Târgul Ţăranului începe anul 2011 cu produse locale din Ţara Făgăraşului

Asociaţia Grupul de Iniţiativă Radu Anton Roman deschide Târgul Tăranului pentru anul 2011 cu GourmeTraditional. Târgul Ţăranului reîncepe din ianuarie, al patrulea an de existenţă a sa, în această săptămână în 15 şi 16 ianuarie, la ARK-Bursa Mărfurilor, în Bucureşti.

Târgul Ţăranului începe anul 2011 cu produse locale din Ţara Făgăraşului

Este un proiect non-profit dedicat sprijinirii fermierilor, susţinerii renaşterii produselor locale, cu scop cultural şi educaţional, al Grupului de Iniţiativă Radu Anton Roman. Tiberiu Cazacioc, coordonatorul proiectului spune: “Ne dorim ca Târgul Ţăranului să fie considerat o piaţă model, în care publicul să găsească produse de calitate, gustoase, curate şi corect preţuite. Iar cei din spatele tejghelelor să fie mereu cei care au preparat şi supravegheat realizarea produselor locale prezentate şi normele sanitar-veterinare să fie respectate.”

Povestea produselor pe care le veţi găsi la Târgul Ţăranului, în continuare. Gama GourmeTraditional a fost creată de Gourmet de l’Arte, în primăvara anului 2010, în Făgăraş. Abundenţa de fructe şi legume din Ţara Făgăraşului, calitatea extraordinară şi faptul că acestea erau atât de la îndemână au fost argumente suficiente pentru deschiderea unui mic atelier de delicatese.

Primele produse au venit odată cu primăvara şi fructele ei: siropul de brad, gemul şi siropul de căpşuni. Apoi, pe rând, dulceaţa şi siropul de mure, de zmeura, siropul de soc, siropul şi dulceaţa de vişine, gemul de caise cu alune, dulceata si siropul de afine de padure, dulceata si siropul de trandafiri, gemul de prune cu cuişoare sau cu nucă, pastă de măceşe şi, toamna târziu, zacuscă de vinete, de fasole şi de ciuperci. Fiecare sortiment este produs atunci când este sezonul materiei prime. Din acest motiv şi pentru că este preferată calitatea cantităţii, stocul de produse nu este foarte mare. Nici unul dintre produse nu conţine conservanţi sau coloranţi şi toate respecta reţete locale din Ţara Făgăraşului.

Produsele GourmeTraditional au fost prezentate prima dată la Târgul Slow Food din Braşov, iniţiatorii Gourmet de l’Arte fiind membrii fondatori ai mişcării Slow Food în Braşov şi Tara Făgăraşului.

Contact: Tiberiu Cazacioc, [email protected], +4021-3123835, +40742 111 119

Târgul Ţăranului: http://www.targultaranului.ro

Earth Market Network: http://www.earthmarkets.net/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise