Cartofi noi la cuptor cu cimbru si busuioc

Cea mai delicioasa mancare, parol! Si vecinii mei garanteaza pe barba lor asta. Miroase pana la 10 a cartofi noi la cuptor imbatati in arome suprinzator de grozave, maxim de geniale le-as numi eu! Si cum timp n-am de gateli, iar imparatia busuiocului s-a ridicat la cer, hapciu, initial era mai mititel,  am zis ca-i musai sa-mi bucur si azi sufletul si trupul, ca de fiecare data cand fac nebunia asta la tava.

Cartofi noi la cuptor cu cimbru si busuioc

Aveti nevoie de 1 kg de cartofi noi curatati si taiati pe din doua daca sunt mai mari, daca nu - intregi. Ii cantariti dupa ce ii curatati. Ii spalati bine, ii scurgeti de apa stropind totul in chiuveta cu ei, dar nu-i puneti fereasca sfantul pe un prosop de hartie. Nu, ii puneti asa umezi intr-un bol, ii blagosloviti cu 1 lingurita cu varf sare de mare, ii amestecati bine si lasati-i sa sada deoparte.

Asta-i jardiniera mea.. lasati-mi spatiu de desfasurare sa ma laud... De la stanga la dreapta.. cimbru, patrunjel si minunatul busuioc!



Pregatiti, spalati, coafati niste frunze de cimbru, cum vedeti voi in poza, cam un pumn plin cu cimbru as zice eu, vreo 5 - 6 fire de busuioc, 4 catei de usturoi, 100 grame unt, 6 cuburi zahar brun si, sa bata tobele va rog, o lingurita cu varf cu unt de arahide la 5 RON in Cora, parol!



Bagati toate ingredientele astea intr-un blender, mixati-le bine pana se formeaza minunata pasta si imbracati cartofii cu ea. Sa nu care cumva sa aruncati apa stransa in bolul ala, ca ma suparati. Dati bine bine cartofii cu crema, bagati-va mainele in toata treaba asta ca nu musca, puteti sa si degustati.

Cuptorul fiind deja incins, puneti o foaie de copt intr-o tava, aruncati cartofii acolo, avand grija sa nu-i permiteti sosului sa curga din hartie-n tava. Deci puneti o bucata mai mare - nu faceti economie - acoperiti cartofii cu o folie de aluminiu si dati tava la cuptor pentru 30 - 40 minute la 190 grade.

Va dati seama dupa miros cand sunt gata, se aud clar si bataile in teava, "vecina iar faci cartofi la tava? " ;) Da, poveste mare cu acesti cartofi, ce mai.

Am pus poze, sa fie pentru toata lumea! Ca-s prea buni, sunt maxim de buni! Am zis!

Cartofii astia i-as manca pentru tot restul vietii: mic dejun, pranz si cina, de luni pana vineri. Sambata - duminica vad eu ;)

~ Mai multe delicii si fotografii apetisante gasiti pe blogul dulcegarii-culinare.ro ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor