Preparare: 1 ora, aproximativ 25 de bucati, moderat

Coltunasii cu visine sunt febletea mea (mai ales atunci cand ma asteapta in farfurie, aburinzi, in bucataria luminata de zambetul mamei), dar cei cu branza se pot face in orice perioada a anului. Reteta este o adaptare pentru micul dejun a coltunasilor cu branza sarata si marar, din cartea de bucate a Silviei Jurcovan.

Pentru aluat:

2 oua

30ml de ulei

150g de faina

50g gris

Pentru umplutura:

200g branza de vaci

50g telemea de vaca, rasa

2 linguri de stafide

1 ou

25g de faina

 

1. Se bat ouale cu uleiul, apoi se adauga faina si grisul. Se framanta cateva minute, apoi se lasa sa se odihneasca aluatul timp de 10 minute. Pentru umplutura, se amesteca intr-un bol toate ingredientele.

2. Aluatul se intinde cu sucitorul pe o suprafata presarata cu faina, pana ajunge la o grosime de 2mm. Apoi se taie in patrate cu latura de aproximativ 5cm. In mijlocul fiecarui patrat se pune ½ lingura de umplutura, apoi se suprapun doua colturi (se vor obtine niste triunghiuri) si se preseaza marginea aluatului cu furculita, ca sa nu se desfaca la fierbere.

3. Se pune la fiert o oala cu apa. Cand da in clocot, se adauga coltunasii si se amesteca o data, ca sa nu se prinda de fund. Se fierb timp de 20 de minute, apoi se stinge focul si se lasa in oala, cu capacul pus, timp de 15 minute. Se scot cu o spumiera sau se toarna intr-o sita si se servesc calzi, cu smantana si cu zahar sau gem.

Acest articol face parte din numarul din noiembrie 2009 al revistei Good Food. Puteti citi in acelasi numar si alte articole despre super supe, marmelada facuta in casa, ciulama de pui si multe altele.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Sabina (Maestru bucatar) , 07 iunie 2012

    Ma intorc cu drag la anii minunati ai copilariei cand mama ne pregatea " varenichi ". Erau umpluti cu ce dadea Dumnezeu: branza, visine, caise, prune. Batalia mare avea loc pe farfuria adanca plina cu aceste bunatati. Intr-o clipita dispareau toate, iar noi ne lingeam degetele! Unde esti copilarie? Ai plecat odata cu mama pe drumul fara intoarcere!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 30 mai 2011

    Imi plac coltunasii cu brinza sint minunati -peste citeva zile le voi pregati dar cu brinza sarata asa ii plac fetei mele.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Imi plac foarte mult dar nu prea am timp sa ii prepar decat foarte rar .

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    Sunt o nebunie coltunasi,mama mea facea si tare buni erau,mi-ati dat o idee nemapomenita pentru azi.

  • Fara foto

    Oanaeste (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2009

    Sunt innebunita dupa coltunasi. Nu mai spun sotului meu cat de mult ii plac. Reteta asta mi se pare mai simpla fata de ce stiam eu. Am sa incerc.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

    Ce mult imi plac. Cu toate astea, fac destul de rar din lipsa de timp.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    Azi am preparat niste coltunasi cu branza dulce, ce au placut mult copiilor, dar ce spun eu copiilor, ca am mancat si eu pe saturate.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    Imi plac coltunasii la nebunie si ii prepar cu multa placere ori de cate ori am ocazia...

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

    Imi plac coltunasii cu branza.Cu dulceata nu am facut.POate o sa incerc si astfel.

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

    Numai citind reteta si uitandu-te la poza ti se face pofta!Se pot face oare si cu quark?