Biscuiti provensali cu arome de lavanda si trandafir

Campurile de lavanda din regiunea Provence sunt emblematice. Asa ca din seria Deliciilor din Provence nu putea lipsi o reteta care sa contina lavanda.   

Biscuiti provensali cu arome de lavanda si trandafir

Regiunea Grasse, din zona Rivierei franceze este recunoscuta drept Capitala Parfumului. Parfumurile de aici sunt recunoscute ca fiind unele dintre cele mai fine, iar extractele de lavanda si trandafir sunt extraordinare.

Lavanda nu are doar un miros minunat, ci si felurite proprietati benefice asupra organismului, este un sedativ usor, antispastic, antiseptic, hipotensor, diuretic si carminativ. Un ceai de lavanda consumat cu 30 de minute inainte de culcare ajuta la un somn odihnitor. Insa lavanda este folosita si in domeniul culinar, la biscuiti, feluri principale, in budinci.

Biscuiti cu lavanda si apa de trandafiri

Ingrediente

113 g de unt
200 g de zahar
2 oua
1 lingurita de flori de lavanda, pisate (sau din pliculete de ceai)
200 g de faina
lingurite de praf de copt
¼ lingurita de sare
Pentru glazura:
250 g de zahar pudra
5 lingurite si jumatate de apa
6 lingurite si jumatate de apa de trandafir
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 190 de grade C, butonul termostatului 5.
Frecati untul cu zaharul, pana ce obtineti o consistenta cremoasa. Adaugati apoi ouale, lavanda, faina, praful de copt si sarea si amestecati pana la omogenizare. Puneti pe tava acoperita cu hartie de copt cate o lingurita din amestec, la distanta de circa 2 cm. Coaceti pentru circa 10 minute.

In timp ce biscuitii sunt la cuptor, preparati glazura prin amestecarea zaharului pudra cu apa si apa de trandafiri. Dupa ce scoateti din cuptor biscuitii si ii lasati sa se raceasca, puneti glazura peste biscuiti (formati linii sau ce model doriti).

CONCURS: Care este deliciul tau preferat cu lavanda sau trandafir?
Raspunde la intrebare intre 15-21 mai prin comentarii la acest articol (logheaza-te rapid in cont aici) si spune-ne ce deliciu cu caise este preferatul tau. Poti castiga saptamanal prin tragere la sorti unul dintre cele 6 seturi de produse Garnier UltraDoux Heritage de Provence (sampon 400 ml + balsam pentru par 200 ml). Lasa raspunsul printr-un comentariu mai jos >>

AM ALES CASTIGATORII!

Felicitari: Anda, Vasile Rotaru, Gabriela Tatiana Rotaru, Adriana_SB, Adela Cotea, Margot. Asteptati e-mailul nostru! :)

Sursa foto.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise