Cea mai delicioasa mancare, parol! Si vecinii mei garanteaza pe barba lor asta. Miroase pana la 10 a cartofi noi la cuptor imbatati in arome suprinzator de grozave, maxim de geniale le-as numi eu! Si cum timp n-am de gateli, iar imparatia busuiocului s-a ridicat la cer, hapciu, initial era mai mititel,  am zis ca-i musai sa-mi bucur si azi sufletul si trupul, ca de fiecare data cand fac nebunia asta la tava.

Aveti nevoie de 1 kg de cartofi noi curatati si taiati pe din doua daca sunt mai mari, daca nu - intregi. Ii cantariti dupa ce ii curatati. Ii spalati bine, ii scurgeti de apa stropind totul in chiuveta cu ei, dar nu-i puneti fereasca sfantul pe un prosop de hartie. Nu, ii puneti asa umezi intr-un bol, ii blagosloviti cu 1 lingurita cu varf sare de mare, ii amestecati bine si lasati-i sa sada deoparte.

Asta-i jardiniera mea..  lasati-mi spatiu de desfasurare sa ma laud... De la stanga la dreapta.. cimbru, patrunjel si minunatul busuioc!



Pregatiti, spalati, coafati niste frunze de cimbru, cum vedeti voi in poza, cam un pumn plin cu cimbru as zice eu, vreo 5 - 6 fire de busuioc, 4 catei de usturoi, 100 grame unt, 6 cuburi zahar brun si, sa bata tobele va rog, o lingurita cu varf cu unt de arahide la 5 RON in Cora,  parol!



Bagati toate ingredientele astea intr-un blender, mixati-le bine pana se formeaza minunata pasta si imbracati cartofii cu ea. Sa nu care cumva sa aruncati apa stransa in bolul ala, ca ma suparati. Dati bine bine cartofii cu crema, bagati-va mainele in toata treaba asta ca nu musca, puteti sa si degustati.

Cuptorul fiind deja incins, puneti o foaie de copt intr-o tava, aruncati cartofii acolo, avand grija sa nu-i permiteti sosului sa curga din hartie-n tava. Deci puneti o bucata mai mare - nu faceti economie - acoperiti cartofii cu o folie de aluminiu si dati tava la cuptor pentru 30 - 40 minute la 190 grade.

Va dati seama dupa miros cand sunt gata, se aud clar si bataile in teava, "vecina iar faci cartofi la tava? " ;) Da, poveste mare cu acesti cartofi, ce mai.

Am pus poze, sa fie pentru toata lumea! Ca-s prea buni, sunt maxim de buni! Am zis!

Cartofii astia i-as manca pentru tot restul vietii: mic dejun, pranz si cina, de luni pana vineri. Sambata - duminica vad eu ;)

~ Mai multe delicii si fotografii apetisante gasiti pe blogul dulcegarii-culinare.ro ~

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto
  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 iunie 2015

    Mie îmi place și rețeta și prezentarea!

  • Fara foto

    Sandu Florin, 29 mai 2015

    Eu de exemplu nu le am deloc cu bucătăria am rămas văduv de curind și trebuie sa intru în bucătărie cind spui cum se face spune tot ca nu vb doar cu bucătărese și cu ageamii ca mine te rog Mulțumesc

  • Fara foto

    Andrei Loza, 16 mai 2015

    tentant ii probez

  • Fara foto

    Mirela Dan, 27 aprilie 2014

    iam !

  • Fara foto

    Pop Ion, 08 august 2013

    Eu fierb inainte, pe jumatate cartorii , dupa care amestec see you condimente si la cuptor.Sunt mai repede gata si ff gustosi.

  • Fara foto

    Claudia Crisan, 07 august 2013

    excellent!

  • Fara foto

    Claudia_Crisan, 07 august 2013

    vreau si eu

  • Fara foto

    Fanaca Iulian, 29 iunie 2013

    imi place

  • Fara foto

    20 iunie 2013

    Fara suparare, dar stilul doamnei mi se pare si mie obositor. De ex. Sa nu aruncati apa..ca ma suparati? Pe bune? Si ce sa fac? Sa o imbuteliez si sa o tin amintire? talentat-o...la fel de corect gramatical pe cat de fascinanata e descrierea retetei! 5 lei e lingura sau borcanul la cora? si daca nu e cora unde stau eu, nu iese reteta? si untul de arahide e creamy, crunchy sau low fat? Eu nu sunt trista...eu sunt nedumerita!

  • Fara foto

    mashafm (Bucatar) , 31 mai 2013

    Doamne, ce popor trist suntem! Vine Antonina cu stilul ei absolut savuros de a prezenta chiar si cea mai banala reteta si ce fac gospodinele noastre inacrite si gospodinii cei ursuzi? Bombane! Caraie! Critica! Vor prezentari seci, tehnice, ca o vorba intoarsa din condei le da mari dificultati de intelegere. Mergeti, oameni buni, pe alte bloguri, cu stiluri pe intelesul vostru, lasati-ne-o noua pe Antonina, noi o adoram, incetati sa criticati ce nu intelegeti, stricati cheful altora si nu e bine. Antonina, tine-o tot asa!

  • Ella_Von Heizer

    Ella_Von Heizer (Maestru bucatar) , 27 mai 2013

    Mie mi-a facut pofta si stilul de prezentare al retetei e numa' bun. Cui nu-i place, sa nu citeasca. Eu vad mai degraba invidie, decat rautate in comentariile care nu apreciaza povestea cartofilor aromati. Cainii latra, caravana trece :) Abia astept sa te mai citesc, talentat-o!

  • Antonina

    Antonina (Chef de cuisine) , 26 august 2011

    Mihai, Emma va multumesc frumos! mai multe retete.. sper eu si pe placul vostru.. gasiti pe blog-ul meu www.dulcegarii-culinare.ro o zi buna!

  • emma

    emma (Bucatar) , 25 august 2011

    Rodica, imi place stilul tau...cei carora nu le place... sunt tristi... am continuat sa citesc din cauza ca m-a atras stilul destins si popular in care te explimi...nu te lasa intimidata de cei care nu pot deosebi hazul nici daca i-ar lovi peste ochi..reteta este foarte delicioasa...pune mai multe..succes

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 22 august 2011

    Un deliciu! A ajuns mirosul de la cartofii tai tocmai in Dublin. Felicitari!

  • Antonina

    Antonina (Chef de cuisine) , 20 august 2011

    Todoran, ma bucur tare ca-i place! untul de arahide ii da un gust fenomenal. Au prestat si altii reteta dupa ce am scris-o si a fost o adevarata indragostire in lant.. asa ca nu pot decat sa ma bucur! Nu-ti ia mult timp s-o prepari.. iar finalul lasa cu repetitii.. vei vedea, daca o incerci! Multumesc frumos! Dariana multumesc! Sa zicem ca m-am calit dupa o serie de comentarii de acest gen.. care dimpotriva nu ma fac decat sa-mi vad de treaba mai departe;) Va invit cu drag si pe blog.. Am o zacusca de zile mari acolo ;) Va pup

  • Fara foto

    todoran (Bucatar) , 20 august 2011

    Imi place reteta.Interesanta combinatia cu untul de arahide.Haios stilul in care ai scris!

  • Fara foto

    Andrisan Dariana (Bucatar) , 20 august 2011

    Rodica, tocmai prezentarea deosebita vinde produsul! Daca vroiam o reteta banala foloseam o carte de bucate. Autoarei retetei: mie una imi place cum scrii asa ca te rog nu te lasa intimidata de comentarii rautacioase...

  • Fara foto

    Adrian Zanfir (Maestru bucatar) , 20 august 2011

    Am mai auzit pe cineva comentand o reteta, dar avea har sarm si mai ales cultura! Votez cu Rodica, deci, te rugam, lasa campiile si nu le mai bate, mai bine i-ati campii si lasa scrisul pe seama altora! Sau fa-o tehnic, scurt, la subiect fara divagatii, si atunci, MULTUMIM!

  • Antonina

    Antonina (Chef de cuisine) , 19 august 2011

    Draga Auer ;) nu pot decat sa ma bucur ca ti-a atras atentia! poate vei trece la aparate pregatind-o! vei fi surprinsa.. banalul de care zici nu are nici o legatura cu povestea asta! O zi buna

  • Fara foto

    auer rodica (Bucatar) , 19 august 2011

    Dumnezeule,cum mai poti sa bati campii ca sa scrii o reteta banala.N-ai timp de gatit,dar ai timp sa postezi asa ceva....abtine-te!