Proaspăt deschis în Centrul Vechi din Bucureşti, pe str. Toniţa nr. 6, restaurantul Meze Taverna promite a fi o destinaţie îmbietoare pentru oricare gurmand îndrăgostit de bucătăria grecească. 

Într-o atmosferă prietenoasă, cu decoraţiuni care amintesc de tavernele greceşti, cu chelneri amabili şi un meniu grozav realizat de un bucătar grec foarte bine cotat, restaurantul şi-a deschis porţile pe 18 octombrie 2012 şi cu siguranţă vom auzi numai lucruri bune despre acesta in viitor. Noul restaurant îmbină perfect mâncăruri savuroase preparate minuţios după tipicul bucătăriei elene, un design ce reinterpretează într-o notă creativă elemente de decor tradiţionale şi atmosfera caldă şi primitoare atât de specifică Greciei.
 
Numele localului reprezintă un concept gastronomic foarte popular în Grecia - “MEZE” (Gr. sg. Meze, pl. Mezethes), care ilustrează plăcerea grecilor de a lua masa împreună, de a împărţi bucuria cu familia şi cu prietenii. Din punct de vedere strict culinar, MEZE înseamnă servirea unei selecţii cât mai variate de feluri de mâncare, din care pot gusta toţi cei strânşi în jurul mesei, spre deosebire de servirea clasică, individuală, a fiecărui oaspete.  
 
Meniul restaurantului a fost conceput de către unul dintre cei mai apreciaţi bucătari greci, Georgios Kritos. Acesta deţine una dintre cele mai de succes taverne din Grecia, care este inclusă în cel mai important ghid local de restaurante (Alpha Guide) şi deţine trofeul Gourmet Award 2010-2011, fiind inclusă în Top 12 al celor mai bune restaurante cu bucătărie tradiţională din Grecia. Cele mai multe ingrediente sunt aduse direct din Grecia, de la producători locali aleşi cu multă atenţie şi rigoare.
 

“Multe taverne din afara Greciei servesc doar felurile de mâncare extrem de cunoscute, pe care oamenii le ştiu din vacanţele petrecute în Grecia. MEZE Taverna aduce o nouă perspectivă asupra bucătăriei noastre: cine ne va trece pragul va găsi aici şi mâncăruri de care doar grecii au auzit, care însă îi vor ajuta să îşi îmbogăţească experienţa culinară, să înţeleagă şi să aprecieze mult mai bine tradiţia culinară a Greciei”, explică chef Georgios Kritos.

Din meniu nu lipsesc cele mai populare feluri (tzatziki, horiatiki - celebra salată grecească, moussakas sau souvlaki), dar nici mâncărurile “de suflet” ale grecilor, mai puţin cunoscute turiştilor (arnaki kassandrino, loukaniko horiatiko, portokalopita). 

Restaurantul Meze Taverna are 40 de locuri şi este deschis în fiecare zi, de la ora 10.00 până la ultimul client.Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2013

    Imi place foarte mult bucataria greceasca. Atmosfera placuta si relaxarea sunt mereu la ele acasa.