fine, iar extractele de lavanda si trandafir sunt extraordinare. 

Lavanda nu are doar un miros minunat, ci si felurite proprietati benefice asupra organismului, este un sedativ usor, antispastic, antiseptic, hipotensor, diuretic si carminativ. Un ceai de lavanda consumat cu 30 de minute inainte de culcare ajuta la un somn odihnitor. Insa lavanda este folosita si in domeniul culinar, la biscuiti, feluri principale, in budinci. 
 
Biscuiti cu lavanda si apa de trandafiri

Ingrediente
 113 g de unt
 200 g de zahar
 2 oua 
 1 lingurita de flori de lavanda, pisate (sau din pliculete de ceai)
 200 g de faina
 lingurite de praf de copt 
 ¼ lingurita de sare 
Pentru glazura:
 250 g de zahar pudra
 5 lingurite si jumatate de apa
6 lingurite si jumatate de apa de trandafir
 
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 190 de grade C, butonul termostatului 5.
Frecati untul cu zaharul, pana ce obtineti o consistenta cremoasa. Adaugati apoi ouale, lavanda, faina, praful de copt si sarea si amestecati pana la omogenizare. Puneti pe tava acoperita cu hartie de copt cate o lingurita din amestec, la distanta de circa 2 cm. Coaceti pentru circa 10 minute. 
 
In timp ce biscuitii sunt la cuptor, preparati glazura prin amestecarea zaharului pudra cu apa si apa de trandafiri. Dupa ce scoateti din cuptor biscuitii si ii lasati sa se raceasca, puneti glazura peste biscuiti (formati linii sau ce model doriti). 

CONCURS: Care este deliciul tau preferat cu lavanda sau trandafir? 
Raspunde la intrebare intre 15-21 mai prin comentarii la acest articol (logheaza-te rapid in cont aici) si spune-ne ce deliciu cu caise este preferatul tau. Poti castiga saptamanal prin tragere la sorti unul dintre cele 6 seturi de produse Garnier UltraDoux Heritage de Provence (sampon 400 ml + balsam pentru par 200 ml). Lasa raspunsul printr-un comentariu mai jos >>

AM ALES CASTIGATORII!

Felicitari: Anda, Vasile Rotaru, Gabriela Tatiana Rotaru, Adriana_SB, Adela Cotea, Margot. Asteptati e-mailul nostru! :)




Sursa foto.


Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Sidy, 02 iulie 2013

    Ieri mi-am primit premiul! Va multumesc frumos..

  • Fara foto

    Toncean Sidonia, 02 iulie 2013

    Ieri mi-am primit premiul! Va multumesc frumos..

  • Fara foto

    Toncean Sidonia, 28 iunie 2013

    Oare cand primim premiile astea? Ca a trecut ceva timp de cand s-a terminat concursul.....

  • Popa_Iulian

    Popa_Iulian (Bucatar) , 21 mai 2013

    compotul de caise

  • Fara foto

    Anda (Bucatar) , 20 mai 2013

    Imi plac foarte mult trandafirii : in gradina, in... dulceata si sub forma de parfum (Bulgaria este renumita pentru esenta de trandafiri folosita la fabricarea parfumurilor). Dimineata prefer la micul dejun un iaurt grecesc simplu, amestecat cu o lingurita de dulceata de trandafiri. Iar pe masa se afla si o vaza cu un buchet de trandafiri superbi ! Lavanda este o alta planta pe care o pretuiesc in mod deosebit. Acum fiind deja cald, voi prepara o limonada cu lavanda, servita rece, cu cuburi de gheata si felii de lamaie. Si alaturi niste biscuiti cu lavanda, fragezi si aromati. Imi place mult si inghetata de vanilie in care adaug flori de lavanda. Este delicioasa ! Printre preferintele mele se afla si dulceata de caise, impanata cu samburi de caise. Am incercat reteta de "Tarta cu caise si migdale" si a iesit DELICIOASA ! O voi repeta cu multa placere, spre bucuria intregii familii.

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 20 mai 2013

    dulceata de caise

  • Fara foto

    ioan (Bucatar) , 18 mai 2013

    Imi place dulceata de trandafiri asa simpla este fina si aromata,dar acesti biscuiti cred ca sunt deliciosi.

  • Fara foto

    Vasile_Rotaru (Bucatar) , 17 mai 2013

    tortul de fructe cu frisca si dulceata de trandafiri dar aceasta reteta imi place,cred ca sunt un deliciu.

  • Fara foto

    Gabriela Tatiana Rotaru (Bucatar) , 17 mai 2013

    prajitura cu dulceata de trandafir dar acesti biscuiti merita incercati,cred ca sunt nemaipomeniti.

  • Fara foto

    anca grigorescu (Bucatar) , 17 mai 2013

    clatite cu dulceata de trandafirii alaturi de un ceai cu miresme de lavanda sau chiar un vin de trandafiri de la Balcic...

  • Fara foto

    Ioana (Maestru bucatar) , 17 mai 2013

    Inghetata de caise si apa de trandafir

  • Fara foto

    Lidia-Simona (Bucatar) , 17 mai 2013

    Dulceata de caise si piersici cu lavanda

  • Adriana_SB

    Adriana_SB (Bucatar) , 17 mai 2013

    Macarons cu crema aromata de trandafiri/lavanda/caise.

  • Fara foto

    Negrea Mircea (Bucatar) , 16 mai 2013

    Biscuiti cu Rozmarin si Tarta cu caise si dulceata de trandafiri. Sint super,inegalabile,o savoare incredibila.

  • Adela_Cotea

    Dedicut (Chef de cuisine) , 16 mai 2013

    Cupcakes cu trandafiri http://www.edithskitchen.ro/2012/08/cupcakes-cu-trandafiri.html si cupcakes cu levantica http://www.edithskitchen.ro/2012/03/cupcakes-cu-levantica.html

  • Fara foto

    Margot (Chef de cuisine) , 16 mai 2013

    Dulceata de trandafiri!!

  • Fara foto

    sanda (Bucatar) , 15 mai 2013

    Tarta cu caise si dulceata de trandafiri.

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 15 mai 2013

    Tarta Tatin cu caise si flori de lavanda.