Asociaţia Grupul de Iniţiativă Radu Anton Roman deschide Târgul Tăranului pentru anul 2011 cu GourmeTraditional. Târgul Ţăranului reîncepe din ianuarie, al patrulea an de existenţă a sa, în această săptămână în 15 şi 16 ianuarie, la ARK-Bursa Mărfurilor, în Bucureşti.
Este un proiect non-profit dedicat sprijinirii fermierilor, susţinerii renaşterii produselor locale, cu scop cultural şi educaţional, al Grupului de Iniţiativă Radu Anton Roman. Tiberiu Cazacioc, coordonatorul proiectului spune: “Ne dorim ca Târgul Ţăranului să fie considerat o piaţă model, în care publicul să găsească produse de calitate, gustoase, curate şi corect preţuite. Iar cei din spatele tejghelelor să fie mereu cei care au preparat şi supravegheat realizarea produselor locale prezentate şi normele sanitar-veterinare să fie respectate.”
Povestea produselor pe care le veţi găsi la Târgul Ţăranului, în continuare. Gama GourmeTraditional a fost creată de Gourmet de l’Arte, în primăvara anului 2010, în Făgăraş. Abundenţa de fructe şi legume din Ţara Făgăraşului, calitatea extraordinară şi faptul că acestea erau atât de la îndemână au fost argumente suficiente pentru deschiderea unui mic atelier de delicatese.
Primele produse au venit odată cu primăvara şi fructele ei: siropul de brad, gemul şi siropul de căpşuni. Apoi, pe rând, dulceaţa şi siropul de mure, de zmeura, siropul de soc, siropul şi dulceaţa de vişine, gemul de caise cu alune, dulceata si siropul de afine de padure, dulceata si siropul de trandafiri, gemul de prune cu cuişoare sau cu nucă, pastă de măceşe şi, toamna târziu, zacuscă de vinete, de fasole şi de ciuperci. Fiecare sortiment este produs atunci când este sezonul materiei prime. Din acest motiv şi pentru că este preferată calitatea cantităţii, stocul de produse nu este foarte mare. Nici unul dintre produse nu conţine conservanţi sau coloranţi şi toate respecta reţete locale din Ţara Făgăraşului.
Produsele GourmeTraditional au fost prezentate prima dată la Târgul Slow Food din Braşov, iniţiatorii Gourmet de l’Arte fiind membrii fondatori ai mişcării Slow Food în Braşov şi Tara Făgăraşului.
Contact: Tiberiu Cazacioc, [email protected], +4021-3123835, +40742 111 119
Târgul Ţăranului: http://www.targultaranului.ro
Earth Market Network: http://www.earthmarkets.net/
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii