Cartofi noi la cuptor cu cimbru si busuioc

Cea mai delicioasa mancare, parol! Si vecinii mei garanteaza pe barba lor asta. Miroase pana la 10 a cartofi noi la cuptor imbatati in arome suprinzator de grozave, maxim de geniale le-as numi eu! Si cum timp n-am de gateli, iar imparatia busuiocului s-a ridicat la cer, hapciu, initial era mai mititel,  am zis ca-i musai sa-mi bucur si azi sufletul si trupul, ca de fiecare data cand fac nebunia asta la tava.

Cartofi noi la cuptor cu cimbru si busuioc

Aveti nevoie de 1 kg de cartofi noi curatati si taiati pe din doua daca sunt mai mari, daca nu - intregi. Ii cantariti dupa ce ii curatati. Ii spalati bine, ii scurgeti de apa stropind totul in chiuveta cu ei, dar nu-i puneti fereasca sfantul pe un prosop de hartie. Nu, ii puneti asa umezi intr-un bol, ii blagosloviti cu 1 lingurita cu varf sare de mare, ii amestecati bine si lasati-i sa sada deoparte.

Asta-i jardiniera mea.. lasati-mi spatiu de desfasurare sa ma laud... De la stanga la dreapta.. cimbru, patrunjel si minunatul busuioc!



Pregatiti, spalati, coafati niste frunze de cimbru, cum vedeti voi in poza, cam un pumn plin cu cimbru as zice eu, vreo 5 - 6 fire de busuioc, 4 catei de usturoi, 100 grame unt, 6 cuburi zahar brun si, sa bata tobele va rog, o lingurita cu varf cu unt de arahide la 5 RON in Cora, parol!



Bagati toate ingredientele astea intr-un blender, mixati-le bine pana se formeaza minunata pasta si imbracati cartofii cu ea. Sa nu care cumva sa aruncati apa stransa in bolul ala, ca ma suparati. Dati bine bine cartofii cu crema, bagati-va mainele in toata treaba asta ca nu musca, puteti sa si degustati.

Cuptorul fiind deja incins, puneti o foaie de copt intr-o tava, aruncati cartofii acolo, avand grija sa nu-i permiteti sosului sa curga din hartie-n tava. Deci puneti o bucata mai mare - nu faceti economie - acoperiti cartofii cu o folie de aluminiu si dati tava la cuptor pentru 30 - 40 minute la 190 grade.

Va dati seama dupa miros cand sunt gata, se aud clar si bataile in teava, "vecina iar faci cartofi la tava? " ;) Da, poveste mare cu acesti cartofi, ce mai.

Am pus poze, sa fie pentru toata lumea! Ca-s prea buni, sunt maxim de buni! Am zis!

Cartofii astia i-as manca pentru tot restul vietii: mic dejun, pranz si cina, de luni pana vineri. Sambata - duminica vad eu ;)

~ Mai multe delicii si fotografii apetisante gasiti pe blogul dulcegarii-culinare.ro ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel: o reteta simpla si gustoasa. Descopera cum sa prepari cartofi crocanti,...

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa
Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Descopera reteta rapida de limonada cu capsuni, perfecta pentru zilele calduroase. Racoritoare si delicioasa, aceasta bautura...

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise