Preparare: 1 ora, aproximativ 25 de bucati, moderat Coltunasii cu visine sunt febletea mea (mai ales atunci cand ma asteapta in farfurie, aburinzi, in bucataria luminata de zambetul mamei), dar cei cu branza se pot face in orice perioada a anului. Reteta este o adaptare pentru micul dejun a coltunasilor cu branza sarata si marar, din cartea de bucate a Silviei Jurcovan.
Pentru aluat:
2 oua
30ml de ulei
150g de faina
50g gris
Pentru umplutura:
200g branza de vaci
50g telemea de vaca, rasa
2 linguri de stafide
1 ou
25g de faina
1. Se bat ouale cu uleiul, apoi se adauga faina si grisul. Se framanta cateva minute, apoi se lasa sa se odihneasca aluatul timp de 10 minute. Pentru umplutura, se amesteca intr-un bol toate ingredientele.
2. Aluatul se intinde cu sucitorul pe o suprafata presarata cu faina, pana ajunge la o grosime de 2mm. Apoi se taie in patrate cu latura de aproximativ 5cm. In mijlocul fiecarui patrat se pune ½ lingura de umplutura, apoi se suprapun doua colturi (se vor obtine niste triunghiuri) si se preseaza marginea aluatului cu furculita, ca sa nu se desfaca la fierbere.
3. Se pune la fiert o oala cu apa. Cand da in clocot, se adauga coltunasii si se amesteca o data, ca sa nu se prinda de fund. Se fierb timp de 20 de minute, apoi se stinge focul si se lasa in oala, cu capacul pus, timp de 15 minute. Se scot cu o spumiera sau se toarna intr-o sita si se servesc calzi, cu smantana si cu zahar sau gem.
Acest articol face parte din numarul din noiembrie 2009 al revistei Good Food. Puteti citi in acelasi numar si alte articole despre super supe, marmelada facuta in casa, ciulama de pui si multe altele.
Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakesCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii